Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Bus/Treinreis – Zwitserland

Bus/Treinreis – Zwitserland

Door schilderachtig Zwitserland met bus en trein

1e dag. Heenreis. Via de Duitse ‘Autobahn’ rijden we naar Zuid-Duitsland voor overnachting.

2e dag. Heenreis naar Davos. De beide stadsdelen Davos Platz en Davos Dorf zijn over een lengte van 4km aan elkaar gegroeid. Door beboste bergen omgeven, in het noorden en oosten tegen harde winden beschermd, heeft Davos zich door zijn klimaat ontwikkeld tot een zomer- en winterkuuroord. Hoofdplaats van het dal is Davos Platz. Uit de oude tijd stamt de uit 1841 opgerichte Pfarrkerk, de St.Johann Baptista en het naast gelegen raadhuis. Gelijk boven het raadhuis bevindt zich het Ernst Ludwig Kirchner museum. De kunstenaar leefde van 1917-1938 in Davos.

3e dag. ln de sporen van de Bernina Express: Davos Platz-Poschiavo. We rijden vandaag een deel van het traject van de Bernina bahn, van Davos-Platz naar Poschiavo. Het is een rit met tegenstellingen: van de gletsjers van Ober gadins tot de wijnbergen van Veltlins. Het station Ospizio Bernina is een hoogtepunt: Op 2253m ziet u achter het stuwmeer Lago Bianco de Sassal Masone en de Piz Cambrena met zijn markante gletsjers. Wordt er in Engadin het melodieus klinkende Romaans gesproken, zo domineren aan de zuidkant van de pass de ltaliaanse klanken. De imposante afdaling van het dal begint op de pass hoogte en zet zich voort naar Alp Grüm. Van hier tot Poschiavo gaat het via een luchtlijn van 5 kilometer op 1000m hoogte. Dat is noodzakelijk vanwege de aanleg van talrijke bochten. Het biedt de reiziger steeds weer nieuwe perspectieven. Drie torens vormen het stadsbeeld van Poschiavo: de gereformeerde barokkerk, het raadhuis, de Stiftkerk San Vittore. Wandelt u door de straten en over de marktpleinen van Poschiavo en geniet van de vakantiesfeer in een compleet ltaliaanse omgeving in een van de café’s.

4e dag. Verblijf in Davos. Geniet van uw vrije dag in Davos. Alle bezoekers krijgen een Davoser Gästekarte bij aankomst in het hotel. U profiteert gratis van o.a.: stadsbussen van Davos, Rhätische Bahn tussen Davos en Klosters en de Bergbahnen van Davos. Ook zijn er vele wandel mogelijkheden.

5e dag. ln de sporen van de Galcier-Express: Davos Platz-Brig. Vandaag rijden we een deel van het traject van de legendarische Glacier-Express van Davos Platz naar Brig. Beleef het unieke berglandschap van de Zwitserse Alpen tussen Wallis en het Rheindal, langs landschappelijke hoogtepunten en toeristische attracties. Van het Rhonetal klimt de Glacier-Express naar het hoogste punt van de reis de 2033m hoge Oberalppass met het gelijknamige alpenmeer, ingebed in de grandioze coulissen van de met sneeuw bedekte bergen.

6e dag. Excursie Zermatt. Met de trein gaan we van Täsch naar Zermatt. Zermatt is autovrij. Toegelaten worden uitsluitend elektromobielen voor het bedrijfsleven, als ook de paardenkoetsen. De meeste instanties zijn probleemloos te voet te bereiken. Electrotaxi’s zorgen voor een comfortabele verbinding. Het openbaar vervoer wordt door electrobussen geregeld. Onderneemt u een wandeling door de 600m lange dorpsstraat. Deze verbindt het station met het marktplein. Hier wisselen hotels en elegante winkels op harmonieuze wijze af met oude aantrekkelijke dorpswoningen. Op het marktplein bevinden zich nog 6 oude dorpshuizen en marmotbronnen. Aan de Vispabrug op een schiereiland ligt het bergbeklimmers kerkhof. Hier vonden vele verongelukte bergbeklimmers hun laatste rustplaats. U krijgt een rondleiding van ca. 1,5u. door  het dorp. Aansluitend gaan we met de trein weer terug naar Täsch, waarna de bus u terug brengt naar het hotel.

7e dag. Meer van Geneve. Bij een dagexcursie met gids leert u de nabije omgeving van uw verblijfplaats kennen. Op 1050m hoogte troont het kasteel de Joux, een middeleeuwse vesting, die open staat voor bezichtiging. Met zijn wallen en toegangsbruggen biedt het kasteel een imposante aanblik midden in de omliggende bossen van de Jura. De verdere route brengt ons voorbij aan het tussen wijnbergen ingebedde oude stadje Arbois. Hier zijn de bouwwerken uit de 18e eeuw en het wijnmuseum indrukwekkend voor zijn bezoekers. Voordat we naar Lons-Le-Saunier rijden, krijgt u de gelegenheid voor een tussenstop bij een onderaardse gangenstelsel, Grotte des Plances. Laat u betoveren door het buitengewone natuurspektakel en geniet van de rustige meren, het razen van de watervallen en de bijzondere betovering van de onderaardse beekjes. ln de namiddag bereiken we dan Lons-le-Saunier, de hoofdstad van het departement, een geliefd ontspanningsoord met thermen bronnen, arcadehuizen en zijn bezienswaardige oude apotheek.

8e dag. De terugreis. Vandaag wordt er afscheid genomen. Met vele nieuwe indrukken in uw bagage beginnen we aan de thuisreis, met overnachting in Duitsland.

9e dag. Vanaf Zuid-Duitsland rijden we richting Nederland naar ons afscheidsdiner, waarna u weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 8x overnachting met halfpension in goede middenklasse hotels
 • kamers met douche/wc
 • 2x overnachting in Duitsland
 • 3x overnachting in Davos
 • 3x overnachting in Brig-Glis
 • Davoser gastkaart
 • trein Davos-Poschiavo
 • gids Davos
 • trein Davos-Brig
 • 2x toeslag voor panoramawagon
 • baan Täsch-Zermatt-Täsch
 • gids meer van Geneve
 • gids Zermatt
 • afscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer € 200,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!