Boek deze busreis

Deze busreis: € 1.146,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 7 daagse busreis naar Jersey

7 daagse busreis naar Jersey

Een stuk Frankrijk dat in het meer gevallen is en door Engeland opgepakt werd, zo beschrijft Victor Hugo de Kanaaleilanden, waarvan Jersey de grootste is. U treft op een spectaculaire kust met verstopte baaien en fijn zandige stranden, de Franse keuken, Engelse tuinen en zuidelijk sfeer. Ook wanneer u het niet gelooft – een busreis daarheen voelt bijna aan als een Caribische vakantie. De nabijheid van de golfstroom zorgt voor  een prachtig deel van de wereld met haar milde klimaat het hele jaar door, waar exotische bloemen en palmen groeien. Beleeft u de Savoir-vivre en de Britse elegantie – wellicht de mooiste mix van Europa.

Dag 1: Heenreis Saint – Malo

Vanaf diverse opstapplaatsen rijden we naar Frankrijk, naar Saint Malo. Deze stad heeft zich als belangrijke Bretonse havenstad, vanwege de omwalling, de charme als middeleeuwse zee vesting bewaard. Slentert u door de smalle straten van de binnenstad en langs het machtige Remparts (stadsmuur), vanwaar u van een prachtig uitzicht op de stad en de eilanden kunt genieten. Diner en overnachting in Hotel France Chateaubriand in Saint- Malo.

Dag 2: Saint Malo – Jersey

Vanuit de Franse havenstad Saint-Malo volgt de overvaart naar Jersey, het grootste Kanaaleiland, waar veel te ontdekken valt – culturele gedenktekens, eindeloos lange stranden en kleine, deels verborgen baaien langs de kust, liefdevol aangelegde tuinen en bezienswaardige dorpen. Na de transfer naar het hotel heeft u gelegenheid voor een eerste verkenning van de eiland hoofdstad St. Helier in het hart van Jersey. Het Elizabeth Castle ligt op een klein eilandje in de St. Aubin Bay, bij de haven van St. Helier en blikt op een lange en spannende geschiedenis terug. De in de 16e eeuw gestichte vesting zou de beste verdediging van Jersey dienen en kreeg haar naam van Sir Walter Raleigh als teken van zijn verering voor Koningin Elizabeth I. In 1923 ging de burcht over in het bezit van Jersey, waarbij het de Engelse Kroon afkocht. Diner en overnachting in Ommaroo Hotel in Jersey

Dag 3: Jersey: dromerige baaien en witte stranden

Bij een rondrit over het eiland ziet u adembenemende landschappen, spectaculaire kusten, dromerige baaien en fijn-zandige stranden. Door kristalhelder water omgeven biedt Jersey meer dan 70 km kustlandschap. Talrijke dorpen met boerderijen en romantische chalets nodigen uit tot ontspannen. Middeleeuwse burchten en herenhuizen, graven uit de steentijd als ook de rots kerken zijn deel van de rijke geschiedenis en laten het verleden opnieuw beleven. De Jersey War Tunnels herinneren aan de 5 jarige bezetting van Jersey door de Duitsers in de 2e wereldoorlog. De bedrukkende, bijna 1 km lange tunnel zou destijds als uitrustingswerkplaats en kazerne dienen, maar werd toch in het laatste oorlogsjaar als ondergrondse ziekenhuis ter verzorging van de gewonde soldaten omgebouwd, wat uiteindelijk nooit als zodanig in gebruik genomen. Tegenwoordig ervaren de bezoekers alles over de bezettingstijd, het verzet van de eilanders en de bevrijding. Een klein stukje verwijderd van de eilandhoofdstad St. Helier bevinden zich de tuinen van Samares Manòr. De tuin om het herenhuis uit de 17e eeuw, welke ook kan worden bezichtigd, biedt een uitgebreide botanische kennis. U kunt een wandeling maken door de liefdevol aangelegde kruidentuin en gunt u zelf na een ontspannen wandeling een lichte lunch in Herb Garten Café. In de kwekerij nabij de ingang bestaat de mogelijkheid, naast souvenirs ook zeldzame planten voor uw eigen tuin te kopen. Diner en overnachting in Ommaroo Hotel..

