Boek deze busreis

Deze busreis: € 778,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Dolomieten – Italië

Dolomieten – Italië

10 daagse busreis naar de Dolomieten.

Genieten van de natuur kenmerkt de busreis naar Zuid-Tirol en de Dolomieten, een bergachtige streek in Noordoost Italië, tegen de grens met Oostenrijk aan. De Dolomieten vormen een imposant en uniek berggebied met spannende kloven en markante, grillige bergkammen, met loodrechte bergwanden, die een soms surrealistisch landschap vormen met vele bergpassen, prachtige panorama’s en kronkelende wegen. Geniet van de alpenwereld met zonovergoten groene dalen, lieflijke beekjes, pittoreske dorpen en spectaculaire, vaak meer dan 3000 m hoge bergtoppen. We hebben gekozen voor het plaatsje Freienfeld bei Sterzing.

Italie Merano Zuid Tirol dal

1e dag. Vanuit het noorden passeren we al gauw de Duitse grens en rijden we via de Duitse autobahn naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

2e dag. Na het ontbijt vervolgen we de reis. Geniet u van het mooie bergpanorama bij uw reis over de Brennerpas naar Zuid-Tirol. Welkomstdrankje in het familiehotel Larch.

3e dag. Dagtocht naar het stadje Sterzing. ‘s Middags wordt u uitgenodigd voor koffie met een stuk huisgemaakte, lauwwarme apfelstrudel in Pfitschertal, Sankt Jakob. Wanneer u nog zin heeft, kunt u een kleine wandeling maken over de Trenser Pelgrimweg, richting Maria Trens, waar u nog een mooie houtsnijderij vindt.

4e dag. We bezoeken Bolzano, de hoofdstad van Südtirol. Deze oude handelsstad biedt zowel Italiaanse levendigheid alsmede de Zuidtiroolse charme. Een stadswandeling door Bolzano brengt u langs o.a. de Piazza Walther, waaraan de gotische dom ligt met zijn unieke preekstoel uit zandsteen. We sluiten de dag af met een proeverij in een wijnkelder. Het wijnproeven zit bij de prijs in.

5e dag. Grote Dolomietentocht. De hele dag onder begeleiding van een gids. U krijgt de mooiste plekjes van de Dolomieten te zien. Via drie bergpassen geniet u voortdurend van schitterende uitzichten. Uiteraard worden er onderweg voldoende stops gemaakt om foto’s te maken en eventueel een korte wandeling.

Italie Merano stadscentrum

6e dag. Dagtocht Merano. Het zachte klimaat en zijn geneeskrachtige bronnen heeft Merano tot een bekend kuuroord gemaakt. Merano staat ook wel bekend als bloemenstad, door de hele stad zijn prachtig onderhouden bloemperken en palmbomen te vinden, die Merano een mediterrane sfeer geven. Aansluitend rijden we naar Schloss Trautmannsdorf, de voormalige winterresidentie van Sissi. We zullen de enorme tuinen van het slot bezoeken.

7e dag. Dagtocht naar het grootste meer van Italië, het Gardameer. De prachtige omgeving wordt gekenmerkt door cipressen, olijfbomen, citroen- en sinaasappelbomen, palmen en het diepblauwe water. Als eerste gaan we naar het burchtstadje Malcesine met zijn nauwe kronkelige straatjes. Vervolgens door naar Riva del Garda, waar u vrije tijd krijgt.

8e dag. Tocht naar de Seiser Alm, de grootste alm van de Alpen. Vervolgens gaan we door naar het plaatsje Kastelruth, bekend van de Kastel Ruther Spatzen. Met een hoogte van 1800 tot 2700 m en een oppervlakte van meer dan 60 m2 is het een uniek natuurparadijs. Aansluitend ‘s avonds ter afscheid een 4 gangen galamenu met groots buffet.

9e dag. Na het ontbijt verlaten we het hotel en nemen we afscheid van Freienfeld. We overnachten weer in Zuid-Duitsland.

10e dag. De laatste dag! We rijden de laatste etappe en komen aan het eind van de middag terug in Nederland, waar we deze reis besluiten met een afscheidsdiner.

Verblijf in Hotel Larch

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • welkomstdrankje met pizzahapje
 • kamers met bad of douche en wc
 • hotel met lift
 • Gratis gebruik van sauna en stoombad
 • 9x halfpension: overnachting ontbijtbuffet en diner
 • 1x koffie met apfelstrudel
 • bezoek wijnkelder met rondleiding en proeverij
 • grote Dolomieten rondrit met plaatselijke reisleider
 • Merano en entree botanische tuinen van kasteel Trautmannsdorff
 • afscheid galamenu met taartbuffet
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer €100,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!