Boek deze busreis

Deze busreis: € 1.066,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 9 dagen Ierland rondreis

9 dagen Ierland rondreis

9 daagse busreis naar Ierland

Ierland heeft ons hart gestolen en dat willen wij u ook laten beleven op deze schitterende rondreis. Wij hebben een prachtige busreis kunnen samenstellen naar dit “Groene Eiland”, waar u zich op uw gemak zult voelen en waar het leven zijn eigen gangetje gaat.

1e dag. Heenreis. Rotterdam, inscheping naar Hull. ‘s Avonds vaart het schip van P&O Ferries af en u betrekt uw cabine aan boord. Nu wacht er een goed dinerbuffet in het restaurant en aansluitend een uitgebreid programma. Een glaasje ter afsluiting van de eerste dag zal de reis naar Ierland goed doen. U overnacht in een tweepersoons hut met douche en wc.

2e dag. Hull-Dublin. Dwars door Engeland. ‘s Morgens bereikt u Hull en geniet vooraf van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. De bus rijdt nu dwars door Engeland richting Holyhead in Wales voor het inschepen. In de namiddag vaart het schip af en brengt u over de Ierse zee. Ziet u het heerlijke groene land in gedachten reeds voor u? Na aankomst in de vroege avond betrekken we het hotel. Avondeten/overnachting in omgeving van Dublin

3e dag. Dublin-Galway-Gort. Wonderschone hoofdstad. Na uw eerste Ierse ontbijt verwacht de reisleiding u voor een rondleiding. U zult de mooiste delen van Dublin leren kennen: O’Connell Street, Custom House, Trinity College, Christ Church Cathedral, Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedral en de bekende Gregoriaanse huizenrijen met hun bontgekleurde voordeuren. Vanuit Dublin rijden we ‘s middags richting Galway. Halverwege, iets ten zuiden van de stad Athlone, ligt zeer indrukwekkend aan de rivier de Shannon, de rijzige ruïne van het klooster Cloinmacnoise, dat in het jaar 545 door de heilige Ciaran gesticht werd. Hier kunt u vele machtige Keltische kruisen, kerk ruïnes en de markante torens, welke in de 8e tot de 10e eeuw gebouwd werden, bewonderen. In het daarbij behorende informatiecentrum komt u veel interessants over de ontstaansgeschiedenis van het vroeg christelijke geloof te weten. Avondeten en overnachting.

 

4e dag. Excursie Connemara. Spectaculaire landschappen. Verder gaat de reis langs de kust, door een spectaculair, tussen bergen, meren en veengebieden gelegen, afwisselend landschap. Nadat u Clifden bent gepasseerd, bereiken we de Kylemore Abbey, een voormalig herenhuis van de familie Henry met fantastische gotische architectuur, gelegen aan de oever van de Kylemore Lough Corrib. Tegenwoordig dient het als Benedictijner klooster en meisjesschool. We rijden terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

5e dag. Galway-Knocknacarra-Castle island. Kalksteen-plateau en steile klippen. Over het kalksteenplateau en het noordwesten van Clare, de zogenoemde Burren, rijdt u naar de adembenemende Cliffs of Moher, zeker een van de hoogtepunten van de reis. Deze rotsen van zandsteen rijzen 200 meter hoog uit de zee. Via Ennis rijdt u verder in de richting van Limerick, waar u Bunratty Castle een bezoek brengt. Als u wilt weten hoe het Ierse plattelandsleven in de tijd van de 19e eeuw eruit zag, bezoekt u dan het Bunratty Folkpark. Hier laat men u de traditionele kleding en handwerk, zoals o.a. het weven en karnen, zien. Zuidelijk van Limerick ligt Adare, het leukste dorpje van Ierland. De vele gepleisterde, rietgedekte Cottages verlenen het plaatsje haar
eigenaardige flair. Avondeten en overnachting.

6e dag. Excursie Ring of Kerry. Plaatjesboek van Ierland. Vroeg uit de veren, want vandaag rijdt u tegen de wijzers van de klok in op de beroemdste panoramaweg van Ierland, de Ring of Kerry. Een plaatjesboek met vele tegenstellingen: bloemen en palmen, brede stranden en steile rotsen vindt u hier. Op uw weg terug naar het hotel ‘moet’ u het Muckross House in Killarny en zijn prachtige tuin bezichtigen (entreekosten exclusief). Dit imposante Victoriaanse herenhuis uit het jaar 1843 staat midden in een park met rododendrons en azalea’s. Hierna keren we terug naar uw hotel voor diner en overnachting.

Ladies View the Ring of Kerry

 

7e dag. Castle-Island-Dublin, havenstadje Cobh. Vandaag maakt u kennis met een interessant maar verdrietig stukje geschiedenis van Ierland als wij het havenstadje Cobh gaan bezoeken. Op de vlucht voor honger, armoede en de Engelsen, scheepten hier, tussen 1815 en 1900, meer dan 3 miljoen Ieren in, met de hoop op een betere toekomst aan de andere kant van de oceaan. Cobh was tevens de laatste aanleghaven van de Titanic, voor zij in 1912 aan haar eerste en enige reis naar New York begon. Na Cobh gaan we richting Dublin voor diner en overnachting.

8e dag. Dublin. Tot ziens mooi eiland. ‘s Morgens verlaten we per schip Ierland. Na aankomst in Holyhead rijden we door naar Noord-Wales. Hier passeren we Colchester en kiezen de route via Leeds tot voorbij Kingston-upon-Hull, waar het moderne schip van P&O Ferries op ons ligt te wachten. ‘s Avonds gaan de “trossen los” en de reis over zee begint. Verheugt u zich alvast op het uitstekend avondeten en geniet van een afwisselend avondprogramma aan boord van dit comfortabele drijvende hotel. U overnacht in een tweepersoons hut  met douche en wc.

9e dag. Rotterdam/Zeebrugge-thuisreis. Na een uitgebreid ontbijtbuffet bent u alweer in de haven van Rotterdam aangekomen en zetten we de reis voort richting afscheidslunch en opstapplaats.

Prijs voor deze busreis per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • overtocht Rotterdam-Hull v.v.
 • overnachting in tweepersoons hutten met douche en wc
 • 2x ontbijt en diner aan boord
 • overtocht Holyhead-Dublin v.v.
 • 6x diner, overnachting, Iers ontbijt in goede middenklasse hotels. Alle kamers voorzien van douche en wc
 • gids Dublin
 • entree St. Patrick’s Cathedral
 • entree Heritage centre Cobh
 • entree Clonmacnoise
 • entree Kylemore Abbey
 • entree Bunratty Castle & Folkpark
 • afscheidslunch

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 260,00

Zondag 5 juli, maandag 3 augustus en zondag 16 augustus zijn volgeboekt, extra vertrek datum woensdag 9 september.

De reizen met vertrek op 3 augustus en 9 september doen de reisroute in tegengestelde richting. Alle programma onderdelen, zoals boven geschreven, worden gedaan.

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!