Boek deze busreis

Deze busreis: € 998,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Zwitserland 8 dagen

Zwitserland 8 dagen

8 daagse busreis naar Zwitserland met 4 treinreizen.

Zuivere berglucht en schitterende meren

De Zwitserse Alpen zijn een prachtig gebied voor mooie excursies per bus, maar zeker ook per trein. Tijdens deze reis beleeft u de mooiste treinreizen met de beroemde Glacier Express en de Bernina Express en kunt u genieten van schitterende uitzichten op de Alpenreuzen en komen we langs machtige gletsjers, heldere bergmeren, watervallen en glooiende alpenweiden.

1e dag. ‘s Morgens vroeg vertrek vanaf uw opstapplaats rijden we naar Oostenrijk. Wij begroeten u met een hartelijk ‘Grüß Gott’ bij aankomst in Feldkirch en geven u de eerste informatie over uw verblijf onder het genot van een welkomstdrankje.

2e dag. ‘s Morgens vrij. Vandaag geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet en uw vrije ochtend. ‘s Middags verkent u met de reisleider de mooie historische binnenstad van Feldkirch. Hier doorkruist u de smalle straten en pleinen en eventueel bezichtigt u het spannende museum (optioneel) en de trotse Schattenburg, die boven Feldkirch uitsteekt.

3e dag. Arosa en de bonte bergwereld. Vandaag gaan we naar de hoogste Zwitserse bergen. Met de bus rijden we naar Chur, de hoofdstad van het grootste Zwitserse kanton, Graubünden, met meer dan 150 dalen. Ook is Chur de oudste stad van Zwitserland en hier stappen we in het gereserveerde gedeelte van de trein van de Rhätische Bahn. Door vele bochten en over hoge bruggen komen we in de prachtige bergwereld en de beroemde wintersportplaats Arosa. Hier geldt ook, dat de weg uw doel is! Met de gratis bus kunt u hier de hotelpaleizen, de ski-afdalingen en het dorp verkennen, of u kunt een wandeling rondom het charmante meer met zijn dromerige sfeer maken. Terug in Chur maakt u een kleine wandeling naar de kathedraal, gelegen in de binnenstad.

4e dag. Bernina-Express met Davos en Klosters. Vandaag voert de reis ons naar Engadin, de wieg van de wintersport en tegelijkertijd het zonnige hoog gelegen dal in het zuiden van de Alpen. Graubünden is de grootste van de 22 Zwitserse kantons met 150 dalen en heeft naast Duits ook nog Italiaans en retro Romaans als voertaal. Via Prättigau belanden we in Klosters en Davos, de alpenstad met wereldwetenschapsforum. Over de Flüelapass (2383 m) bereiken we Engadin. Van hier rijden we met de bus over de Berninapass naar Poschiavo met haar zuidelijke flair. Hier stappen we in één van de hoogtepunten van de reis – de Panoramawagon (2e klasse) van de Bernina Express. Over de Berninapass met 2330 m gaat het weer retour. In Engadin volgt dan zeker het meest unieke traject over de Albulapass naar Tiefencastel. Hier wacht de bus weer op u, die leeg over de Julierpass gereden is. Vanaf hier gaan we terug naar Feldkirch.

5e dag. Glacier-Express met Vierwaldstätter meer en Altdorf. Vandaag gaan we naar de begintijd van Zwitserland. Via de Walensee rijden we naar de Vierwaldstättersee, waar de oer-kantons van Zwitserland zijn. ln Altdorf stoppen we kort om de thuishaven van Wilhelm Tell te leren kennen. Daarna gaan we verder naar Andermatt. U stapt nu in de Matterhorn-Gotthard-Bahn en rijdt met de Panoramawagon (2e Klasse) van de originele Glacier-Express van Andermatt naar Chur. Deze unieke tocht in waarschijnlijk de beroemdste trein van de wereld zal voor altijd in uw geheugen blijven. De uitzichten vanaf de Oberalppass, de Rheinkloof, zal u verbaasd doen staan. In de tussentijd rijdt de bus leeg naar Chur en haalt u bij het station weer op.

6e dag. Dornbirn-Bregenz-Lindau. Vandaag voert de weg u eerst naar Dornbirn, de grootste stad van Vorarlberg. Hier staat het kribbenmuseum en het Rolls Royce museum. Nu gaat het naar Bregenz met haar mooie oude bouwwerken, verspreid over de hele binnenstad. Bezichtigt u ook de Bregenzer Seebühne! Verder naar Lindau, de stad op het eiland in de Bodensee. Geniet van een blik vanaf de haven op de met sneeuw bedekte Zwitserse bergen. Misschien ziet u nog het beroemde en rijke beschilderde raadhuis.

7e dag. Liechtenstein en Appenzell. U begint de dag met een uitstapje naar Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. Met de city-trein verkent u deze vorstelijke metropool. Verder gaan we via een mooie route door het bos naar Wildhaus en naar Schwägalp. Hier is de berg met het mooiste uitzicht die we kennen daardoor heeft u een mooi uitzicht over de Alpen. Hier heeft u de mogelijkheid om met de gondel om hoog te gaan naar Santis.

8e dag. Als herinnering aan uw verblijf krijgt u in de bus nog een souvenir, aansluitend beginnen wij aan de terugreis. U wordt na het afscheidsdiner teruggebracht naar uw opstapplaats.

Hotel-Weisses-Kreuz-in-Feldkirch

HOTEL ‘WEISSES KREUZ’ IN FELDKIRCH

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • welkomstdrankje
 • 7x overnachting met halfpension
 • kamers met alle comfort
 • hotel met lift
 • gids Feldkirch
 • Arosa express: Chur naar Arosa, 2e klas
 • Bernina express: Tiefencastel – Poschiavo, 2e klas
 • Glacier express: Andermatt-Chur, 2e klas
 • citytrein in Vaduz, Lichtenstein
 • informatiemap met kaarten
 • souvenir bij vertrek
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 155,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!