Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Lezersreizen » Dagblad van het Noorden » Wonderschoon Berglandschap Salzburgerland

Wonderschoon Berglandschap Salzburgerland

SALZBURGERLAND IS EEN SCHITTEREND BERGGEBIED IN OOSTENRIJK ROND DE STAD SALZBURG. TIJDENS DEZE REIS ZULT U DEZE HISTORISCHE STAD BEZOEKEN MAAR  OOK HET BIJZONDERE LANDSCHAP VERKENNEN.
Het populaire Salzburg staat bekend als de geboortestad van Mozart. Een gids zal u rondleiden langs belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Het is niet voor niets dat de gehele binnenstad een plek heeft veroverd op de Werelderfgoedlijst. Daarnaast staan een aantal bijzondere natuurtochten op het programma. U bezoekt verschillende wonderschone bergmeren, waaronder de Jägersee, de Bodensee en de Wolfgangsee. Ook bezoekt u de hoogste berg van Oostenrijk: de 3789 meter tellende Grossglockner. Tijdens de reis hierheen kunt u genieten van prachtige  vergezichten langs een van de mooiste wegen in de Alpen.

programma

1e dag vrijdag: Vertrek ’s morgens. Vanaf uw opstapplaats rijden we via enkele stops naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. ’s Avonds diner in het hotel.

2e dag zaterdag: Na het ontbijtbuffet vertrek naar Oostenrijk, via een koffiestop, naar het schitterende Wasserburg am Inn gelegen in de Chiemgau. Na de vrije lunch pauze is er voor de liefhebbers een stadswandeling o.l.v. een gids. Daarna rijden langs de Chiemsee en Bad Reichenhall en rijzen de bergen van het Salzburgerland op!. Het duurt dan niet lang meer voordat we arriveren in onze standplaats Flachau waar wij worden begroet in ons hotel Bergzeit met een welkomstdrankje. ’s avonds dineren in het hotel.

3e dag zondag: Na het ontbijtbuffet is er gelegenheid om de omgeving te verkennen. ’s Middags is er een natuur rit met onze chauffeur naar het Kleinarl. Aan het einde van het dal ligt de Jägersee waar wij koffie gaan drinken bij het aan het meer gelegen Gasthof. ’s avonds dineren in het hotel.

4e dag maandag: Een prachtige dag naar de Grossglockner. Deze berg is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. De rit er naar toe en de terugreis zijn al een belevenis op zich. U kunt genieten van prachtige vergezichten. De Hochalpenstrasse staat bekend als één van de mooiste wegen door de Alpen. Hij begint bij Fuchs en eindigt bij de Franz Josef Höhe, op een hoogte van 2362 m. U krijgt hier de gelegenheid heerlijk rond te wandelen en te genieten van het spectaculaire uitzicht. Hierna rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

5e dag dinsdag: Halverwege de morgen bezoeken wij de Mozartstad Salzburg. O.l.v. een gids maken wij een wandeling door de stad en aansluitend is er vrije tijd. ’s avonds dineren in het hotel.

6e dag woensdag: Vandaag een schitterende tocht over de panoramastraße van de Steirischer Bodensee. Een natuurjuweel in de regio Schladming en Dachstein. Het Bergmeer is omgeven van prachtige bergtoppen. Via Ramsau en Filzmoos naar Oberhofalm. Hier staat een oude Gasthof waar wij koffie gaan drinken. Vanaf het grote terras heeft u een heerlijk uitzicht op de bergwereld. Hierna weer terug naar het hotel. ’s avonds dineren in het hotel.

7e dag donderdag Merentocht: Vandaag is het einddoel de Wolfgangsee waar wij een kleine vaart maken op dit veel bezongen meer. Wederom een prachtige route brengt ons door het Lammertal en langs de Hallstättersee en  Bad Ischl voor een korte stop bekend geworden door Keizer Frans Jozef en Keizerin Sissi. Dan verder naar de Wolfgangsee waar wij ons in Strobl laten in schepen voor een vaart naar St. Gilen. Hier aangekomen krijgt u vrije tijd. Dan weer in de touringcar voor het vervolg van de route die langs Fluschlsee, Wiestalstausee en Hallein terug naar ons Hotel.

Hallstättersee

8e dag vrijdag: bezoek aan St. Johann in Pongau voor de laatste inkopen. Middagpauze vindt  plaats bij Berghotel Arthur aan de voet van de Hochköngs. Een prachtige plek om nog eens vanaf het terras intens te genieten van de Bergen. Ook kunt u hier een klein ommetje maken.  Dan weer terug naar ons hotel. ’s avonds dineren in het hotel

9e dag zaterdag: Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis met een overnachting en diner in Duitsland. Onderweg bezoeken we de stad München.

10 dag zondag: We besluiten de reis met een afscheidsdiner. Vervolgens wordt u weer naar u opstapplaats teruggebracht.

Opstaproute: Hoogkerk-Groningen-Haren-Assen-Beilen-Hoogeveen-Meppel

De prijs is inclusief:

 • 2x diner – overnachting en ontbijtbuffet in Zuid-Duitsland
 • 7x diner – overnachting en ontbijtbuffet in Hotel Bergzeit Flachau
 • welkomstdrankje in Hotel Bergzeit
 • gebruik zwembad en Sauna
 • alle dagtochten
 • gids in Salzburg
 • gids tijdens twee excursie dagen
 • koffie met gebak Jägersee
 • koffie met gebak Oberalmhof
 • vaart over de Wolfgangsee
 • bezoek aan München
 • afscheidsdiner

Toeslag één pers. kamer € 80,00

Prijs op basis van **** hotel Bergzeit te Flachau. Een uitstekend traditioneel
Oostenrijks middenklas hotel. Met restaurant, bar, lift en Zwembad met Sauna.

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!