Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Lezersreizen » Dagblad van het Noorden » Ertsgebergte, Oberwiesenthal

Ertsgebergte, Oberwiesenthal

In samenwerking met uw krant  heeft Paulusma Reizen voor u een zeer voordelige en uitstekend verzorgde lezersreis naar het Ertsgebergte samengesteld.

Vanaf de verschillende opstapplaatsen in het Noorden vertrekken wij naar het prachtige kuuroord Oberwiesenthal. Wij bezoeken deze dagen o.a. de Gouden stad Praag en Dresden, ook wel het Florence aan de Elbe genoemd. Daarnaast gaan we naar het nabij gelegen Tsjechische kuuroord Karlsbad (Karlovy Vary). U heeft deze reis ook voldoende vrije tijd om deze prachtige plaatsen zelf nader te ontdekken. We verblijven in het uitstekende 4-sterren Best Western Hotel Birkenhof te Oberwiesenthal. Dit mooie hotel aan de voet van de Fichtelberg biedt een panoramisch uitzicht en heeft o.a. een wellnesscentrum.

Globaal programma:

1e dag heenreis. Vertrek vanuit verschillende opstapplaatsen. We rijden via een koffie-/lunch- en theestop naar ons Hotel Birkenhof in het prachtige kuuroord Oberwiesenthal. ’s Avonds uitgebreid dinerbuffet in het hotel.

2e dag Praag. Na het ontbijtbuffet vertrek naar de Gouden stad Praag .  ’s Morgens maken wij een wandeling met een Nederlands sprekende gids. Wij beginnen bij de Praagse burcht en wandelen ver langs de Vituskathedraal via paleizen en buitenverblijven over de Karelsbrug met de barokke beelden  naar het stadsplein met de Tynkerk en wereldberoemde astrologisch uurwerk. In het oude centrum heeft u ’s middags vrije tijd  in de stad, hierna terug naar ons hotel. ’s Avonds dinerbuffet in het hotel.

 

3e dag Dresden. Na het ontbijtbuffet naar Dresden, het Florence aan de Elbe. In deze geweldige mooie stad maken wij een rondrit en wandeling o.l.v. een stadsgids. We gaan o.a. langs de Zwinger, de Semper Opera, Frauenkirche en Hofkathedraal.  ’s Middags vrije tijd in de stad. ’s avonds dinerbuffet in het hotel.

4e dag Karlsbad. Na het ontbijtbuffet vrije tijd in Oberwiesenthal. ’s Middags bezoeken wij het nabij gelegen Tsjechische kuuroord Karlsbad (Karlovy Vary) het herbergt een tal van authentieke badhuizen en enkele mooie kerken  ’s Avonds dinerbuffet in het hotel.

KarlovyVary

5e dag terugreis. ’s Morgens vroeg vertrek na het ontbijt via enkele stop naar ons dineradres.
Na het diner wordt een ieder weer naar de opstapplaats gebracht.

De reissom is inclusief:

 • 4 maal overnachting met ontbijtbuffet
 • 4 maal  dinerbuffet in het hotel
 • kamers met alle comfort
 • bezoek Praag met stadsgids
 • bezoek Dresden met stadsgids
 • bezoek Karlsbad (Karlovy Vary)
 • drie gangen diner op de terugreis
 • luxe touringcar met chauffeur
 • belastingen

Geen toeslag 1 pers. kamer

best western birkenhof oberwiesental

**** Best Western Hotel Birkenhof te Oberwiesenthal. Een uitstekend viersterren hotel gelegen in het Duitse Ertsgebergte op de grens met Tsjechië. ’s Morgens is er een rijk en gevarieerd ontbijtbuffet en ’s avonds wordt er een groot avondbuffet geserveerd met vele lekkere gerechten.

Opstapplaatsen:  Marum – Leek – Hoogkerk – Groningen – Haren – Assen – Beilen – Hoogeveen – Emmen

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!