Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Fietsvakantie Salzkammergut – Oostenrijk

Fietsvakantie Salzkammergut – Oostenrijk

fietspad

Koningstour, fietsen langs de meren in Salzkammergut

Maar 300m van Traunsee in het centrum van Ebensee gelegen, wordt u begroet in het traditionele landhotel Post Ebensee, waar keizer Franz Josef tijdens zijn jacht- uitjes in de 19″ eeuw overnachtte. Het hotel bezit een internationale keuken en ser- veert specialiteiten uit de streek Salzkammergut en verse vis uit het meer. Een bar is ook aanwezig en u kunt gebruik maken van gratis wifi in de gezelschapsruimtes. U kunt zonnen op de zonneweide in de hoteltuin en ontspannen op het terras.

1e dag. Heenreis. Vertrek vanuit het noorden, via de Duitse ‘auto- bahn’ rijden we richting Zuid-Duitsland voor overnachting

2e dag. Na aankomst in Ebensee, gelegen aan de zuid- oever van Traunsee, ontvangt u een welkomst- drankje. Bij een gezamenlijk diner kunt u vast in de stemming komen.

Hallstadt

3e dag. Wolfgangsee, ca. 43 km. Na het ontbijt rijdt u met de bus naar de Wolfgangsee. ln St. Gilgen begint de fietstocht. Eerst fietst u richting Abersee, waar u met uw fiets op de boot stapt en naar St. Wolfgang wordt overgezet. Aangekomen in St. Wolfgang gaat u met de tandradbaan de Schafberg op. Na een kort oponthoud gaat u met de tandrad- baan weer terug naar het dal, hier gaat de fietstocht verder tot Ebensee en terug naar het hotel. Diner in hotel.

4e dag. Hallstättersee, ca. 87 km. (gedeeltelijk mogelijk met de bus)
De route start vandaag vanaf het hotel in Ebensee. Via Obertraun gaat u naar Hallstatt. Het museum van Hallstatt bezit prehistorische voorwerpen van de Hallstatt-cultuur, een Kelti- sche cultuur uit het eerste millennium voor onze jaartelling, die naar Hallstatt is vernoemd. Het Hallstattmuseum bezit ook het Gasthaus Weisses Lamm. Het gedeeltelijk in een rotswand gehakte kerkhof is als gevolg van plaatsgebrek zeer klein. Hallstatt ligt vlak tegen het gebergte aan- gebouwd en vlak aan de Hallstättersee. Een bezoek aan dit museum is zeer de moeite waard. Verder gaat het langs de Hallstättersee naar Bad Goisern. Van hieruit kunt u of met de bus teruggaan of, als uw conditie dit toelaat, terug fietsen naar het hotel.

Gmunden traunsee

5e dag. Attersee, ca. 62 km. Met de bus gaan we eerst naar de Mondsee. Met uw fiets gaat u langs het meer tot Unterach am Attersee en verder naar Seewalchen. Door kleine dorpjes gaat het via Aurach am Hongar aan de Traunsee en vanaf hier met de bus terug naar Ebensee. Diner in hotel.

6e dag. Traunsee, ca. 16 km. Vandaag starten we het fietsen in Ebensee en gaan naar de Traunsee en verder naar Gmunden.Met de boot gaat u verder, met fiets, terug naar Ebensee. Diner in hotel.

7e dag. Altausse, ca 42 km. Na het ontbijt gaat u met de bus naar Grundlsee. Al fietsend gaat het via Altaussee en het beboste alpengebied langs de Blaa Alm en via Rettenbachalm weer terug naar de Ebensee. (tussen de Blaa Alm en de Rettenbachalm raden wij u aan om zowel bergop als bergafwaarts te lopen met de fiets over een afstand van ca. 150m, vanwege de stijging op dit traject. Diner in hotel.

Gmunden

8e dag. We beginnen aan de terugreis en overnachten in Duitsland.

9e dag. Thuisreis. Na het ontbijt vervolgen we de terugreis, met op deze dag een afscheidsdiner.

Landhotel ‘Post’ in Ebensee.

landhotel_post

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 8x overnachting met ontbijtbuffet en diner
 • 1x welkomstdrankje bij aankomst
 • 1x fiets reidleider voor 5 dagen
 • 1x Traunsee boottocht van Gmunden naaar Ebensee, incl. fiets
 • 1x boottocht over Wolfgangsee van St. Gilgen naar St. Wolfgang, incl. fiets
 • 1x berg- en dalrit met de tandradbaan op de Schafberg
 • 1x Salzkammergut presentje als aandenken
 • fietvervoer
 • afscheidsdiner

• moeilijkheidsgraad: licht-middel

• toeslag 1 pers. kamer € 115,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!