Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » IJsland rondreis 13 dagen

IJsland rondreis 13 dagen

IJsland, een reis op twee continenten

 • IJsland op zijn mooist in de zomertijd
 • Inclusief gekwalificeerde reisleiding

lJsland is het grootste vulkaaneiland en het op twee na grootste staatseiland ter wereld. Gletsjers, vulkanen en lJslandpaarden – dat komt bij u op wanneer u aan dat eiland in het hoge noorden denkt. U zult dan ook zeer verrast worden door de hoog spuitende geiser Strokkur, de geweldige Gullfoss of de rondom liggende Thermen baden. Ontdekt u in de verschillende regio’s hoeveel verschillen men in een land kan hebben. Of het nu beboste gebieden met steile bergen in het oosten zijn, het bonte en watervalrijke zuiden of het actieve vulkanische gebied rondom ‘Myvatn’ in het noorden. De entree in drie typische lJslandse musea en de begeleiding door een reisleider verrijken net zo als het proeven van de Faeröer biersoorten aan boord van de Smyrill Line. U hoeft niet bang te zijn, dat u zich op deze reis ook maar een tel zult vervelen. Laat u betoveren door een eiland, met buitengewone en afwisselende landschappen en waar de zon in de zomer nauwelijks onder gaat.

1e dag. Heenreis-Aalborg. Wie een zwak voor het vlakke landschap van het Noorden heeft, zal de heenreis naar Aalborg zeker bevallen. De havenstad Aalborg is een betekenisvolle handelsmetropool.

2e dag. Aalborg-Hirtshals-veerboot. We rijden naar Hirtshals, de veerhaven van Smyrill Line en gaan aan boord van de MS Norröna. Afvaart om 11.30u. Overnachting in hutten aan boord.

3e dag. Torshavn-Veerboot. Vandaag legt de Norröna in Torshavn aan voor een kort oponthoud op de Faeröer eilanden.

4e dag: Seydisfjördur-Myvatn. Gelijk na het ontbijt bereiken we Seydisfjördur, gelegen aan de oostkust van het eiland. Uw reis start in de richting van het in de Oostfjorden gelegen Egilsstadir. Hier wacht een gids op u, die u tijdens de rondreis zal begeleiden. De Oostfjorden behoren tot de geologisch oudste delen van het eiland. Verder gaat het via de rondweg naar Myvatn. De omgeving van Myvatn, met bizar gevormde lavaformaties, zwavelbronnen en blubberende moddergaten is één van de interessantste regio’s van het eiland.

5e dag. Myvatn-Akureyri-Olafsfjördur. Vandaag gaat het verder in noordelijke richting naar Godafoss, de waterval van de goden, de hoofdstad van het Noorden. Akureyri ligt aan het Eyjafjördur aan de voet van een schilderachtige bergwereld. Het gaat hierbij om een kleine metropool met een goed aanbod aan culturele mogelijkheden. Het stadsbeeld presenteert zich met vele villa’s en houten huizen, die charmant in weelderig groen ingebed zijn. Als alternatief kunt u ook langs het schiereiland Tjörnes rijden en de Dettifoss en de beroemde kloof Asbyrgi bezoeken. Via het schilderachtige vissersdorpje Husavik gaat het dan naar Akureyri en Olafsfjördur.

6e dag. Olafsfjördur-Borgarnes. Eerst gaan we naar Siglufjördur, de voormalige metropool van de haringen. De reis gaat verder naar het oosten. In Glaumbaer bevindt zich een goed onderhouden graszoden hof, waarvan de oudste delen uit de 18 eeuw stammen (museum). We komen door het gebied, waar de IJsland paarden gefokt worden, voordat het richting het zuiden op de rondweg verder gaat. Ons doel van vandaag is Borgarnes aan het Borgarfjord. De stad krijgt haar warme water uit het 33 km verder gelegen Deilartunguhver, de grootste heetwaterbron van de wereld.

7e dag. Borgarnes-Reykholt-Reykjavik. Een beroemdheid op het eiland is de geschiedschrijver Snorri Sturluson. Hij schreef meerdere schriften over de geschiedenis en literatuur. In Snorrastofa in Reykholt ervaart u meer over deze interessante man. In de omgeving van Reykholt bevinden zich de watervallen
Hraunfossar en Barnfossar.

8e dag. Reykjavik-Golden Hvolsvöllur. Vandaag starten we de zogenaamde „gouden cirkel”. Van deze tocht is er geen tweede in IJsland, qua cultuur, natuur, geschiedenis en geologie. In Thingvellir ziet u het tot vandaag de dag oudste parlement van de wereld. De volgende stop is in Thermalfeld Haukadalur, waar u de beroemdste geiser van de wereld aantreft. Een paar kilometer verder belandt u bij één van de mooiste watervallen van lJsland, de Gullfoss. De „gouden waterval” stort zich in twee haaks op elkaar staande ‘treden’ 32m de diepte in. Na deze bewogen excursie gaan we weer op weg om Vik te bereiken.

9e dag. Hvolsvöllur-Höfn. Door grauwe zandvlaktes gaan we in de richting van Kirkjubaejarklaustur. Verder rijden we door één van de mooiste landschappen van IJsland, die door de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull, bepaald is. Hoe zou het zijn om een stop te maken aan de beroemde gletsjerlagune,
waarin steeds weer ijsmassa’s neerstorten die als kleine ijsbergen de zee tegemoet drijven. Aan het eind van de dag bereiken we ons doel: Höfn.

10e dag. Höfn-Egilsstadir. Rechts de zee en links de steile basalt gebergtes van het hoogplateau met nauwe dal inkepingen, zo zult u de IJslandse fjorden in gedachten houden. Egilsstadir, één van de jongste steden van IJsland, wacht al op u.

11e dag. Seijdisfjördur-veerhaven. We nemen afscheid van de gids en zwaaien IJsland na wanneer de veerboot rond 10.30u. IJsland weer verlaat.

12e dag. Op zee. Geniet u ter afsluiting van uw reis nog van een ontspannende dag aan boord.

13e dag. Hirtshals-terugreis. Na een laatste ontbijt aan boord komen we tegen 12.30u. aan in Denemarken. Hierna volgt de terugreis naar Nederland.

Peildatum 20 maart: (voor deelname aan deze reis verzoeken wij u vriendelijk vóór deze datum te reserveren)

Prijs per persoon voor deze busreis is inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • oversteek Hirthals-Seydisfjördur
 • oversteek Seydisfjördur-Hirthals
 • tweepersoons hutten
 • 4x ontbijt en diner aan boord
 • 8x overnachting, ontbijt en diner in goede middenklasse hotels
 • alle kamers met douche en wc
 • gids op IJsland
 • museum Steines Annuluna
 • museum Skoger
 • museum GlaumBaer

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 1245,00 (VOL geboekt)

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!