Boek deze busreis

Deze busreis: € 758,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
 • 90+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Denemarken 6 dagen

Denemarken 6 dagen

Tussen landschapsidylle en stadscultuur.

Komt u mee op een ontspannen rondreis, om de mooiste hoeken van Denemarken te leren kennen. Maakt niet uit of u strand-, natuur- of cultuurliefhebber bent, deze reis zal u inspireren. De ruige westkust onderscheidt zich door de duinlandschappen, bossen en heiden. In het Oosten lokt de “geheime” hoofdstad Arhus en op Funen zullen de vertellingen van de dichter H.C. Andersen u betoveren. In de prachtige hoofdstad Kopenhagen aangekomen, sluit zich de cirkel van deze afwisselende reis.

1e dag. Aankomst Esbjerg. Denemarken wacht op u! Vandaag steken we de grens over met Denemarken en bereiken Jutland, een land gevormd door prachtige duinlandschappen, kilometerslange stranden en schoon gemaakte dorpen. De route gaat langs Ribe, de oudste stad van het land. In Esbjerg aangekomen, wacht u een wandeling langs het bekende monument “Mennesket ved Havet”.

2e dag. Esbjerg – Århus. Van idylle tot grote stad. Langs de bekoorlijke kusten van West Jutland, komen we aan in Ringkobing, aan het gelijknamige Fjord. De sfeervolle ambiance van de met riet bedekte, nederige bakstenen huizen en de stegen met kinderkopjes nodigen uit tot rond hangen. Landinwaarts, langs Silkeborg, bereikt u Århus, “een kleine grote stad” en levendige muziekstad. Leert u het muziekhuis, de St. Clemenskerk en het huis der kunstenaars kennen. Slentert u door de schilderachtige straten van Mollestien met zijn kunst handwerk winkels of door de exquise boetieks van de wijk Latinerkvater.

3e dag. Århus – Odense. Geschiedenis beleven. Het openluchtmuseum “den gamlen by”, laat het verleden herleven. Slentert u door de straatjes en laat u in de tijd terug voeren. Nabij de stad Vejle kunt u de grafheuvel en de rune stenen van Jellinge bezoeken. Uit de 10e eeuw stammend, werd deze in de lijst van UNESCO wereldcultuurerfgoed opgenomen. Tot ziens, Jutland! Dromerige stadjes, vruchtbare akkerlanden, vlakke zandstranden en talrijke mooie landhuizen zijn het product van Funen, het op twee na grootste eiland van het land. In de hoofdplaats Odense zag de beroemde sprookjesdichter H.C. Andersen het “licht der wereld”.

4e dag. Odense – Kopenhagen. Op ontdekkingstour. ‘s Morgens leert u Odense met al zijn facetten en spannende geschiedenis kennen: het raadhuis, het Odense kasteel, het geboortehuis van H.C. Andersen en veel meer. Een ding is zeker, de herinneringen aan de wereldberoemde dichter “loeren” overal om de hoek. Over de Storebaelt brug komen we op het eiland Sjaelland, het land van de kastelen, naar Kopenhagen.

5e dag. Kopenhagen. Veelzijdige hoofdstad. Kopenhagen, levendig maar toch gemoedelijk. U zult verbijsterd zijn: de kleine zeemeermin is kleiner, de voetgangerszone Stroget is langer, het amusementspark Tivoli is ouder en Amalienborg is imposanter dan u kunt vermoeden. Geniet u deze middag in de cultuurmetropool bij een lekker stuk Smörrebröd of een koel biertje.

6e dag. Kopenhagen – thuisreis. Tot de volgende keer, Denemarken! Over de eilanden Sjaelland en Lolland bereiken we Rodby voor de veerovertocht naar Puttgarden.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerpassage Puttgarden – Rodby
 • 5x overnachting met halfpension in goede middenklas hotels
 • kamers met douche/wc
 • gids in Arhus
 • gids in Kopenhagen
 • gids in Odense
 • entree “den gamle by” in Arhus
 • entree H.C. Andersen huis in Odense
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 180,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!