Boek deze busreis

Deze busreis: € 498,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Harzgebergte

Harzgebergte

6 daagse busreis naar het Harzgebergte.

Een fascinerend, schilderachtig landschap; één van de mooiste vakantiestreken van Duitsland, is ongetwijfeld de Harz. Door de Duitse éénwording is de Harz een omvangrijk gebied geworden. Grillige rotsen, prachtige beboste bergen en mooie meren; gecombineerd met zuivere berglucht en geneeskrachtige bronnen, maken van het Harzgebergte een ideaal vakantiedoel.

1e dag. s’ Morgens vertrek. Vanuit diverse opstapplaatsen rijden we via een koffie- en lunchstop naar onze standplaats in Braunlage. ‘s Avonds dineren.

Dagtocht A. Goslar. Na het ontbijt rijden we naar het centrum van de oude Keizerstad Goslar. Onder leiding van een gids maken we een rondwandeling door het monumentale stadscentrum van deze in 922 gestichte stad. Vooral het marktplein, omgeven door historische bouwwerken en de Kaiserpfalz, verdienen onze aandacht.

Dagtocht B. Oostelijke Harz – Wernigerode. Via een prachtige route door het oostelijk deel van het Harzgebergte rijden we naar het meer dan 700 jaar oude stadje Wernigerode. Een plaatselijke gids leidt ons hier langs een bonte verzameling van historische bouwwerken, waaronder vakwerkhuizen en het Rathaus. Vervolgens rijden we vanuit Wernigerode een stukje met de trein. Die brengt ons over een historische smal-spoorbaan naar Schierke. Dit dorp ligt aan de voet van de Brocken dat met z’n 1142 meter de hoogste berg van de Harz is. Hier staat de bus weer klaar om ons via Braunlage terug naar het hotel te brengen.

Dagtocht C. Okertal. Via Hahnenklee met het fraaie Kurpark en de pittoreske kolossale houten Noorse kerk (één van de grootste van Europa) in Clausthal Zellerfeld, naar de Okertalsperre. Door het Okertal rijden we omhoog naar Schulenberg. Hier geniet u van het prachtige panorama over het Okermeer. Vervolgens langs de stuwdam naar de Romkehaller waterval.

Dagtocht D. Zuidelijke Harz en Stolberg. We begeven ons naar de zuidelijke Harz. Een mooie natuurtocht leidt ons via Hohegeiss en Walkenried langs de voormalige grens met de DDR, naar het Grenslandmuseum (ca. € 3,50 p.p.). Na een bezoek rijden we door naar Bad Sachsa. Hier biedt de Ravensberg een prachtig uitzicht over de omgeving. De middag brengen we door in Stolberg, dat liefkozend de ‘Parel van de zuidelijke Harz’ wordt genoemd. Dit middeleeuwse vakwerk stadje ligt prachtig in vier dalen verspreid en geniet bekendheid als geboorteplaats van gravin Juliana van Stolberg. Een wandeling door het centrum langs de bijna 400 vakwerkhuizen voert u jaren terug in de tijd.

6e dag. Terugreis door het Weserbergland via Hameln (de stad van de rattenvanger) en Osnabrück naar het adres voor het afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 5x overnachting met ontbijtbuffet
 • 5x diner in het hotel
 • kamers met douche/wc
 • alle dagtochten
 • gids in Goslar
 • gids in Wernigerode
 • trein
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 50,00

Hotel Achterman te Braunlage is een prima middenklas hotel gelegen op loopafstand van het centrum.

Hotel met lift en restaurant.

Ophaalroute: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Hoogkerk – Groningen – Haren – Assen – Hoogeveen – Emmen

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!