Boek deze busreis

Deze busreis: € 525,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Hintertuxer Fest “Almabtrieb”

Hintertuxer Fest “Almabtrieb”

busreis 6 dagen  Almabtrieb  Oktoberfest Hintertux

Geloei in de verte, rinkelende koebellen en versierde hoofdtooien. Prachtig uitgedost met linten en bloemen wordt het vee in de herfst terug naar de stal gebracht.

Dag 1: Via diverse opstapplaatsen rijden wij via een koffie-lunch en theestop naar ons overnachting hotel  in  Zuid-Duitsland. ’s avonds dineren in het hotel restaurant.

 

 

Dag 2: Na het ontbijtbuffet  vervolgen we onze reis naar het Zillertal.  Tussen de middag bereiken wij het  Markus Wasmeier Openluchtmuseum gelegen aan de Bayerische Schliersee. Hier vindt u prachtige gerestaureerde  boerderijen, Dorpskapel, een smid, brouwerij een Brennerei en tal van oude ambachten uit Alt Beieren. Na ruim oponthoud rijden wij via een prachtige route Oostenrijk binnen en bereiken spoedig het Zillertal, wat  behoort tot één van de mooiste vakantieregio’s in heel Tirol. Diner  en overnachting in een traditioneel Tiroler Hotel

Dag 3:  Na het ontbijtbuffet  kunt u de omgeving verkennen. Aan het eind van de morgen  bezichtigt u de Kaasmakerij in Fügen. Hier kunt u het werk van de kaasmeesters live volgen en krijgt u een goede indruk over de productie van kaas. ’s Middags staat een excursie naar de Krimmler Watervallen op het programma. Via de Gerlos-Pass bereiken we de plaats Krimml. . De Krimmler watervallen zijn de grootste watervallen van de Oostelijke Alpen.  Aan het eind van de middag brengt de chauffeur u naar het  Hintertuxer Oktoberfeest een ware Tuxer traditie. Van te voren kunt u wat nuttigen in en om het feestterrein. Het feest wordt officieel geopend met een concert van de Bundesmusikkapelle Tux. Om  20.30u. is er live Muziek in de Feesttent van Z3 “Die drei Zillertaler”  Na afloop van het concert Z3 terug naar het hotel

 

Dag 4: Ook vandaag bezoekt u het Hintertuxer Oktoberfest in de prachtige herfst coulissen. Op het feestterrein bevindt een boerenmarkt en een Oldtimertreffen. ’s Middags zult u een bijzonder hoogtepunt beleven. De Almabtrieb van de Bichlalm, een van de mooiste Almabtriebe van heel Tirol. . De koeien worden versiert met handgebonden bloemstukken en klokken voor de feestelijke Almabtrieb. In de namiddag bereiken de koeien het feestterrein. ’s Avonds wordt met live-muziek verder gevierd. Hierna terug naar het hotel.

 

Dag 5: ’s Morgens  maken wij een prachtige natuur- en panorama tocht naar Hochfügen.  Op 1500m hoogte gelegen Berghotel krijgt u gelegenheid om te lunchen. . Vanuit hier heeft een schitterend zicht op de Zillertaleralpen. Op de terugweg bezoeken wij een Schapsbrennerei voor het proeven van enkele Likeuren of Edelbrände. ’s avonds dineren in het hotel restaurant.

 

Dag 6: Na een vroeg ontbijt vertrek voor de terugreis.  Via enkele stops in Duitsland wordt u weer bij de opstapplaatsen terug gebracht.

Inclusief:

 • diner overnachting en ontbijt heenreis
 • 4x hotel overnachting met ontbijt Zillertal
 • 2x diner in hotel restaurant
 • 2x entree live muziekfeest
 • bezoek Boerenmarkt
 • entree Markus Wasmeier openluchtmuseum
 • entree Kaasmakerij Fügen
 • entree Krimmler watervallen
 • comfort touringcar

Toeslag 1 persoonskamer € 85,00

Hotel accomodatie Zillertal wordt één maand voor vertrek bekend gemaakt.

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!