Boek deze busreis

Deze busreis: € 698,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Dresden – Krakau – Berlijn

Dresden – Krakau – Berlijn

8-daagse busreis naar 3 prachtige historische steden, vol met geschiedenis, prachtige gebouwen en zeker de moeite waard om eens te bekijken.

1e dag. Heenreis naar Dresden. Wij weten het zeker Dresden, de Saksische hoofdstad, zal u betoveren. De beroemde architectonische ontwerpen van de stad met eigen ogen zien tijdens de rondleiding, is een bijzondere belevenis. Diner en overnachting in hotel.

2e dag. Dresden ontdekken. Na het ontbijt in het hotel krijgt u een stadsrondleiding door Dresden. De reisleider zal u alle wetenswaardigheden van dit mooie ‘Florence aan de Elbe’ vertellen en u de bezienswaardigheden van de stad laten zien. Zo verwondert de Zwinger, met haar schitterende tuincomplex, de Semperopera en ook de Hofkerk alle bezoekers. De Hofkerk bezit niet alleen een prachtig orgel van de bekende instrumentenbouwer Gottfried Silbermann, ook vonden in deze kerk vele Saksische koningen hier hun laatste rustplaats. De Brühlsche terrassen, die zich langs de Elbe uitstrekken, gelden evenzo als een architectonisch hoogstandje van Dresden. Van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Naast een bezoek aan andere bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche of de brug, het ‘blauwe wonder’, zult u ook het uitgebreide culturele aspect van de stad leren kennen. Kunstliefhebbers zullen bijzonder gecharmeerd zijn van de Gemäldegalerie Alte Meister, museum de Grünes Gewölbe en museum/prentenkabinet voor tekeningen, drukgrafiek en fotografie het
‘Kupferstichkabinet’. Diner en overnachting in hotel.

3e dag. Breslau (Wroclaw). Na het ontbijt in Dresden rijden we verder naar Krakau, met een tussenstop in Breslau. Wroclaw is een stad gelegen in het zuidwesten van Polen en ligt vlak bij de grens met Duitsland. Het is een grote stad met een inwonersaantal van ruim 630.000 en is daarmee de vierde stad van Polen. De stad is bij veel Nederlanders nog niet bekend, maar ondanks dat komt het toerisme in de stad steeds meer op gang. Kunst en cultuur speelt in Wroclaw een bijzondere rol. Veel toeristen bezoeken Wroclaw dan ook om de vele monumenten en musea. Wroclaw wordt ook wel ‘Pools Venetië’ genoemd, deze benaming komt doordat de stad wel 112 bruggen telt. De oude binnenstad bezit vele oude huizen, die goed bewaard zijn gebleven. Eén van de mooiste gebouwen is het 13e eeuwse raadhuis. Diner en overnachting in het hotel.

4e dag. Auschwitz. Na het ontbijt gaan we op weg naar Auschwitz. Ten westen van Krakau bezichtigt u het grootste vernietigingskamp van de nazi’s, gesticht op het terrein van een voormalige kazerne en oude fabriek. De kampen Auschwitz en Birkenau zijn getuigen van het verlies van alle menselijke waarden in een totalitair systeem. De bezichtiging duurt tenminste 3 uren. Na een aangrijpende archieffilm over Auschwitz rijden we terug naar Krakau. Hier heeft u voldoende tijd de stad op eigen gelegenheid te verkennen. ‘s Avonds diner en overnachting in het hotel.

