Boek deze busreis

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Hofjestocht Haarlem

Hofjestocht Haarlem

Haarlem staat bekend als de hofjes stad. Ooit waren het er 40, nu zijn er nog 20 te vinden in en net buiten het Haarlemse centrum.

Haarlem hofje

De Hofjes zijn van de 13e tot in de 19de eeuw gebouwd. Het hofje van Bakenes is het oudste hofje en werd in 1395 gesticht. De hofjes waren bedoeld voor behoeftige ouderen en bejaarde vrouwen die in kleine huisjes rond een als tuin ingerichte binnenhof werden gehuisvest.

Vaak werd de toegang gevormd door een poort. Soms herinnert alleen de poort nog aan de plek waar ooit een van de hofjes lag. Op andere plaatsen is de poort verdwenen en kijkt u nu zo het hofje in.

Elk hofje heeft zo zijn eigen verhaal en bijzondere uiterlijk. Nu zijn de hofjes, naast een plek om te wonen, een toeristische trekpleister. Vandaag de dag worden de hofjes nog steeds bewoond. Daarnaast vinden veel mensen het leuk om de hofjes te bezoeken.

Inclusief koffie met gebak, ‘hofjestocht’-stadswandeling o.l.v. een gids, rondvaart door Haarlem en een drie gangen diner.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de rondvaart te laten vervallen en het Frans Halsmuseum te bezoeken of de middag vrij te besteden in het oude centrum.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!