Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Dagtocht Hermitage Amsterdam – Romanovs & Revolutie

Dagtocht Hermitage Amsterdam – Romanovs & Revolutie

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie opent de Hermitage Amsterdam in februari 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. Met meer dan 250 objecten, afkomstig uit de Hermitage St.-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in St.-Petersburg, heeft deze tentoonstelling exclusiviteit voor West-Europa. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine St.-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering.

Het publiek ervaart in woord en beeld hoe de keuzes en beslissingen van de tsaar de revolutie en het einde van 300 jaar Romanovs in Rusland onafwendbaar maakten. Heel nabij komen de laatste levensjaren van het tsarengezin, tot aan hun moord. 1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam.

’s Morgens vertrekken we vanuit verschillende plaatsen in het Noorden naar Amsterdam. Tijdens de reis naar Amsterdam zal Rudolf Nammensma, een interessant intro geven over de Romanovs. In de Hermitage krijgt u ruim de tijd de tentoonstelling in het museum te aanschouwen.

Halverwege de middag vertrekken we weer uit Amsterdam. Op de terugreis wordt er nog een stop gemaakt voor een 3-gangen diner.

Hierna wordt iedereen weer terug gebracht naar zijn of haar opstapplaats.

De genoemde prijs voor deze dagtocht is inclusief:

  • Koffie en koek in de touringcar
  • Reisleider en Rusland kenner Rudolf Nammensma
  • bezoek en entree Romanovs &revolutie  Hermitage
  • Drie gangen diner

Opstaproute: Drachten – Leeuwarden – Grou – Heeenveen – Joure – Lemmer

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!