Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » December in muzikaal Leipzig

December in muzikaal Leipzig

Een van de topattracties van Leipzig is het meer dan 800 jaar oude Thomaner Chor van de Thomaskirche. Het koor dat ooit werd geleid door Johann Sebastian Bach. Elk jaar verzorgt het op Goede Vrijdag een passieuitvoering. In december staat het Weihnachtsoratorium op het programma. Ook dat is een traditie. Dit jaar brengt het koor de eerste drie cantates van dit oratorium samen met het machtige Magnificat van Bach. Een belevenis.Tijdens deze reis treedt u ook in de voetsporen van Bach. U bezoekt het Bach-museum en Köthen, de plaats waar Bach veel van zijn instrumentale werken schreef. Onder meer zijn cellosuites.Omdat het Oudejaar nadert en die dag in Duitssprekende landen verbonden is met o.a. Die Fledermaus kunt een bezoek brengen aan dit vrolijke werk, in een uitvoering van de Musikalische Komödie i.s.m. de Oper Leipzig.

Donderdag 14 december: Vandaag reist u naar het hartje van de stad Leipzig ’s Avonds diner.

Vrijdag 15 december: Na een rondleiding in het teken van Bach en een bezoek aan het Bach-museum heeft u tijd het centrum van de stad zelf te verkennen. Na het diner brengt u een bezoek aan de Thomas Kirche voor een uitvoering van het Weihnachtsoratorium (kantates 1, 2 en 3) en het Magnificat door het Thomaner Chor en begeleid door het fameuze Gewandhaus Orchester.

Zaterdag 16 december: Vandaag bezoekt u het Grassi Museum met zijn drie verschillende afdelingen. Daaronder het Museum voor Muziekinstrumenten. ’s Middags kunt u Leipzig in kerstsfeer bezoeken. De hele binnenstad is een aaneenschakeling van gezellige kraampjes. Ook kunt u een bezoek brengen aan het centraal gelegen Museum voor Beeldende Kunsten. Na het diner kunt u aanwezig zijn bij een uitvoering van Die Fledermaus (facultatief).

Zondag 17 december: Alvorens naar huis te reizen bezoekt u het schitterende plaatsje Köthen, waar Bach lange tijd werkzaam is geweest. U krijgt daar een rondleiding In de voetsporen van Bach.

De prijs voor deze busreis in inclusief:

  • 3 overnachtingen met ontbijtbuffet in Leipzig
  • 3 diners in Leipzig
  • entree Weihnachtsoratorium/Magnificat
  • entree Bach Museum, Grassi Museum en gids
  • Rondleidingen Leipzig en Köthen (stadsgids)

Facultatief: entree Die Fledermaus (€ 40,00)

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!