Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Berlijn

Berlijn

Een wereldstad, die sinds de Duitse éénwording in 1990, na de afbraak van de Muur, nog steeds een stad vol tegenstellingen is. Deze stad “moet” u een keer bezocht hebben. De meest bekende bezienswaardigheden zijn o.a.: De Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, het Slot Charlottenburg, het Rijksdag gebouw en de residentie van de Bundespresident ”Schloss Bellevue”.

Duitsland Berlijn Brandenburger tor

En wie wil er niet eens flaneren op de Kurfürstendam van ruim 3 km lang, met een aaneenschakeling van elegante winkels, konditoreien, bierkneipen, wijnlokalen, originele eethuisjes of gerenomeerde restaurants en natuurlijk een non-stop nachtleven. Berlijn heeft werkelijk van alles te bieden.

Hebben grote steden vaak weinig groen, Berlijn heeft maar liefst 13 grote parken en talloze kleinere. Aan de rand van Berlijn vele meren met volop gelegenheid voor watersport en boottochten. Tijdens de Stadstour door Berlijn ziet u op verscheidene punten “de Muur” die voorheen de scheidingslijn tussen Oost- en West-Berlijn bepaalde. Uiteraard brengen we een bezoek aan de Brandenburger Tor (oorspronkelijk uit 1788/91) aan de bekende “Unter den Linden” laan. Voorts rondom het voormalige Opernplatz, de koninklijke bibliotheek, de Duitse Staatsopera, de Universiteit en de Hedwigskathedraal. Op de Alexanderplatz staat de vorstelijke televisietoren (365 meter hoog) met een draaiend Telecafé.

Programma: 1e dag. ’s Morgens vroeg, vanaf uw opstapplaats, rijden we via een koffie- en een lunchstop in Duitsland naar Berlijn.Na een rondrit door de stad gaan we aan het eind van de middag richting het hotel.

berlijn

Dagtocht A. Na het uitgebreide ontbijtbuffet maken we o.l.v. een stadsgids een uitgebreide stadsexcursie langs tal van bezienswaardigheden. ’s Middags vrij bezoek aan de Kurfürstendamm. Naast talloze winkels bevinden zich hier restaurants, cafeetjes en konditoreien.

Dagtocht B. Na het ontbijtbuffet maken we wederom een prachtige excursie, o.a. naar Schloss Charlottenburg met de prachtige paleistuinen. ’s Middags krijgt u weer gelegenheid zelf wat te ondernemen.

 

Duitsland Berlijn gracht

 

4e dag. Na het ontbijtbuffet naar Sanssouci te Potsdam met een bezoek aan het indrukwekkende paleis. Hierna gaan we op de terugreis. In de avond bent u terug bij uw opstapplaats.

 

Berlijn Penta hotel

 

Verblijf in Pentahotel Berlin-Teltow Hotel op 4 sterren hotel niveau hebben alle kamers toilet-douche, tv, etc. Het hotel heeft een hotelbar en een lift.

Prijs per persoon inclusief: • reis in tourist class touringcar • logies/ontbijt buffet • excursies door Berlijn • stadsgids in Berlijn

Link: Pentahotel Berlin-Teltow

 

Bekijk onze reisgids 2020 online

Onze reisgids voor 2020 kunt u online bekijken. Of bekijk de brochure online!