Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 99+ jaar ervaring
  • Geld-terug-garantie
  • SGR & ANVR zekerheid
  • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Dagreizen » Lezersdagtocht » Dagtocht Rijksmuseum

Dagtocht Rijksmuseum

Het Rijksmuseum Amsterdam is het grootste en belangrijkste museum van Nederland en biedt in zijn ruim 200 zalen een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. De collectie bestaat onder andere uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Daarnaast beheert het museum een verzameling Delfts blauw, beeldhouwwerken, Aziatische kunst, prenten en andere belangrijke kunstobjecten.

Goede Hoop. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600

Het Rijksmuseum presenteert de eerste grote tentoonstelling over de relatie Zuid-Afrika en Nederland. 400 jaar bewogen geschiedenis in 300 objecten, vooral afkomstig uit Zuid-Afrika.

Prominent in de tentoonstelling zijn de meterslange landschapspanorama’s van Robert Jacob Gordon. Deze Nederlandse expeditiereiziger bracht Zuid-Afrika in de 18de eeuw in kaart en gaf het land daarmee een gezicht. De indrukwekkende portretten van kinderen geboren na 1994 – de afschaffing van de Apartheid- van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo verbeelden Zuid-Afrika’s toekomst. Parallel aan de tentoonstelling zendt de NTR een zevendelige tv-serie uit, gepresenteerd door Hans Goedkoop.

Amsterdam, Netherlands. The square in front of the State museum

’s Ochtends vertrekken wij vanaf de diverse opstapplaatsen in het Noorden. In de bus krijgt u een lekkere kop koffie met een gevulde koek. In Amsterdam aangekomen maken we eerst een prachtige rondvaart door de Amsterdamse Grachten. Vervolgens vertrekken we naar het Rijksmuseum. Hier krijgt u een rondleiding en daarna heeft u ruim de tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en het museum verder te bezichtigen. Op de terugweg genieten wij van een heerlijk afscheidsdiner waarna u weer teruggebracht wordt naar uw opstapplaats en kunt nagenieten van een bijzonder mooie dag!

rederij plas haven

 Opstapplaatsen:
Drachten-Marum-Leek-Hoogkerk-Groningen-Haren-Assen-Beilen-Hoogeveen

Inbegrepen:

  • koffie en gevulde koek
  • rondvaart Amsterdamse Grachten
  • entree én rondleiding Rijksmuseum
  • driegangen diner op de terugweg
  • vervoer per luxe touringcar

De reissom is exclusief € 3,75 per boeking.

 

 

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!