Dag 4: Jersey: Parels en veel genot

Vandaag leert u de hartelijk- en gastvrijheid van de bewoners van Jersey kennen. Bezoekt u eerst de verzameling van hoogwaardige parelsieraden op de Kanaaleilanden. Op verzoek worden bij Jersey Pealrs in St. Ouen ook individuele unieke stukken gemaakt. In een voormalige Duitse bunker bij St. Ouen fokt de firma Faulkner krabben, kreeften en mosselen. Geniet u in deze unieke atmosfeer met een blik op de woeste golven, van een lekkere vis-snack, voordat u naar de enige wijnboerderij op het eiland gaat. Het Laq Mare Wine Estate biedt niet alleen (droge) wijn, maar ook cider en Appelbrandy uit een uitstekende appellikeur vervaardigd. Uw culinaire Jersey-belevenis wordt met een bezoek aan het herenhuis Chateau La Chaire afgerond. Verstopt in een tuincomplex in een kleine baai wordt u een kostelijke Cream Tea geserveerd.’s Avonds dineren en overnachting in Ommaroo Hotel.

Dag 5: Jersey: Mont Orgueil Castle en tuinen

Geniet u wederom van een interessante dag op Jersey. De middeleeuwse vesting Mont Orgueil Castle troont trots over het havenstadje Gorey aan de Oostkust. Velen noemen het daarom ook Gorey Castle. De burcht werd in de vroege 13e eeuw ter verdediging van Franse overname gebouwd. In het omvangrijk gerestaureerde gebouw informeren tentoonstellingen over de geschiedenis. Vanuit de torens biedt zich een adembenemend uitzicht op de Franse kust, terwijl men vanaf het strand van een prachtig panorama met de vesting genieten kan. La Hougue Bie is een gedenkplaats uit de jonge steentijd van ca. 3500 v. Chr. En één van de grootste massagraven van Europa. Hier vonden rituelen, ceremoniën en begrafenissen plaats. Op de heuvel werd een kleine kapel ingericht, in welke ook godsdiensten gehouden worden. Aangesloten is een museum met archeologische vondsten. De gunstige ligging van Jersey biedt de beste voorwaarden voor een unieke flora en fauna. Het grootste gedeelte van het jaar bloeit het op het gehele eiland in verschillende kleuren. De Britse Tuinkunst en indrukwekkende herenhuizen overtuigen met exotische planten, parken en vele verschillende ontwerpen – ideaal voor tuin- en natuurliefhebbers. Een bezoek aan de Eric Young Orchid Foundation, die één van de mooiste orchideeënverzamelingen ter wereld bezit, is zeker de moeite waard.

Dag 6: Jersey – Saint-Malo – Rouen

Na het ontbijt volgt de transfer naar de haven. Een schip van Condor Ferries brengt u terug naar het Franse vasteland naar Saint-Malo. Daarna volgt de rit naar Rouen. Van Saint-Malo naar Rouen reist u door de contrastrijke regio van Normandië. Lieflijke hekken landschappen en groene weiden met vredige grazende koeien staan in contrast tot de bizarre rotsige kusten. Victor Hugo gaf haar de bijnaam “stad van de 100 kerktorens”,  een zinspeling op de historische stadskern met haar imposante kathedraal Notre Dame en de vele prachtige kerken met filigranen torens. De hoofdstad van Normandië glanst ook door verzorgde middeleeuwse vakwerkhuizen, gotische religieuze bouwwerken en burgerlijke renaissance paleizen.  Overnachting in Novotel Rouen Sud in Saint Etienne du Rouvray.

Dag 7: terugreis

’s Morgens gaan we met prachtige herinneringen aan Jersey terug naar huis en sluiten we de reis af met een afscheidsdiner.

De prijs per persoon is inclusief:

 • 1x overnachting met halfpension in Hotel France Chateaubriand in Saint-Malo
 • 4x overnachting met halfpension in Ommaroo Hotel in Jersey
 • 1x overnachting met halfpension in Novotel Rouen Sud in Saint Etienne de Rouvray.
 • Veerovertochten
  • Saint Malo – Jersey
  • Jersey – Saint Malo
 • Transfer naar en van hotel
 • Gids op Jersey
 • Bezichtiging en entree Sausmarez Manor House en subtropische tuin
 • Entree Elizabeth Caslte, incl. veerboot
 • Entree Eric Young Orchid Foundation
 • Entree La Hougue Bie
 • Entree Jersey War tunnels
 • Entree Mont Orgueil Castle
 • Afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 250,00

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!