Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Busreis Corsica en Sardinië

Busreis Corsica en Sardinië

EILANDEN VAN CONTRASTEN

Twee eilanden in de Middellandse Zee, de één nog mooier dan de ander. De bizarre rotsformaties van Calanche, de vruchtbare Balagne, op welke heuvels sinaasappels, clementines, olijven en wijn verbouwd worden, schilderachtige bergdorpen en idyllische havenstadjes – dat alles is Corsica. Het Italiaanse buureiland kan evenzo afwisselend meedoen. Veel bedrijvigheid in de straten en pleinen van Alghero en Bosa, de Costa Smeralda als trefpunt van de internationale jetset, afwisselende kusten tussen fijn zandige baaien, wilde deels onberoerde natuur in het binnenland. U bepaalt welk eiland u beter bevalt, het zal in beide gevallen de juiste zijn!

Sardinie Bosa stadsgezicht

1e en 2e dag. Heenreis naar Savona in Italië. Met overnachting in Zuid-Duitsland rijden we via Zwitserland door het indrukwekkende landschap van Italië naar de Ligurische kust. In Savona schepen we in op de veerboot naar Corsica. Diner aan boord.

3e dag. Bastia – omgeving Ile Rousse/Calvi. Vroeg in de morgen bereiken we de havenstad van Corsica, Bastia. Voordat we aan land gaan, krijgt u eerst nog ontbijt aan boord. Tijdens een rondleiding door deze mooie stad met de Genese haven en citadel. We rijden verder via Saint Florent naar de regio Balagne, de tuin van Corsica, waar olijven, citroenen en wijn geteeld wordt.

4e dag. Omgeving lle Rousse/Calvi – Calnche – Ajaccio. Over de bochtige wegen langs de Noordwestkust bereiken we een interessant gedeelte van het eiland, de Clanche, een natuurfenomeen. De bizarre geelachtige tot rode rotstuinen zijn door weersinvloeden aan de ruige westkust zo erg gespleten, dat zich rotspunten, inhammen, plateau’s en unieke formaties gevormd hebben, die aan fabeltjes en sagen herinneren. In de namiddag bereiken we de hoofdstad van Corsica, Ajaccio, in 1492 door de Genesen gesticht. De beroemdste zoon van de stad is Napoleon Bonaparte. U kunt het geboortehuis van Napoleon bezichtigen en Napoleons ruiterstandbeeld als Romaanse keizer bewonderen, welke op het stadsplein te vinden is. Tijdens een wandeling leert u de rijke geschiedenis van de stad kennen.

Corsica Costa Verde

5e dag. Ajaccio – Noord Sardinië. We reizen naar het zuidelijk gelegen Bonifacio. Een mooie natuurhaven en een overweldigende binnenstad maken deze plaats zo bezienswaardig. Het loont zich te genieten van het uitzicht op de bizar gevormde rotsen in de diepblauwe zee. ’s Middags gaat u met de veerboot over naar Sardinië. De overvaart duurt maar ca. 50 minuten, omdat de beide eilanden maar 12 kilometer van elkaar verwijderd liggen.

6e dag. Costa Smeralda – Alghero. Achter Arzachena en de gelijknamige Golf begint de Costa Smeralda, één van de bekendste en modernste kusten van de wereld, die haar naam en karakteristieke kleur dankt aan het rondom gelegen intacte zee. Ook het uit kalkbergen bestaande voorgebergte is aantrekkelijk en lokt met inhammen, stijl in zee afvallende rotswanden, deels nog ondoorgrondelijke grotten en de visrijkdom van het stilstaande water. Via Olbia bereiken we Sassari, de op twee na grootste stad van het eiland. We bereiken Alghero.

7e dag. Alghero – Grotta di Nettuno. De binnenstad wordt gevormd door een levendige bedrijvigheid in de kleine straatjes. Talrijke winkels maken het flaneren tot een kortstondig plezier. Van het levendige Piazza di Bastione della Maddalena aan de haven geniet u van een mooi uitzicht op de hier voor anker liggende boten. Aan de Bastione della Maddelena sluit zich de gewichtige Porta a Mare aan. U belandt direct in de binnenstad en naar Bastioni Magellano, vanwaar u  uitzicht op de haven en de baai heeft. Gebruikt u de middag voor een bezoek aan Grotta di Nettuno aan Capo Caccia, welke 25 km van Alghero ligt. 650 treden brengen u in wel de mooiste druipsteengrot aan de Middellandse Zee. Wie het wat rustiger aan wil doen kan de grot ook vanaf Alghero per boot bereiken. Dit is alleen maar bij een rustige zee mogelijk, omdat de boot anders niet in de grot aan kan leggen. De extra kosten voor deze boot bedragen € 20,-.

Corsica Bonifacio

8e dag. Bosa – Nuraghe Santu Antine – veerboot. Via de bochtige weg langs de kust gaan we naar het 45 km verderop gelegen Bosa, waar Malvasië wijn verbouwd wordt. De rivierpromenade is het middelpunt van de stad en lokt met oude paleizen, pittoreske vissersboten, goede wijn en heerlijk eten. Het stadskwartier met een wirwar aan straten en pergola’s, waar kunsthandwerk te bezien is, biedt een veelheid aan bezienswaardigheden. We rijden door naar Nuraghe Santu Antine bij Torralba. In de vroege avond bereiken we Porto Torres. Afvaart naar Genua om 20.30u.

9e en 10e dag. Genua – huisreis. Tegen 08.00u, bereiken we de Ligurische kust en meren in Genua aan. Na het ontbijt aan boord beginnen we aan de thuisreis via Duitsland voor overnachting en ontbijt, naar Nederland voor het afscheidsdiner.

Prijs voor deze busreis per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 7x overnachting met halfpension
 • 2x overnachting aan boord
 • verblijf in goede middenklasse hotels
 • kamers met douche/wc
 • veerpassage Bonifacio-Santa Teresa
 • veerpassage Savona-Bastia in 2 pers. hutten
 • veerpassage Porto Torres-Genua in 2 pers. hutten
 • gids Ile Rousse – Ajaccio
 • gids Algehro
 • gids Bosa en Santu Antine
 • entree grotten
 • entree Nuraghe Santu Antine
 • afscheidsdiner in Nederland

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 175,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!