Boek deze busreis

Deze busreis: € 79,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
  • 90+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Delft met de Oude en Nieuwe kerk

Delft met de Oude en Nieuwe kerk

Delft is de stad van het wereldberoemde Delfts Blauw, de Meester van het Licht, Johannes Vermeer en bekend om de nauwe band met het Oranjehuis.

Van ver zie je de bijna 110 meter hoge spitse toren van de Nieuwe Kerk, de op één na hoogste kerktoren van ons land. Op een paar honderd meter van de Nieuwe Kerk ligt de Oude Kerk, door Delftenaren ook wel de ‘Scheve Jan’ genoemd vanwege de markante scheve toren. Beide kerken hebben nationale allure door de graven van Hollandse beroemdheden.

Naast de Oude Kerk ligt Museum Prinsenhof Delft, gevestigd in een prachtig monumentaal pand, tevens het voormalig woonhuis van Willem van Oranje. Hier ontdek je de geschiedenis van Nederland en van het ontstaan van Delfts Blauw.  De wereldberoemde schilder Johannes Vermeer heeft zijn hele leven gewoond en gewerkt in de stad.

‘s Morgens vroeg vertrekken we vanuit  het Noorden en rijden via een koffiestop naar Delft waar we in de stad beginnen met een rondvaart door de romantische grachten langs belangrijke plekken van de stad. Vervolgens een vrije lunchpauze en  aansluitend een wandeling met stadsgids met bezoek aan de oude en nieuwe kerk. We besluiten deze dagtocht met een drie gangen diner op de terugreis. Daarna wordt u weer naar uw opstapplaats gebracht.

Inclusief:
– koffie en gebak
– rondvaart Delft
– stadsgids Delft
– entree Oude en Nieuwe Kerk
– drie gangen diner

Opstapplaatsen: Drachten-Heerenveen-Joure-Lemmer

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!