Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Dresden Spreewald – Duitsland

Dresden Spreewald – Duitsland

MET BEZOEK AAN DRESDEN

Dresden, de hoofdstad van Saksen, behoort tot de mooiste steden van Duitsland en wordt ook wel het “Florence aan de Elbe” genoemd. Dresden heeft in de 13e en 14e eeuw een enorme groei doorgemaakt. Later in de 17e eeuw tijdens het zogeheten “Augustijnse tijdperk” groeide Dresden uit tot een van de mooiste Baroksteden van Duitsland. Tijdens bombardementen van de geallieerden op 13 en 14 februari 1945 werd een groot gedeelte van de stad vernietigd. Vanaf 1945 ontstond er dan ook een geheel nieuw stadscentrum, maar toch is een groot deel van de beroemde bouwwerken in originele staat teruggebracht, zoals de indrukwekkende Semper Opera, de barokke vesting Zwinger en de barokke Frauenkirche.

Duitsland Dresden Semper oper (2)

Het Spreewald is een uniek natuurlandschap in Europa, gevormd door de Spree, die zich bij Lubbens in meer dan 300 zijarmen vertakt. In dit wonderschone  waterlabyrint, ook wel het “Giethoorn van het Noorden” of het “Groene Venetie” genoemd, zijn verkeersvrije wegen en paden uitgezet. Ook als “Groentenkamer” geniet het Spreewald al honderden jaren een grote bekendheid, met name door haar augurken.

1e dag. Vanaf diverse opstapplaatsen rijden we via de Duitse Autobahn richting omgeving Dresden, standplaats Hoyerswerda. Vanuit het hotel gaan we de komende dagen prachtige excursies door dit gebied maken.

2e dag. Nationaal park Sachsische Schweiz. Na het ontbijt rijden we via het stadje Prna naar het Nationaal park Sachsische Schweiz, gelegen op de grens met Tsjechië. Dit bizarre rotslandschap met diep uitgesleten dalen, imposante tafelbergen en ravijnen is uniek in Midden-Europa. We maken een mooie bustocht naar dit gebied. Op de terugreis richting Dresden doen we Koningstein aan, waar de imposante “Festung Koningstein’ hoog boven het stadje uittorent.

Duitsland Dresden Sakische Schweiz

3e dag. ‘s Morgens maken we o.l.v. een gids kennis met de stad Dresden. De ter plaatse goed geïnformeerde gids zal ons wegwijs maken en tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis van de stad en haar bewoners kunnen vertellen. Vele bezienswaardigheden waaronder uiteraard de recentelijk geheel gerestaureerde Frauenkirche, maar ook de Semper Opera, de wereldberoemde barokke vesting Zwinger, de Kreuzkirche en het Residenzschloß zullen de revue passeren. ’s Middags bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

spreewald

4e dag. Deze dag staat in het teken van het Spreewald, een uniek natuurgebied met prachtige bossen, meren en veel kleine beekjes die uitmonden in de hoofdrivier De Spree. De beste manier om het Spreewald goed te leren kennen, is een tocht te maken in een kielloze Spreewaldboot. TerwijI de veerman verder boomt, geniet u van een gevarieerde flora en fauna en ervaart u al het interessante van het leven van de Spreewalder. Het is een beetje vergelijkbaar zoals bij ons in Giethoorn. Tevens brengen we een bezoek aan het openluchtmuseum in de plaats Lubbenau waar men alles te weten komt over het leven in deze streek.

5e dag. terugreis. Vol van de vele indrukken die we van deze streek hebben gekregen, rijden we na het ontbijt weer richting Nederland. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

HOTEL ‘AKZENT’ HOYERSWERDA

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • kamers met douche/wc
 • hotel met lift
 • half pension
 • gids in Dresden
 • boottocht Spreewald
 • entree openluchtmuseum
 • entree rotslandschapafscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer € 40,00

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!