5e dag. Krakau beleven. Na het ontbijt verwacht uw gids u voor een bezichtiging van de Koningsstad Krakau. Bezichtiging van o.a. de St. Anna kerk, de  Dominicaner kerk, de Peter-Paul kerk en de Maria Hemelvaart basiliek met het beroemde Veit-Stoss-altaar, een meesterwerk uit de latere middeleeuwen. Aansluitend bezichtigt u de Wawel, de voormalige residentie van de Poolse Koning en de Dom. In deze voormalige romantische basiliek werd o.a. de beschermheer van Polen, kardinaal Dziwisz Stanislaw, vereert. De Wawelheuvel is een heuvel aan de rand van de stad. Op deze heuvel bevindt zich het gelijknamige kasteel met kathedraal, Kroningsplaats en grafsteen van vele Poolse koningen. Krakau, een stad die nog steeds leeft in legendes. Wie denkt dat Krakau een grijze, grauwe stad is, heeft het bij het verkeerde eind. Het is een sprookjesstad vol verhalen en mythen. Eeuwenlang is Krakau de hoofdstad van Polen geweest, de troon voor koningen en een magneet voor geweldige schilders en artiesten. Door hun invloeden is de vroegere hoofdstad vandaag de dag een waar openluchtmuseum. Het romantische middeleeuwse centrum maakt het zeker tot één van de mooiste steden van Europa. De stad leeft volop, mede door het grote aantal studenten dat hier woont. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Poolse stad vrijwel geheel bespaard gebleven, waardoor de historische architectonische schatten nog overal te bewonderen zijn. Krakau is de laatste jaren dan ook echt aan het opbloeien en daarmee een geweldige plaats voor een stedentrip!

6e dag. Rit naar Berlijn. Ontdek en geniet in trendy en cultureel Berlijn. In geen enkele andere stad is het contrast tussen het verleden en heden zó indrukwekkend en zó groot als in de Duitse hoofdstad. Een wereldstad, die sinds de Duitse eenwording in 1990, na de afbraak van de Muur, nog steeds een stad vol tegenstellingen is. Berlijn staat vol oude en nieuwe monumentale gebouwen en historische schatten. Het centrum zindert van de trends en vernieuwde ideeën. Het aardige van Berlijn is dat de sfeer er elk seizoen totaal anders is, maar altijd inspireert, hoe jong u ook bent of zich voelt. Eenmaal in Berlijn aangekomen, kan een indrukwekkende stedentrip beginnen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere, De Kaiser Wilhelm Gedächteniskirche, het Slot Charlottenburg, het Rijksdag gebouw, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Alexanderplatz met haar beroemde televisietoren en de residentie van de burgerpresident: slot Bellevue. Maar niet alleen de Berlijner cultuur is indrukwekkend. Het uitgebreide aanbod van winkels, moderne architectonische hoogstandjes, een wereldkeuken, de hipste clubs en mooiste parken maken Berlijn tot een onvermoeibare metropool. Wie wil er niet eens flaneren op de Kurfurstendamm van ruim 3 km lang, met een aaneenschakeling van elegante winkels, traditionele restaurants, cafés en wijnlokalen. En natuurlijk een non-stop nachtleven. Berlijn heeft werkelijk alles te bieden. Berlijn heeft maar liefst 13 grote parken en talloze kleinere en aan de rand van Berlijn vele meren voor volop watersportplezier en boottochten. Deze stad moet u een keer bezocht hebben!

7e dag. Tour door Berlijn. Vandaag beleeft u het voortdurend levendige Berlijn. Na het ontbijt beginnen we met een stadsrondleiding door Berlijn. Alle belangrijke punten worden door de gids getoond en vele spannende verhalen verteld. Rondvaart door de stadskern van deze prachtige stad, kost ca. € 12,- p.p. Diner en overnachting in hotel in Berlijn.

8e dag. De thuisreis. Na een laatste ontbijt komt deze spannende en belevenisvolle reis ten einde. Vandaag rijden we terug naar huis. In uw bagage heeft u vele indrukken, die u nog lang zult herinneren. We maken een tussenstop voor een afscheidsdiner in Duitsland.

De prijs voor deze busreis is inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 2x overnachting/halfpension in hotel Quality te Dresden
 • 3x overnachting/halfpension in hotel Perla in Krakau
 • 2x overnachting/halfpension in hotel Econtel Berlin.
 • Halfpension als buffet of driegangenmenu
 • kamers met douche of bad/wc
 • hotels met lift
 • 1x 2 uur durende rondleiding Dresden (Nederlands)
 • 1x 2 uur durende rondleiding Breslau (Nederlands)
 • 1x 3 uur durende bezichtiging Auschwitz
 • 1x 3 uur durende rondleiding Krakau (Nederlands)
 • 1x 3 uur durende stadsrondrit Berlijn (Nederlands)
 • 3 uur durende rondleiding kasteel Wawel in Krakau
 • Entree Wawel Kathedraal en graf in Krakau
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 persoons kamer € 135,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!