Boek deze busreis

Deze busreis: € 558,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Beierse Woud – Duitsland

Beierse Woud – Duitsland

7 daagse busreis naar  het Beierse Woud

Puur natuur, dat is het Beierse Woud. Met 6.000 vierkante kilometer oppervlak is dit het grootste bosgebied van Midden-Europa. Het landschap, de knusse dorpjes, maar ook steden als Passau en Regensburg zullen u zeker bekoren. De chauffeur neemt u tijdens deze busreis mee door het beschermde natuurgebied van het Beierse Woud en op één van onze excursiedagen steken we zelfs de grens met Tsjechië over.

1e dag. Zaterdag vroeg vanaf diverse opstapplaatsen gaan we via Arnhem, Elten (grens), over de Duitse snelwegen naar onze standplaats Hohenau.

A. Dagtocht. Tsjechisch Böhmerwald. Deze dag staat in het teken van de prachtige natuur van het Böhmerwald. U zult zeker verrast zijn door de leuke oude plaatsen die we onderweg tegenkomen. We komen o.a. in Klattau en Domazlice. In deze laatste plaats (een voormalige koningsstad) zijn nog veel middeleeuwse bouwwerken bewaard gebleven. Hier heeft u dan ook even vrije tijd.

B. Dagtocht. Vandaag maken we een mooie dagtocht dwars door het Beierse Woud naar de zogenaamde ‘drie rivieren-stad’ Passau. We vertrekken na het ontbijt en rijden door het afwisselende landschap van het zuidelijke deel van Duitsland. In Passau gekomen is er gelegenheid om in de Dom het grootste orgel ter wereld te bezichtigen of een boottochtje op de drie rivieren, die hier samen komen, te maken: de Donau, de Ilz en de Inn. De terugreis voert ons gedeeltelijk langs de Donau tot we bij Deggendorf het Beierse Woud weer binnenrijden.

C. Middagtocht. Na de lunch gaan we naar de glasblazerij te Zwiesel. Hier is het centrum voor kristalindustrie. Via een toeristische route gaan we terug naar ons hotel.

D. Dagtocht. Regensburg en Walhalla. Vandaag een excursie naar Regensburg, één van de oudste steden van Duitsland. Boven de rode daken en pastelkleurige huizen van de stad uit toornt trots de Dom St. Peter. Een kijkje in deze dom is zeker de moeite waard, evenals de Porta Preatoria en Steinere Brücke. Vakantie betekent natuurlijk ook ontspannen en genieten. Dat kan in de oude stadswijk met zijn sfeervolle winkelstraatjes, restaurants en café’s met sfeervol aangeklede binnenplaatsjes. Na ons bezoek aan Regensburg nemen we nog een kijkje bij de tempel van Walhalla, gelegen honderden meters boven de Donau. Deze marmeren tempel is een kopie van het Griekse Parthenon en bevat borstbeelden van mannen en vrouwen, wiens werken voor Duitsland van groot belang waren. Zoals u begrijpt zorgt deze ligging voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

E. Middagtocht, natuurtocht. Na de lunch trekt u er met de bus op uit en rijdt u naar de Großer Arber, met z’n 1457 meter de hoogste berg van het Beierse woud. U kunt met de stoeltjeslift tot 1380 meter hoogte komen. Vandaar heeft u een prachtig uitzicht en de sportievelingen onder u kunnen de overige meters nog te voet afleggen.

7e dag vrijdag. Na een week vol afwisseling staat de bus reeds vroeg klaar om u terug naar huis te brengen. ‘s Avonds afscheidsdiner.

Overnachtingen in Landhotel Schreiner in Hohenau, gelegen in het Bayerischer Wald. Alle kamers met comfort.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • welkomstdrankje
 • halfpension
 • hotel met lift
 • alle kamers met douche/wc
 • hotel bezit een binnenzwembad en terras
 • muziekavond
 • alle dagtochten
 • afscheidsdiner in Nederland

Toeslag 1 pers. kamer € 50,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!