Boek deze busreis

Deze busreis: € 644,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Bodensee

Bodensee

7 daagse busreis naar de Bodensee

Een busreis naar de omgeving van het Bodenmeer belooft veel afwisseling. Vanuit ons hotel maken we prachtige busexcursies naar de Duitse Allgäu en het Oostenrijkse Bregenzerwald. Wij maken een rondvaart over de Bodensee en bezoeken prachtige oorden als Lindau, Frederichshaven. Zijn Duitse naam dankt de Bodensee aan de westzijde van het meer grenzende plaatsje Bodman, dat iets ten noorden van de stad Konstanz ligt, ook aan dit laatst genoemde stadje is een naamverklaring verbonden wat betreft het meer: in het Engels heet het meer namelijk Lake Constance. Rondom de Bodensee vindt u tal van pittoreske en historische dorpjes. Het binnenland biedt u een diversiteit aan natuur en cultuur, den bijvoorbeeld aan het bloemeneiland Mainau of de vele burchten en kastelen die de pracht en praal van vroeger weerspiegelen. 

1e dag: Vanaf uw opstapplaats rijden wij via een koffie-, lunch- en theestop naar ons hotel Löwen in Meckenbeuren.
’s Avonds dineren in het hotel restaurant.

2e dag: Aan de oever van de Bodensee
Vandaag maken wij kennis met de Bodensee, met o.a. Friedrichshafen, waar wij het Zeppelin museum gaan bezoeken. In het Zeppelin Museum (€ 11,00) vindt u de meest omvangrijke en belangrijke verzameling over de geschiedenis en techniek van de zeppelinluchtvaart. Een vrije lunchpauze doen wij op de schitterende oeverpromenade van Friedrichshafen.  Hierna rijden wij langs de oevers naar Unteruldingen waar zich het Palenbouwmuseum (€ 11,00) bevindt. Beleeft u op een geleide tijdreis het verleden van de steen- en bronstijd aan de Bodensee opnieuw. Duikt u in de geheimzinnige wereld van boeren, vissers en bronsgenieters van de steentijd van 6000 jaar geleden en de bronstijd van 3000 jaar geleden. Dan gaan wij nog Meersburg bezoeken dat direct aan het meer is gelegen en bekend is om de vakwerkhuizen.

3e dag: Bloemeneiland Mainau
Vandaag bezoeken wij eerst het historische Konstanz. Tijdens een wandeling in de oude binnenstad waant u zich in de middeleeuwen. Na de vrije lunchpauze bezoekt u het bloemeneiland Mainau (€ 18,00). De exotische bloemen, vlindertuin en het kasteel zijn enkele van de vele bezienswaardigheden. ’s Avonds dineren in het hotel

4e dag: Allgäu Alpen
Vandaag maken wij een prachtige natuurtocht door het berglandschap van de Allgäu met ’s morgens een bezoek aan Oberstdorf, bekend om de skischans die u eventueel kunt gaan bezoeken (€ 12,00). Na de vrije lunchpauze gaat de reis via een schitterende route door het Oostenrijkse Bregenzerwald met een bezoek aan Schwarzenberg met haar UNESCO beschermde dorpsgezicht. In de kerk bevinden zich schilderijen van Angelika Kauffmann. In het Angelika Kauffmann museum (€ 6,00) vindt u een goede uiteenzetting over haar leven. Hierna rijden wij terug naar ons hotel.

5e dag. Zwitserland
Na het ontbijt rijden wij naar de naar de Zwitserse kant van de Bodensee en bezoeken in St. Gallen de wereldberoemde en UNESCO beschermde Barokke Kathedraal uit 1755 (€ 10,50) Via de oevers van de Bodensee rijden wij naar Stein Am Rhein, op de plaats waar de Rijn in de Bodensee stroomt. Het is een vrolijk en charmant Zwitsers stadje. Hierna terug naar ons hotel voor het avondeten.

6e dag. Lindau en Bregenz

’s Morgens na het ontbijtbuffet bezoeken wij Bregenz en kunt u met de Pfänderbahn omhoog voor een schitterend panorama over de Bodensee. In het restaurant op de berg kunt u heerlijk koffie drinken. Daarna weer maar beneden met de lift, vervolgens maken we een rondvaart over de Bodensee vanuit Bregenz. Halverwege de middag naar Lindau, gelegen op een eiland in de Bodensee en door een dam en brug bereikbaar vanaf het vaste land. Vanaf de vele terrasjes kunt u genieten van het reilen en zeilen in de haven.

7e dag. Terugreis
Vandaag vertrekken wij na het ontbijtbuffet huiswaarts. In Nederland aangekomen gaan we eerst dineren voordat u weer naar de opstapplaatsen gebracht wordt.

Hotel Löwen te Meckenbeuren. Een prima middenklas hotel met restaurant en lift, gelegen op enkele kilometers van de Bodensee.

Image

Prijs per persoon inclusief:

 • busreis per comfort class touringcar
 • 6x overnachting met ontbijtbuffet
 • 5x diner in het hotel
 • 1x diner aan de oevers van de Bodensee
 • alle excursies (excl. entreegelden)
 • retour Bergbahn Pfänder
 • rondvaart Bodensee
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 110,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!