Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Fietsvakantie Langs De Donau – Oostenrijk

Fietsvakantie Langs De Donau – Oostenrijk

fietspad

HET MEEST BEKENDE FIETSPAD VAN OOSTENRIJK, ‘DER DONAURADWEG’.   Van Passau naar Wenen

De aanbeveling om in Oostenrijk te gaan fietsen zal menigeen de wenkbrauwen doen fronsen. Velen achten het Alpenland namelijk alleen geschikt voor wintersporters en berggeiten. Toch hoeft u geen bergbeklimmer te zijn om hier op uw fiets te stappen. Zeker niet wanneer u in de buurt van de Donau blijft. Aan weerskanten van deze prachtige rivier kunt u honderden kilometers lang genieten van fietspaden die vaak net zo vlak zijn als in onze polders.

donauradweg

Vanaf het knusse Passau, aan de Duitse grens tot aan de pracht en praal van Wenen baant de rivier zich een weg door stadjes en dorpen, die gehuld zijn in een glans van vroegere macht en rijkdom. Cultuurliefhebbers hebben volop de gelegenheid om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de rijkversierde kerken, kastelen en kloostercomplexen.

1e dag. Via Duitse autobahnen rijden we naar de plaats Neuhaus am Inn voor diner en over- nachting.

2e dag. Passau-Schlogen (ca. 41 km). Vroeg ver- trek naar Passau, waar u ruim gelegenheid heeft de ‘altstad’ te bezoeken: Passau, de drie rivieren, waar de Donau, Inn en Ilz bij elkaar komen. Vervolgens fietst u naar Schlogen, waar de touringcar klaar staat om u naar het hotel te brengen.

3e dag. Schlogen-St.Georgen (ca. 75 km of 55 km). De chauffeur brengt u naar Schlogen waar de Donau 180 graden draait. Al fietsend passeert u Aschlach, een 1200 jaar oud schippersstadje, waar het goed toeven is. Vanaf Pupping, waar de korte route begint, fietst u naar Wilhering, waar u een van de mooiste Rococo kerken van Oostenrijk kunt bezichtigen. Linz is de derde stad van Oostenrijk met een bijzonder barok marktplein. Via Abwinden naar St. Georgen. Hiervandaan gaat u weer met de touringcar terug naar het hotel.

Oostenrijk Melk klooster

4e dag. St. Georgen-Ybbs (ca. 65 km). Vanuit St. Georgen fietst u via Mauthausen-am-Mitterkirchen en Zeilersdori naar Greni. Een historisch stadje met o.a. een scheepsmuseum. Na doorlopend fraaie vergezichten bereikt u Ybbs, ook al zo’n mooi stadje. Hier staat de touringcar klaar om u naar het hotel in Krems te brengen voor de komende 4 overnachtingen.

5e dag. Ybbs-Krems (ca. 65 km). ‘Der Donauradweg’ brengt u vandaag naar Melk, met zijn barokke Benedictijner klooster. De hierna volgende rit door de Wachau gaat door eeuwenoude wijnbouwgebieden naar diverse kasteelruïnes, herinneringen aan vroe- gere tijden. In Krems, de oudste stad van Nederoostenrijk, kunt u heerlijk dwalen in de middeleeuwse straatjes.

6e dag. Krems-Tulln (ca. 48 km). Vandaag begint de route vanuit ons hotel. Op de route naar Tulln komen we 2 waterkrachtcentrales tegen, waarvan de kerncentrale nooit in gebruik is genomen. Vanaf de omgeving van de jachthaven van Tulln staat de touringcar weer voor u klaar voor de terugrit naar het hotel.

tulln an de donau

7e dag. Tulln-Wenen (ca. 40 km). De laatste fiets- dag. U fietst naar de eindbestemming: het majestueuze Wenen. Een wereldstad waar de keizerlijke invloeden nog sterk aanwezig zijn. Om 15.00 uur maken wij een stadstour langs een aantal schitterende monumenten. U ziet o.a. de Belvedère, het Parlement, de Prater, de Hofbrug, etc.

8e dag. De terugreis gaat via Passau naar Zuid- Duitsland voor overnachting.

9e dag. In de ochtend vertrekken we vanuit Zuid-Duitsland richting Nederland, waar wij deze reis afsluiten met een afscheidsdiner.

Prijs van deze busreis per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • half pension
 • kamers met douche/wc
 • fietsvervoer
 • gids in Wenen
 • routebeschrijving
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 100,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!