Boek deze busreis

Deze busreis: € 945,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
 • 90+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Finland

Finland

Komt u mee op een reis die u zowel veelzijdige natuur als ook cultuurbelevenissen biedt, en ontdek het Finse Karelië, een nog grotendeels onberoerd deel van Finland. In de tijd van de “Indian Summer” toverden de laagstaande zon en de bonte herfstkleuren hier een bijzonder landschapsbeeld. Ontspan u tijdens de dagen op zee en in uw standplaats Joensuu, die talrijke mogelijkheden van activiteiten in de natuur biedt. Verdere hoogtepunten, zoals de hoofdstad Helsinki, de operastad Savnlinna, als ook het klooster Valamo, kunt u eveneens op deze reis verwachten.

1e dag. Travemünde – Helsinki. Op naar Finland. We rijden naar Travemünde. Vooraf kunt u nog een stop maken in de nabijgelegen Hanzestad Lübeck.  Loopt u door de straatjes en bewonder de kleine gangen, binnenplaatsen en huizen zo ook het Buddenbrookhaus en de Holstentor, het kenmerk van de stad. Na de inscheping ‘s avonds, kunt u het zich gemakkelijk maken aan boord, terwijl het schip ‘s nachts de zee opgaat en koers zet naar Finland.

2e dag. Op Zee. Ontspanning en meer! Leun achterover en geniet van de dag op zee, terwijl u een frisse zee wind om de neus waait, de perfecte afstemming voor een ontspannen en tegelijkertijd belevenisvolle vakantie in Finland. U heeft vandaag alle tijd om het uitgebreide aanbod aan boord van Finnlines te testen; een shop, een buffet restaurant en meerdere bars behoren tot de faciliteiten, evenals een fitnessruimte en sauna met whirlpools.

3e dag. Helsinki – Joensuu. De hoofdstad wacht op u! ‘s Morgens bereiken we de Finse hoofdstad Helsinki, die u tijdens een interessante stadsbezichtiging  kunt verkennen. Daarbij ziet u o.a. het Senaatsplein met haar imposante Domkerk, het herkenningspunt van de stad, de Uspenski Kathedraal, de Finlandia hal, het presidenten paleis en het stadhuis, voordat we de reis richting het Noorden beginnen. Voorbij aan het beroemde wintersportoord Lathi, met de drie wereldbekende springschansen en een van de grootste sporthallen van Europa, komen we in de namiddag aan in Joensuu. De grootste stad in Noord Karelië is uw vakantieverblijf en daarbij uitgangspunt voor spannende uitstapjes de komende dagen.

4e dag. Joensuu – Genieten van het herfstpanorama. Vandaag staat de hele dag in het teken van herstellen, genieten en natuur. U kunt de omgeving naar eigen inzicht verkennen. U krijgt ruim de tijd om het geheimzinnige Finse Karelië met de levendige stad Joensuu te leren kennen. Ontspant u bij een duik in de glasheldere Pyhäselkä meer of onderneemt u liever een boottocht. Of probeert u de nationale specialiteit van Karelië, bijv. Pierogi op de Joensuuer markt. Ook het Karelië museum, welke de geschiedenis van Karelië documenteert, als ook de botanische tuin met verschillende vlinders en plantensoorten zijn zeker een  bezoek waard.

5e dag. Joensuu – excursie. Karelische natuur en cultuur. Vandaag maken we een excursie naar het Klooster Valamo, gelegen in de onberoerde natuur en de stilte van Karelië. Geniet u van de bijzondere sfeer van de absolute rust in het klooster of tijdens een wandeling in de omgeving en ontdek de verzameling van orthodoxe Artefacten in het aangrenzende museum. Aansluitend voert de weg ons verder naar het zuiden tot aan de idyllische kleine stad Savonlinna, die zich op een ketting aan kleine eilandjes in het schilderachtige Saimaa meren gebied bevindt. Hier kunt u de Burcht Olavinlinna bezichtigen, de mooiste en best bewaarde
middeleeuwse burcht van Finland, in welke sinds 1912 het wereldberoemde internationale operafestival plaatsvindt. Na een drukke dag en met vele indrukken in uw bagage gaan we weer terug naar Joensuu.

6e dag. Joensuu – Helsinki – Travemünde. Tot de volgende keer, Finland! Langs de Russische grens, door onberoerde landschappen, langs de stadjes  lmatra en Lappenranta, en verder langs de zuid Finse kust, voorbij aan Kotka en Porvoo, komen we terug in de hoofdstad, Helsinki. Hier gaan we in de namiddag weer aan boord van Finnlines. Vroeg in de avond gaan de trossen los en vaart het schip langzaamaan weer naar Duitsland. De afvaart door het prachtige scheren landschap van Helsinki is een waar hoogtepunt, die u zeker zult blijven herinneren.

7e dag. Aankomst Travemünde. Terug naar huis. Geniet u nog even na van de vele indrukken tijdens een ontspannen dag aan boord en beleef nog eens de maritieme Scandinavische sfeer. In de shop aan boord vindt u zeker nog een klein aandenken of souvenir voor de thuisblijvers. ’s Avonds bereiken we  Travemünde, bekend als de Duitse poort tot de Oostzee. Nu komt uw reis ten einde en beginnen we aan de thuisreis, we arriveren na middernacht weer in Nederland. Tot de volgende keer in Finland!

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerpassage Travemünde – Helsinki
 • veerpassage Helsinki – Travemünde
 • overnachting in tweepersoons
 • binnenhutten met douche/wc
 • 2x brunch en 1x lunch aan boord
 • 3x diner aan boord
 • 3x overnachting met halfpension in goede middenklas hotels
 • kamers met douche/wc
 • gids in Helsinki
 • entree Klooster Valamo
 • entree en bezichtiging burcht Olavinlinna

Toeslag 1 pers.kamer/hut € 445,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!