Boek deze busreis

Deze busreis: € 95,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Bus-Bootcruise 2e Maasvlakte

Bus-Bootcruise 2e Maasvlakte

Een indrukwekkende  7 uur durende Cruise  vanaf de Erasmusbrug Rotterdam door de havens naar de nieuwe 2e Maasvlakte. Dichter bij een nieuw stuk Nederland en een haven in aanbouw kunt u niet komen.

Vertrek uit Drachten-Heerenveen-Joure-Lemmer naar Rotterdam.

Vanaf 10.00u. inschepen in één van de luxe rondvaart boten van Spido. Ontvangst met koffie en gebak. 10.30u. geeft de kapitein het sein om te vertrekken en  zetten wij koers richting de Tweede Maasvlakte.  Tegen het middaguur kunt u gaan genieten van een buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten.  Aangekomen op de Maasvlakte 2 komt er een ervaren gids van FutureLand aan boord. Samen met de gids varen wij door het gebied en zal hij u op zeer enthousiaste wijze kennis laten maken met dit nieuwe gedeelte van de Rotterdamse havens.  Na deze interessante route heeft u de mogelijkheid om ca. een uur van boord te gaan voor een bezoek aan FutureLand, het officiële bezoekerscentrum van de Maasvlakte 2, waar u op interactieve wijze kennis maakt met dit gebied.

Na het bezoek aan Future-Land stapt u weer aan boord en varen wij weer terug richting Rotterdam. Geniet tijdens de terugreis nog even na op het ruime buitendek en van de vele indrukken die u deze dag heeft opgedaan.

Route: Vanaf de thuishaven van Spido varen wij stroomafwaarts over de rivier,  de Nieuwe Maas, richting het Botlekgebied, het bekende haven en industriegebied van Rotterdam.  Onderweg passeren wij de stad Schiedam, vooral bekend om haar Jenever, en de stad Vlaardingen, vooral bekend als dé haringstad van Nederland.

Verderop varen we nog langs Maassluis, een historische stad aan de Waterweg, en het spectaculaire bouwwerk, de Maeslantkering, die belangrijk is bij de bescherming van Zuid-Holland tegen hoogwater vanuit de Noordzee.

Aangekomen bij de bekende kustplaats, Hoek van Holland, steken we de rivier over om via het Breeddiep, het Calandkanaal in te varen. Via het Beerkanaal bereiken we de Maasvlakte 1 met de allergrootste containerterminals zoals ECT, Maersk en Euromax. Via het Yangtzekanaal bereiken we uiteindelijk de Maasvlakte 2.

Na het bezoek aan Future-Land varen wij weer terug richting Rotterdam waarbij wij onderweg een aantal bekende highlights passeren zoals het plaatsje Rozenburg, en Pernis, het dorpje tussen de havens. Verderop ziet u het voormalig cruiseschip ‘ SS Rotterdam’ en natuurlijk ter afsluiting, de prachtige Skyline van Rotterdam.

Programma:

06.00u. Hoogkerk – 06.10u. Leek – 06.30u. Drachten – 07.00u.  Heerenveen – 07.15u. Joure – 07.30u. Lemmer naar Rotterdam
10:00u Inscheping Spido.  Rotterdam
10.30u vertrek rondvaart
17.30u. ca. aankomst Eramusbrug Spido haven
20.30u. ca. aankomsttijd Drachten en 21.00u. ca. aankomst  Hoogkerk

Genoemde prijs voor deze dagtocht is inclusief:

  • Ca. 7 uur durende cruise
  • Koffie en gebak aan boord
  • Warm en koud buffet aan boord (excl. Drankjes)
  • bezoek aan bezoekerscentrum Futureland
  • vervoer  in luxe touringcar

 

 

 

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!