Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Elzas en Vogezen – Frankrijk

Elzas en Vogezen – Frankrijk

Leer de Elzas zuurkoolstraat kennen en de indrukwekkende bergwereld van de Vogezen.

elzas lotharingen

Dag 1. Heenreis. Vandaag is de reis naar de Elzas, de kleinste regio van Frankrijk, met bonte vakwerkhuizen tussen markante wijngaarden en de blauwe bergtoppen van de Vogezen. Uit de liefdevol met geraniums versierde vensters komt de heerlijke geur van gerechten uit de Elzasser keuken u bij aankomst al tegemoet.

Dag 2. Kunst en wijnstad Colmar. Vandaag maakt u kennis met het charmante Colmar. U zult met plezier door het historische en bloemrijke centrum lopen. De middelgrote stad staat bekend om zijn vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen en de Renaissance en om zijn Musée d’Unterlinden, met het beroemde Isenheimer altaar. Tijdens een stadsrondleiding worden u nog meer fraaie kanten van Colmar getoond, o.a. het idyllische leerlooierskwartier Petite Venise (klein Venetië), het Kopfhaus, waarvan de gevel versierd is met meer dan 100 hoofden en ook de Dominikanerkerk, waar het beroemde schilderij „Madonna van de rozenhaag” van Martin Schongauer te zien is. Later op de middag wacht u een wijnproeverij in een lokale wijnkelder in de omgeving van Colmar.

Frankrijk Straatsburg oude centrum

Dag 3. Straatsburg en de zuurkoolstraat. Vandaag krijgt u een rondleiding door Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas. Hier zetelt, net als in Brussel, het Europese Parlement. U maakt kennis met de indrukwekkende Onze Lieve Vrouwekathedraal met zijn astronomisch uurwerk en met de oude ambachtsliedenhuizen aan het plein, met o.a. het bijzondere Maison Kammerzel. We zien ook het schilderachtige stadskwartier La Petite France en als andere uiterste de moderne gebouwen van het Europese Parlement. Daarna kunt u zich opmaken voor een bijzondere ontdekkingsreis. De Elzas produceert nl. jaarlijks meer dan 25.000 ton kool voor de bereiding van het bekendste gerecht uit de Elzas, de Choucroute, de zuurkool! Ten zuiden van Straatsburg vindt u vele schilderachtige dorpjes langs de zgn. Zuurkoolroute. Het middageten gebruiken we in een Gasthof, waar u een deftig menu opgediend krijgt, met als hoofdgerecht uiteraard de beroemde choucroute. Later op de middag is het mogelijk om een lokale zuurkoolproducent te bezoeken en met hem een kijkje te nemen op zijn koolvelden.

Dag 4. Naar boven tijdens de Vogezenrondrit. Route des Crêtes. Via Cernay bereiken we de Grand Ballon, die met 1423 m de hoogste top van de Vogezen is. We volgen daarna de Kammstrasse, langs de Hohneck en Le Markstein, waar u een prachtig uitzicht hebt. In het charmante stadje Gérardmer kunt u tijdens het middaguur in een gemoedelijke Gasthof genieten van het ‘melkersmaal’, een typisch gerecht van de bergboeren. We vervolgen de Kammstrasse oftewel de Route des Crêtes en zo komen we op de Col de la Schlucht, een 1159 m hoge bergpas. Aan beide kanten van deze bergkam bevinden zich talrijke bergmeren, die de schoonheid van de Vogezen nog meer verhogen. Ter afsluiting gaan we naar een kaasmakerij, om de productie van kaas te bekijken en natuurlijk ook de kaas te proeven.

Frankrijk Straatsburg oude brug

Dag 5. Zwarte Woud met Baden-Baden en Freudenstadt. Na het ontbijt gaan we op weg naar het noordelijke deel van het Zwarte Woud. Eerste stop is in Baden-Baden, een kuuroord met flair. Hier krijgt u een stadsrondleiding. Baden-Baden is niet alleen bekend van zijn minerale bron en thermale baden, het casino en de renbaan, maar ook van de wijnbouw aldaar, met haar 16.000 hectare een van de grootste wijnbouwgebieden van Duitsland.

Dag 6. Elzasser Weinstrasse. Route des vins. Het kleine Riquewihr met ca. 1200 inwoners betovert haar bezoekers met het unieke oude centrum. Het stadje, bekend vanwege de wijnbouw, trekt veel toeristen omdat het het typische uiterlijk van een Elzasser wijndorp heeft behouden. U vindt hier veel vakwerkhuizen. De stadspoort, de Dolder, dateert oorspronkelijk uit 1291 en is later versterkt. Ook de oude stadsmuur is behouden gebleven. Wij raden u aan een treinritje langs de schilderachtige wijnhellingen te maken.

Dag 7. Terugreis. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis.

HOTEL ‘PERLE DES VOSGES’

 

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • half pension
 • alle kamers met douche/wc
 • lift in het hotel
 • alle dagtochten
 • gids in Colmar
 • gids in Straatsburg
 • gids in Baden-Baden
 • entree kaasboerderij
 • afscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer € 140,-

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!