Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Rondreizen » Jersey Guernsey – Groot Brittanië

Jersey Guernsey – Groot Brittanië

Droomeilanden in het nauw van Calais. Eilandrondritten met bus, gids en transfers inclusief.

Beleef de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey. Hoewel de eilanden geografisch dichter bij Frankrijk als bij het Verenigd Koninkrijk liggen, blijven ze de Britse kroon trouw. Jersey is het grootste Kanaaleiland met haar roerige eilandhoofdstad St.Helier en met het hele jaar door een mild klimaat waardoor mediterrane vegetatie is ontstaan. Tijdens een rondrit leert u de zonnigste van de Britse eilanden met haar wondermooie zandstranden en fantastische kustlandschappen kennen. Op Guernsey, het op twee na grootste Kanaaleiland, verwelkomt de eilandhoofstad St.Peter Port u. ln het zuiden van het eiland rijzen de steile klippen tot 80m hoogte. Meer dan 160km lange kusten strekken zich uit rondom het eiland en bieden fijne zandstranden, kleine baaien en fantastische klippenwegen. Guernsey zal u tijdens een dag rondrit door haar schoonheid betoveren.

Engeland Guernsey Moulin Huetbay

1e dag. Heenreis, Saint Malo. Vanaf diverse opstapplaatsen rijden we naar Saint Malo. Saint Malo heeft zich als belangrijke Bretonse havenstad, door de oude stadsmuur, de charme van een middeleeuwse zeevesting verkregen. Oostelijk van Dinand is Saint Malo aan de monding van de Rance gelegen. De binnenstad werd in de tweede wereldoorlog grotendeels verwoest, toch is intussen zoveel mogelijk in de originele staat weer opgebouwd. Diner en overnachting in hotel France chateaubriand in Saint Malo.
LET OP: het hotel ligt binnen de stadsmuren, dit betekent dat de bus niet bij het hotel kan komen. Het hotel beschikt over een bagageservice, die de bagage naar een bagageruimte brengt

2e dag. Saint Malo-Jersey. ‘s Morgens bezichtigen we Saint Malo o.l.v. een gids. Vanaf het Franse Saint Malo gaat u per veerboot naar het grootste en meest afwisselende Kanaaleiland, Jersey. In de haven wacht de transfer bus om u naar het hotel te brengen. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u nog een wandeling maken door de mooie havenstad St. Helier met haar talrijke kleine winkels en romantische straatcafés. Diner en overnachting in Hotel Merton op Jersey.

jeursey

3e dag. Verblijf op Jersey. Franse charme gepaard met de traditionele Britse levensstijl. Ontdek vandaag tijdens de eilandrondrit de indrukwekkende kusten, groen beboste dalen, duinen en goudgele stranden. Of wandel door de wijnakkers van La Mare Vineyards en proef de unieke eilandwijn. Het rijke verleden van het eiland is fascinerend en indrukwekkend tegelijk. Machtige gangenstelsels en middeleeuwse burchten voeren de bezoekers naar vele interessante verhalen.
Wij brengen een bezoek aan Sarames Manor, huis en tuinen, Lavender Farm en kasteel Cornet. Diner en overnachting in Hotel Merton.

4e dag. Jersey-Guernsey. Guernsey is bekend vanwege haar talrijke dorpen en gehuchten, zich aan de kust gevestigde vissershutten en ook grote boerderijen met oude tuinen. Het eiland is een perfecte mix uit continentale invloeden en landschappelijke schoonheid. In de haven van St. Peter Port staat de bus te wachten om u naar het hotel te brengen. Diner en overnachting in Hotel La Trelade op Guernsey.

5e dag. Verblijf op Guernsey. Begint u met uw verkenningstocht op Guernsey in de levendige havenstad St. Peter Port. Het westen van het eiland is gevormd door brede zandstranden, waarbij het landschap zich bij eb en vloed tot een natuurlijk schouwspel ontwikkelt. Verdere mogelijkheden tot bezichtigen zijn Sausmarez Manor, een subtropische tuinencomplex en ook La Vallette Underground museum, de tentoonstelling van de militaire geschiedenis van Guernsey in een door de Duitsers gemaakt tunnelsysteem. Als laatste gaan we naar Little Chapel, de waarschijnlijk kleinste kapel ter wereld, welke van binnen en van buiten met ontelbare mosselen, bonte kiezelstenen en brokstukken van kleurig porselein bezaaid is. Diner en overnachting wederom in Hotel La Trelade.

Engeland Guernsey Candie Garden

6e dag. Guernsey-Saint Malo. Ademt u nog voor de laatste keer de frisse zeelucht in, voor dat we alweer afscheid nemen. Met talrijke indrukken en belevenissen varen we met de veerboot terug naar het vaste land naar Saint Malo. Diner en overnachting in Hotel France Chateaubriand in Saint Malo.

7e dag. Saint Malo, terugreis. Met vele mooie herinneringen beginnen we vandaag aan de terugreis, na het afscheidsdiner in Nederland wordt u teruggebracht naar uw instapplaats.

(Veranderingen van programma voorbehouden vanwege het vaarschema)

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 6x overnachting met halfpension in goede middenklasse hotels
 • alle kamers met douche-wc
 • rondrit Jersey met gids
 • rondrit Guernsey met gids
 • entree Sarame Manor huis en tuinen
 • entree lavendelboerderij
 • entree kasteel Cornet
 • gids Saint Malo
 • entree Sausmarez Manor
 • entree La Vallette
 • entree Little Chapel
 • inclusief lokaal busvervoer op de eilanden
 • chauffeur is reisbegeleider
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 220,-

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!