Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Herfstreis Sloveense Rivièra 9 dagen

Herfstreis Sloveense Rivièra 9 dagen

Wist u dat Slovenië bijna 50 km kust heeft? Deze kust heeft heel wat te bieden:schilderachtige stadjes met een mediterrane flair, idyllische zandstranden en de mooistezonsondergang van de gehele Adriatische kust. Dat zeggen in ieder geval de bewonersen wij stemmen daar honderd procent mee in! Warme zomers en milde winters laten eenbetoverende flora gedijen. Olijfbomen, wijnranken, sinaasappel- en mandarijnenbomengeven de mooie dorpen een mediterrane sfeer. Daarbij opgeteld komen de oude Romeinseinvloeden bij de vele oude gebouwen en klaar is de perfecte mix voor een mediterrane,ontspannen vakantie. Een groot voordeel is dat in Slovenië alles zeer dicht bij elkaar ligt.Al na een korte rit is men in het ruige Karstgebied, waar de beroemde Lipizzanerpaardengefokt worden of waar je bizarre werelden in de wereldberoemde grotten ontdekken kunt.

1e dag. Vertrek. Vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden rijden wij via een koffie-, een lunchen een theestop, naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. ‘s Avonds dineren we in het hotel.

2e dag. Heenreis naar de Sloveense kust. We rijden naar de Sloveense Rivièra, via Duitsland en Oostenrijk, die ten zuiden van Triest begint. Aan de 50 km lange kuststrook liggen naast de mondaine traditionele badplaats Portoroz, de romantische stadjes Piran, Koper en lzola, waar in de centra het Venetiaanse verleden te vinden, te zien en te bewonderen zijn. Diner en overnachting aan de Sloveense kust.

3e dag. Vrij te besteden.

4e dag. Excursie Ljubljana. Bij uw korte verblijf in Slovenië mag een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana niet ontbreken. Ljubljana is een middelgrote Europese stad, waar men al enigszins het zuiden bespeurt. Onderweg kunt u de Lipizzaner stoeterij bezichtigen. Vlak bij de Sloveens-ltaliaanse grens, midden in een groene oase, ligt Lipica, de oorsprong van de Lipizzanerpaarden. De grotten van Postojna zijn zeker ook een bezichtiging waard. De grotten van Postojna liggen in de nabijheid van de Sloveense stad Postojna. Hier bevinden zich de twee grootste druipsteengrotten ter wereld, die geopend zijn voor toeristen. Een open treintje brengt de bezoekers 3,5 km door de oostelijke grottenarm, langs de grote kathedraal- en congreszaal. Snel wordt de lucht vochtig, de grottentemperatuur daalt naar 8 graden. Warme kleding en waterdichte schoenen zijn zeker aan te raden. Vanaf het onderaardse station, wandelt men met een gids 1,7 km door geheimzinnig verlichte grotten en gangen. Eens hoort u het ruisen van een onderaardse rivier, dan weer heerst de stilte, die alleen door het geruis van de druppen onderbroken wordt. Over de Russische brug komt u in de gang van de mooiste grotten, die door minerale bezinksels veelvoudig oplicht. ln zuidelijke richting zetten we de weg voort, wandelen door de gang van de briljanten, die zijn naam dankt aan de grote witte kristallen stalagmieten. Daar sluit zich de concertzaal aan, welke vanwege zijn akoestiek regelmatig als muzikaal try-out gebruikt wordt. Al spoedig bereikt men een meer, waaruit vochtige dampen opstijgen. Hier stapt u weer in de trein, die u weer naar het daglicht brengt (Lipizza en Grotten tegen toeslag).

5e dag. Hoogtepunten van de Sloveense Rivièra. Bezichtigingen langs de Sloveense Rivièra. U zult de cultuurparel Piran, wijd en zijd bekend als het bekoorlijkste stadje, beter leren kennen. Haar schoonheid zit hem in het autovrije dorpsbeeld en de bijzondere ligging van het stadje. Een ver in het meer uitspringende rotsformatie, alsmede de mediterrane atmosfeer maken dit stadje zo bijzonder. Aansluitend rijden we naar Portoroz. De ‘rozenhaven’ heeft, dankzij haar ligging in een beschutte inham, het beste klimaat van de Golf van Triëst. Maar ook de stad Koper is een must, om te bezien en te ontdekken. In de smalle levendige straatjes vindt men mooie huizen en veel kunstige details.

6e dag. Vrije dag.

7e dag. Excursie naar het Kroatische lstrië. Vandaag hebben we een excursie naar Kroatië gepland. U bezichtigt bijvoorbeeld het schilderachtige stadje Porec en Rovinj. Porec bevindt zich midden in de Riviéra, die zich van de monding van Mirna in de zee tot het Limski kanaal uitstrekt. De pittoreske stad ligt op een landtong in de zee. De hoofdattractie van de stad is de Euphrasius basiliek met haar prachtige mozaïeken. Aansluitend rijden we verder naar Rovinj. Rovinj is wel het sterkst ltaliaans gerichte stad in lstrië. In de binnenstad zijn de middeleeuwse invloeden volledig bewaard gebleven. Het schilderachtige stadsbeeld, de talrijke stranden en de gunstige ligging voor uitstapjes over het schiereiland, maken de stad tot een uiterst aantrekkelijk toeristenoord. Talrijke restaurants rondom de havenpromenade, vele cafés alsmede de voor voertuigen gestremde binnenstad nodigen uit om urenlang te vertoeven.

8e dag. Afscheid en terugreis. Na het ontbijt rijden we via de Oostenrijkse autosnelweg naar ons overnachtingshotel halverwege Duitsland. ‘s Avonds dineren in het hotel.

9e dag. Afscheid en terugreis. Na het ontbijt beginnen we aan de laatste dag van deze prachtige reis. Na het afscheidsdiner in Nederland wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaatsen.

 

 

Prijs voor deze busreis per persoon inclusief:

 • reis per royal class touringcar
 • welkomstdrankje
 • 8x overnachting met ontbijtbuffet
 • 8x diner
 • kamers met douche/wc
 • lift in hotel aanwezig
 • zwembad
 • excursie Sloveense kust
 • excursie Adriatisch Istrië
 • excursie Ljubljana + grotten Postojna
 • gids Ljubljana
 • gids Sloveense kust
 • exclusief entree’s
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 130,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!