Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Noorwegen – 9-daagse rondreis

Noorwegen – 9-daagse rondreis

Een prachtige reis door het lieflijke Noorwegen. Tijdens deze reis bezoeken we de prachtige Geirangerfjord, de historische stad Bergen, de schitterende Sognefjord en Hardangerfjord. Op de reis komt u ook in de vestingstad Fredrikstad – het Willemstad van Noorwegen en we sluiten de reis af met een overnachting in de bergen van Noorwegen.

1e dag. Puttgarden-Kopenhagen/Holte. Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar Puttgarden en nemen de ferry naar de Deense havenplaats Rodby. Via de eilanden Lolland en Sjaelland rijden we naar Kopenhagen en het even noordelijker gelegen plaatsje Lyngby.

2e dag. Kopenhagen/Lyngby-Fredrikstad. ’s Morgens maken we samen met een Nederlands sprekende gids kennis met de stad Kopenhagen. Behalve de H.C. Andersen Boulevard, zien we ook Christiansborg (parlement) en Amalienborg (residentie van de koningin). Maar we passeren ook het Tivoli amusementspark en de Giffeon fonteinen. Daarna rijden we naar Helsingør en tijdens de overtocht naar Zweden blikken we terug en zien het prachtige Kasteel Kronborg idyllisch aan de Øresund liggen. Even ten noorden van Helsingborg bezoeken we het Sofiero Kasteel en Park. Aansluitend rijden we langs diverse Zweedse badplaatsen naar Göteborg en via de Zweedse scherenkust en de eilanden Orust en Tjörn bereiken we in de loop van de middag het vestingstadje Fredrikstad.

3e dag. Fredrikstad-Oslo-Skeikampen. Gesterkt door een heerlijk ontbijt rijden we naar Oslo, de hoofdstad van het land. Oslo is een heerlijke stad, prachtig gelegen aan de oever van het Oslofjord. Samen met een Nederlands sprekende gids gaan we de stad nader bekijken en zien onder andere het Vigeland Beeldenpark, de nieuwe imposante Holmenkollen Skischans en de oude binnenstad met bekende gebouwen als het Raadhuis, het Koninklijke Paleis, de Universiteit, het Nationale Theater, het Parlementsgebouw Storting en de beroemde straat Karl Johans Gate, die van het paleis tot aan het centraal station loopt. Na eerst nog wat vrije tijd verlaten we de stad en rijden langs de oevers van het Mjøsa-meer naar Skeikampen.

4e dag. Skeikampen-Bøverdal. We rijden naar Lillehammer, de olympische stad. Hier werden in 1994 de Olympische winterspelen gehouden. Maar de stad is vooral bekend om zijn openluchtmuseum Maihaugen. Door het Gudbrandsdal rijden we naar Ringebu (kleine staafkerk) en Otta. Hier buigen we af richting Lorn (nog een staafkerkje) en rijden dan de bergen van het Jotunheimgebergte in naar Bøverdal.

5e dag. Bøverdal-Excursie Geirangerfjord. Na het ontbijt vertrekken we met de touringcar voor een prachtige reis naar het Geirangerfjord. We rijden naar Lorn en over de Grotlibergpas naar Langevatn. Via een aantal tunnels rijden we naar Stryn en Hellesylt, waar we inschepen voor een prachtige rondvaart door het fjord. We passeren imposante watervallen en verlaten boerderijen. Onderweg krijgt u uitleg over wat u ziet. Na aankomst in Geiranger nemen we de haarspeldbocht omhoog naar Langevatn en gaan terug via de Grotlibergpas naar Lorn en Bøverdal.

6e dag. Bøverdal-Bergen. We rijden allereerst over de Sognefjell-bergpas, één van de hoogste bergpassen van Noorwegen, naar de plaatsjes Sogndal en Kaupanger. In Mannheller nemen we de ferry over het Sognefjord, het met 286 km langste en met 1.308m diepste fjord in Noorwegen) naar Fodnes. Door de 28 kilometer lange tunnel naar Flam waar we met de flambaan een treinrit naar Myrdal en terug naar Flam maken, via twee kortere tunnels naar Gudvangen, rijden we verder naar Stalheimen langs prachtige meren en watervallen naar het plaatsje Voss, bekend om haar stenen kerk. Via de Europaweg E16 rijden we naar Bergen en het hotel in de omgeving van de stad.

7e dag. Bergen-Ål. Vandaag staat een excursie in Bergen op het menu. De stad heeft, met haar rijke verleden als hoofdplaats van de Duitse hanzesteden, veel te bieden. We starten met een bezoek aan de bekende vismarkt van Bryggen. De noordkade van deze haven met zijn oude en mooi gekleurde huisjes met spitse
gevels is een van de meest gefotografeerde van Noorwegen. We vervolgen met een bezoek aan deze historische stad: Mariakirke, bekend om zijn barokkansel, het Hanseatisk Museet en het Rozenkrantztarn. Daarna bezoeken we Troldhaugen, de woonplaats van Edvard Grieg, componist van de beroemde Peer Gyntsuite. Samen met een Nederlands- of Engelssprekende gids maken we een korte stadsrondrit door Bergen. We rijden terug naar Voss en passeren de
Skjervet waterval op weg naar Bruravik. Hier steken we het Eidfjord over. Dit is een arm van het Hardangerfjord. We rijden langs de oever van het fjord en bereiken via Eidfjord de haarspeldbochten van het Måbødal. Boven aangekomen stoppen we bij de Vøringfoss-waterval, met 189 mtr de hoogste van Noorwegen. Een prachtige rit over het Hardangervidd-bergplateau brengt ons naar het wintersportlaatsje Geilo. We overnachten in Ål.

8e dag. Ål-Oslo. Op weg naar Oslo raden we een bezoek aan de Hadeland Glasfabriek bij Hadeland aan. Hier kunt u prachtig glaswerk bezichtigen en ook tegen interessante prijzen kopen. In Oslo aangekomen heeft u nog volop gelegenheid de stad nader te bekijken. Misschien kunnen we samen een bezoek aan
het schiereiland Bygdø brengen en het Vikingschip- en Fram Museum bezoeken. Daarnaast is ook de binnenstad een optie of kunt u bijvoorbeeld een rondvaart maken langs de eilanden in het Oslofjord. ‘s Avonds schepen we in en vertrekken met Stena Line richting Frederikshavn. Overnachting in tweepersoons
binnenhutten. Tijdens het avondeten (buffet) kunt u genieten van het uitzicht op het fjord. Een heerlijke afsluiting van uw reis door Noorwegen.

9e dag. Aankomst Frederikshavn. Na een uitgebreid ontbijtbuffet komen we aan in Frederikshavn en rijden door naar Nederland voor het afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • inclusief halfpension
 • reis per comfort class touringcar
 • oversteek Puttgarden-Rødby
 • oversteek Helsingør-Helsingborg
 • oversteek Oslo-Frederikshaven
 • tweepersoons cabines met douche en wc
 • ontbijt en diner aan boord
 • 7x overnachting in goede middenklasse hotels, alle kamers met douche en wc
 • gids in Kopenhagen
 • gids in Oslo
 • gids in Bergen
 • boottocht Hellesylt-Geiranger
 • entree Sofiero paleis en tuin
 • gids Sofiero paleis en tuin
 • treintje Flam-Myrdal-Flam
 • entree openluchtmuseum Maihaugen
 • gids openluchtmuseum Maihaugen
 • gids glasfabriek Hadeland
 • entree Ringebu, stafkerk
 • gids Ringebu stafkerk
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 270,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!