Boek deze busreis

Deze busreis: € 499,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Ertsgebergte – Tsjechië

Ertsgebergte – Tsjechië

7 daagse busreis met bezoek aan twee mooie steden DRESDEN en PRAAG

Deze prachtige busreis brengt u naar het Groene hart van Duitsland, het Thüringer Wald. Tijdens deze busreis maakt u kennis met een prachtig stukje natuur met dichte bossen, glooiende heuvellandschappen, uitgestrekte landerijen en bruisende rivieren. Aan de voet van de Fichtelberg (1214 m) ligt het kuuroord Oberwiesenthal. Oberwiesenthal is het hoogstgelegen plaatsje van Duitsland (914 m). Van hieruit maken we prachtige dagtochten naar o.a. Tsjechië, Dresden en maken we mooie natuurtochten door het Thüringer Wald en het Ertsgebergte. De laatste dankt zijn naam aan de ertsen, voornamelijk zilver, die hier sinds de 12e eeuw gewonnen worden.

1e dag. Vanaf het noorden zetten we koers naar Duitsland. Onderweg maken we een stop en rijden vervolgens door naar Bozi Dar, gelegen in Tsjechië bij het Ertsgebergte.

Dagtocht A. ‘s Ochtends vrij. ‘s Middags rijden we naar de beroemde kuurstad Karlovy Vary (Karlsbad). Onder leiding van een stadsgids gaan we langs een aantal bezienswaardigheden. Aansluitend kunt u hier op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Aan het eind van de middag rijden we weer naar ons hotel voor het diner.

Dagtocht B. Vandaag wordt er een excursie gemaakt naar de gouden stad Praag. We maken met een lokale gids een wandeling door het oude gedeelte van Praag. We bezoeken de Karelsbrug, het Raadhuisplein, de joodse wijk en meer bezienswaardigheden. Ook krijgt u de gelegenheid om de vele winkeltjes te bezoeken. In de namiddag keren we weer terug naar het hotel.

 

Dagtocht C. Vandaag een vrije dag, de bus rijdt naar Oberwiesenthal. U kunt een rondrit maken met het historische treintje Bimmelbahn of een rondrit met de postkoets. Een wandeling door het Ertsgebergte is zeker ook de moeite waard.

Dagtocht D. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de stad Dresden, ook wel het “Florence aan de Elbe” genoemd. Onder leiding van een gids kunt u tal van bezienswaardigheden bekijken. U maakt onder andere kennis met het bekendste gebouw van de stad, de Zwinger, een aantal belangrijke musea, de Fürstenzug, de herbouwde Frauenkirche, de kathedraal en de schitterende Semper Opera. Aansluitend kunt u op uw eigen gemak de stad verder verkennen. Aan het eind van de middag rijden we via een leuke route weer naar het hotel.

Dagtocht E. Vandaag staat er een dagtocht door het Ertsgebergte op het programma. We rijden door deze streek via een mooie route naar het plaatsje Seiffen, voor een bezoek aan het speelgoedmuseum. Verder brengen we een bezoek aan het Notenkrakermuseum in Neuhausen. Hier kunt u ruim 4400 notenkrakers uit 30 verschillende landen bezichtigen. De tocht voert ons langs de Zilverstraat over Olbernhau, Mariënberg en Annaberg-Buckholz weer terug naar Oberwiesenthal.

7e dag. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

HOTEL ‘PRAHA’

Hotel praha bozi dar 

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • halfpension
 • hotel met lift
 • welkomstdrankje
 • kamers met douche/wc
 • gratis gebruik van zwembad
 • gids in Praag
 • gids in Dresden
 • gids in Karlsbad
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 50,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!