Boek deze busreis

Deze busreis: € 656,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Hongarije

Hongarije

7 daagse busreis naar Hongarije

Boedapest, de poesta en het Balatonmeer zijn het hart van het land en tonen de mooiste kanten van Hongarije. Boedapest, de Donau metropool, straalt in een nieuwe glorie. Ontelbare prachtige gebouwen werden liefdevol gerestaureerd en de bekendste cafés zoals Callas of het café New York tonen met prachtige gerenoveerde inrichtingen weer de oude glorie van weleer. Uw busexcursie naar de Donauknie toont de geschiedenis van de Hongaarse koningen en bij een toekomstig ridderfeest voelen ze zich direct terug gezet in de tijd. Een “must” zijn natuurlijk, bij een busreis naar Hongarije, een poesta excursie met de beroemde paardenshow, waarbij de heren van de poesta halsbrekende toeren tonen, en het uitstapje rondom het meest geliefde Balatonmeer met zijn schilderachtige schiereiland Tihany. Tijdens deze busreis leert u Hongarije kennen!

Dag 1: Heenreis naar Zuid- Duitsland
Vanuit het Noorden vertrekken we via enkele tussenstops naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2:  naar omgeving Boedapest
Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar Boedapest. Hartelijk welkom in de Hongaarse hoofdstad, of ook wel Parijs van het Oosten, genoemd. Misschien heeft u ’s middags nog wel tijd en zin om deze betoverende hoofdstad op eigen houtje te verkennen. Voor de romantici raden wij een rondrit door het levendige Boedapest bij avond aan. Overnachting in de omgeving van Boedapest.

Dag 3: Boedapest, Donauknie en ridder feestmaal
Natuurlijk mag een uitgebreide rondleiding tijdens uw verblijf niet ontbreken. Beleeft u bij een stadsrondrit de mooiste bezienswaardigheden zoals bijv. het heldenplein, de vissersbastei, de Matthiaskerk en veel meer.  Tegen de middag verlaat u de “Koningin van de Donau”, in noordelijke richting en rijden door het betoverende landschap van de Donauknie, zoals de breed uitlopende bochten van de Donau ook wel genoemd wordt. U bezoekt het barokke stadje Szentendre met de orthodoxe kerken en bezichtigt Visegrad met de indrukwekkende burchtruïne  en resten van het beroemde Renaissancepaleis van Koning Matthias Corvinius. Vanaf 18.00u. gaat het beginnen met  een ridder feestmaal met genoeg wijn.

 

Dag 4: Poestaromantiek

De verdere route begint in zuidelijke richting naar de Poesta bij Kecskemet. Gesterkt met schnapps en een hapje, kunt u deelnemen aan een huifkar tocht. Aansluitend, terug op de Csarda, ziet u een unieke paardenvoorstelling: de heren van de Poesta  tonen hun vaardigheden op het paard. Na dit spektakel wordt uw lunch bij wijn en vurige zigeunermuziek opgediend. Daarna vervolgen we de reis richting het Balatonmeer.

Dag 5: Rondom het Hongaarse meer
Uw reisleider gaat vandaag met u op een ontdekkingstour rondom het Balatonmeer. Sinds eeuwen oefent het grootste Steppenmeer een ongelofelijke fascinatie uit. Onvergelijkbare lichtsferen hebben menig dichter en schilders geïnspireerd. Leert u het Hongaarse meer met alle bezienswaardigheden nader kennen. Het romantische schiereiland Tihany heeft een bijna mediterrane charme. Verdere doelen van uw reis zijn het bekende kuuroord Héviz met het grootste Thermenmeer van Europa und Keszthely met het beroemde kasteel, dat nog veel van zijn mediterrane flair bewaart heeft. ’s Avonds kunt u een klein afscheidsdiner in een wijnkelder verwachten.

Dag 6: Balatonmeer – terugreis
Helaas moeten we vandaag alweer afscheid nemen, van een volk en land, dat u zo hartelijk ontvangen en verzorgd heeft. We rijden naar Zuid- Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 7: Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe naar Nederland en sluiten de reis af met een afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 2x overnachting met halfpension in Zuid-Duitsland
 • 2x overnachting met ontbijt in omgeving Boedapest
 • 2x overnachting met ontbijt in omgeving Balatonmeer
 • 1x diner Boedapest
 • 1x gids Boedapest
 • 1x ridderdiner in Visegrad
 • 1x Poestaprogramma incl. lunch, paardenshow, muziek en huifkartocht
 • 1x gids voor dagtocht Balatonmeer
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 130,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!