Boek deze busreis

Deze busreis: € 980,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Dresden-Krakau-Berlijn

Dresden-Krakau-Berlijn

Een schitterende stedenreis met als hoofddoel de koninklijke stad van Polen, Krakau. Uitgeroepen door Unesco tot één van ’s werelds belangrijkste cultuursteden. U logeert in het historisch centrum van Krakau, een prachtige uitvalsbasis om enkele indrukwekkende excursies te maken. Bovendien bezoekt u op de heenreis Dresden: het Florence aan de Elbe en op de terugreis maken we een interessante excursie door de metropool Berlijn. Een werkelijk prachtige reis met uitstekende verzorging.

Globaal programma

1e dag. ’s Morgens vroeg vertrek uit diverse opstapplaatsen in het Noorden. Via een koffie-/lunch- en theestop rijden wij  naar Radisson Blu Hotel te Dresden. Een uitstekend vier sterren hotel gelegen in de wijk Radebeul te midden van wijngaarden en barokke parken. Na ons te hebben ingecheckt en opgefrist gaan wij ’s avonds dineren in het restaurant van het hotel .

2e dag. Na het ontbijtbuffet  ontmoeten wij onze stadsgids. Wij maken eerst een rondrit door Dresden en omgeving en aansluitend  een wandeling door de Altstadt  met bijzondere bezienswaardigheden als  de Zwinger, Semperopera, Hofkirche, Altmarkt, Residenzschloss en Brühlsche Terrasse. Aansluitend bezoek Frauenkirche en vrije tijd in Dresden. Hierna dineren we in één van de restaurants om en rond de Frauenkirche op de Neumarkt. Hierna rijden wij terug naar ons hotel.

3e dag. Vandaag gaat het verder naar het Poolse Krakau. Onderweg maken we een lunchstop in Breslau en in het Poolse Wroclaw gelegen aan de rivier de Odra. De stad staat vol van prachtig architectuur. Het Rynek plein is de grootste trekker door de kleurrijke gebouwen die hier om het plein staan. Tegen de avond arriveren wij bij ons hotel Campanile in Krakau. Hotel Campanile is gelegen in het historisch centrum,  naast het groene park en op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Na ons te hebben ingecheckt gaan we dineren in het hotel.

4e dag. Na het ontbijtbuffet maken wij met een stadsgids een rondrit door Krakau en omgeving en bezoeken we Wawel castle met de Wawelska kathedraal. De stad is voor sommige de mooiste van Europa en  is tijdens de 2e wereld oorlog geheel intact gebleven. ’s Middags bezoeken wij de Zoutmijn van Wieliczka. Hier krijgen we een rondleiding door dit Unesco wereld erfgoed en ziet u de betoverende kleuren van het ondergrondse meer en de Kinga kapel dat geheel uit zout is gehouwen. ’s Avonds dineren in Krakau.

5e dag. Na het ontbijt staat er wederom een gids klaar om ons te begeleiden voor een wandeling door het historisch centrum met o.a. het Ryneck Glowny (grote Marktplein met lakenhal), Maria kerk, Raadhuistoren en de Konigsweg. ’s Middags vrije tijd en ’s avonds dineren in het hotel.

6e dag. Vandaag bezoek aan het voormalige vernietigingskamp Auschwitz en Birkenau, het symbool van de Holocaust . Het bezoek is inclusief een gids. ’s Avonds dineren in Krakau.

7e dag. Na het ontbijtbuffet vertrekken we uit Krakau en rijden naar Berlijn. Aan het eind van de middag inchecken in ons  Berlin Mark Hotel gelegen in het centrum  Berlijn.  ’s Avonds dineren in het hotel.

8e dag. ’s Morgens wacht ons een interessante excursie  o.l.v. van een gids die u de vele  belangrijke bezienswaardigheden  laat zien zoals de Brandenburger Tor, Potsdammerplatz, Duitse en Staats Opera, Gedächtniskirche, Unter den Linden etc. ’s Middags vrije tijd in het centrum.
’s Avonds dineren in een Berlijns restaurant.

9e dag. Halverwege de ochtend vertrek uit Berlijn.  Op de terugreis besluiten wij de reis met een Duits afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen weer naar de opstapplaats gebracht.

Reissom is inclusief:

 • 2x overnachting met ontbijtbuffet in Dresden
 • 2x diner in Dresden
 • stadsgids in Dresden
 • rondleiding Frauenkirche
 • 4x overnachting en ontbijtbuffet in Krakau
 • 4x diner in Krakau
 • 2x stadsgids in Krakau
 • entree Zoutmijn
 • entree en gids Auschwitz en Birkenau
 • 2x overnachting met ontbijtbuffet in Berlijn
 • 2x diner in Berlijn
 • diner op de terugreis
 • comfortbus

Toeslag 1 pers. kamer € 199,-

Opstapplaatsen: Leeuwarden–Drachten–Leek-Hoogkerk-Groningen-Assen-Beilen-Hoogeveen-Emmen

Oosterwolde-Heerenveen-Steenwijk-Meppel

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!