Boek deze busreis

Deze busreis: € 72,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
  • 90+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Den Bosch

Den Bosch

Bezoek aan  Den Bosch met rondvaart over de Binnendieze.

In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De stad van Middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. De stad van grootse, nationaal vermaarde culturele evenementen en van doorzakken in een knus kroegje.

Via diverse opstapplaatsen rijden wij naar Den Bosch. Onderweg krijgt u koffie in de bus. Bij aankomst maken wij  met een stadgids een wandeling. Tijdens deze wandeling loop je met een stadsgids door het eeuwenoude stadscentrum van ‘s-Hertogenbosch. Je komt daarbij langs de vele bezienswaardigheden van het prachtige oude centrum. De stadsgids leidt je door smalle karakteristieke straatjes, over pleinen en langs bekende Bossche monumenten en vertelt verhalen uit het verleden en heden van een stad in beweging. De wandeling duurt ongeveer vijf kwartier.

’s Middags heeft u vrije tijd in de stad om bijvoorbeeld de Sint Jans Kathedraal te bezoeken of de Bossche schilders in het Jheronimus Bosch Art Center te ontdekken.

binnendieze

Halverwege de middag maken we een rondvaart over de Binnendieze. De Binnendieze heeft door de jaren heen veel voor de stad betekent. ‘s-Hertogenbosch ontstond als een kleine ommuurde stad, ter grootte van de Markt en een aantal andere straatjes. Later werd de stad nogmaals ommuurd, ditmaal ter grootte van de huidige binnenstad. De riviertjes binnen de muren kregen de naam De Binnendieze. De Binnendieze werd gebruikt als watervoorziening, wasplaats en visplaats maar ook als afvalstort. Tot ongeveer 40 jaar geleden was het water nog een open riool. Door aanleg van een rioolstelsel in de stad verdween de Binnendieze langzaam. Daar werd in 1972 een stokje voor gestoken. Het vaarwater werd een beschermd stadsgebied. Het water onder de stad is nu met recht een van de historische trekpleisters van ‘s-Hertogenbosch. De rondvaart over de Binnendieze duurt 50 minuten.

Hierna vertrekken wij uit Den Bosch en besluiten de dag met een drie gangen diner.

Inclusief:

  • koffie in de bus
  • stadswandeling
  • rondvaart Binnendieze
  • drie gangen diner

Opstapplaatsen: Groningen-Hoogkerk-Leek-Marum-Drachten-Heerenveen-Joure-Lemmer

Den Bosch Sint-Jan

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!