Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Baltische Staten en St. Petersburg

Baltische Staten en St. Petersburg

In de Noordoosthoek van Europa liggen de drie Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen. Met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch ieder een eigen karakter. Met een bezoek aan St. Petersburg maakt deze reis tot een ware culturele onderneming.

1e dag. Heenreis naar Polen : Vertrek vanuit diverse opstapplaatsen rijden wij via een koffie, lunch en thee stop naar ons overnachtingshotel in  Polen. ’s avonds dineren in het hotel

2e dag. Naar Warschau. Na het ontbijt vertrekken we en rijden via de Poolse Tolwegen richting Warschau. We komen er op tijd aan en met een plaatselijke gids maken we een mooie citytour en een wandeling in de oude historische binnenstad. Dineren en overnachting in of omgeving Warschau.

Warschau

3e dag. Naar Vilnius. Na het ontbijt vertrek naar Vilnius. We rijden dwars door het Noord-Oosten van Polen en genieten van het prachtige landschap. In ons hotel in Vilnius genieten we van een heerlijk diner en van een goede nachtrust.

Vilnius

4e dag. Vilnius. U maakt kennis met de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, tijdens een uitgebreide stadstour met de bus en te voet o.l.v. een lokale gids. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren en meer dan 200 kerken in de oude historische binnenstad. Tijdens de stadswandeling zien we o.a. de Peter- en Paul kerk, de kathedraal en de poorten der dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e eeuwse universiteit, de oudste van Midden- en Oost Europa en de prachtige gotische St. Annakerk. Vilnius is één van de mooiste steden van Europa en staat sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO-lijst van wereldcultuur. ’s Middags rijden we naar het nationaal historisch park Trakai, waar u een bezoek brengt aan het schitterende kasteel Trakai in het Gavemeer.  Diner en overnachting in Vilnius.

5e dag. Naar Tallinn. Na het ontbijt rijden we dwars door de drie Baltische landen en komen uiteindelijk in de hoofdstad van Estland.

 

6e dag. Talinn. De kleine hoofdstad van Estland heeft een middeleeuws centrum dat prachtig gerestaureerd is. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum is klein met een wirwar aan straatjes, maar toch overzichtelijk. Het beste verkent u de stad te voet. U ziet de prachtig gekleurde Hanzehuizen, de Domkerk, het gotische stadhuis en de goed bewaard gebleven stadsmuur met meer dan 20 torens. Het uitzicht van de stad wordt bepaald door de Domberg, die overal boven uitsteekt. Hier bevindt zich ook de opvallende Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en een wand met iconen. U zult zich snel thuis voelen in deze gemoedelijke stad! Een plaatselijke Nederlandstalige gids, verteld er ons alles van.  Na dit uitgebreide bezoek op tijd naar ons hotel in Tallinn voor diner en overnachting.

7e dag. Helsinki  Na het ontbijt gaan we naar de terminal en schepen in op de veerboot naar Helsinki.  We hebben nog tijd genoeg voor een indrukwekkende stadstour door de Finse hoofdstad olv een plaatselijke gids. Het centrum van de stad ligt rondom de haven en kent een aantal interessante monumenten zoals de Uspenski- kathedraal, de witte Domkerk op het Senaatsplein, de rotskerk en het Sibelius-monument. De warme maaltijd gebruiken we vandaag in een restaurant in het centrum van Helsinki. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en zetten koers richting Sint-Petersburg. Vertier genoeg aan boord van de Princess Anastasia. Gezellige bars, casino en zelf complete shows aan boord. Natuurlijk kunt U ook belastingvrij inkopen doen. U verblijft in een comfortabele binnenhut.

 

 8e dag. Sint Petersburg en Hermitage Wanneer u geniet van het heerlijke ontbijt aan boord, varen we de haven van Sint-Petersburg binnen. Deze majestueuze stad werd ruim 300 jaar geleden gesticht door tsaar Peter de Grote, als ‘venster naar het Westen’. Kosten noch moeite werden gespaard bij de bouw van de stad en dat is vandaag de dag terug te zien in de bonte verzameling kerken, paleizen, bruggen en pleinen. Na aankomst gaan we eerst langs de Russische emigratie, waar we een speciaal kort verblijf visum krijgen. Daarna maken we een tour door de stad. We zien onder andere de Petrus- en Paulusvesting met de kathedraal en de Opstandingskerk. De Opstandingskerk wordt ook wel de Kerk van de Verlosser op het bloed genoemd. De buitenkant is vol kleur met haar prachtige mozaïek en gouden koepels. ’s Middags brengen we ook nog een bezoek aan de Hermitage. Het immense museum is ondergebracht in diverse schitterende gebouwen, waaronder het voormalige Winterpaleis. De collectie behoort met ruim drie miljoen stukken tot de grootste ter wereld en bevat schatten uit de Oudheid tot aan werken van Leonardo da Vinci en Rembrandt. Het diner gebruiken we vandaag in een restaurant in de stad. Daarna naar ons hotel voor de overnachting.

 

9e dag. Peterhof en Catharinapaleis Pushkin
Na het ontbijt stappen we in de bus en gaan naar het Catharinapaleis. Dit paleis is gelegen in Pushkin, even ten zuiden van de stad. Dit is het zomerpaleis van de Russische tsarina Catherina de Grote. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli en is bekend om zijn grote balzaal met een prachtig beschilderd plafond. Ook de talrijke kleine kamers zijn een bezoek meer dan waard. Velen zijn uniek en prachtig gedecoreerd. Na dit bezoek gaan we naar een van de grotere supermarkten in St. Petersburg. Tijd om eens rond te kijken en te lunchen. Daarna gaat het naar Peterhof, gelegen net iets buiten de stad aan de Finse Golf. Peterhof is een imposant paleizen- en tuinencomplex, welke is gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. Volgens velen is het nog mooier dan Versailles. Ontdek de bijzondere fonteinen en prachtige sierwerken.  Daarna terug naar het drukke St. Petersburg voor het diner in een restaurant in de stad. Verder naar het hotel voor de overnachting.

10e dag: Rondvaart
Vandaag onze laatste dag in St Petersburg. We maken nog een korte citytour en bezoeken natuurlijk een van de mooiste kerken de St. Isaacs kathedraal. Na deze indrukwekkende kerk bezichtigd te hebben maken we een rondvaart om St. Petersburg vanaf het water te zien. Daarna nog even wat vrije tijd in de stad en kom bij van al dit moois in één van de vele café-patisserieën en geniet hier van een heerlijk taartje met een lekker kopje koffie. Daarna vertrekken we naar ons restaurant en genieten van de laatste maaltijd in St. Petersburg. We vertrekken naar de haven en hebben voldoende tijd om door de paspoort controle te gaan en in te checken aan boord van de St. Peterline en laten we St. Petersburg achter ons. Aan boord voldoende vertier, bar en winkel om u niet te vervelen. U verblijft in een van de comfortabele binnenhutten.

11e dag. Tallinn en naar Riga. Ontbijt aan boord van de Peterline. Na een korte stop in Helsinki of rechtstreeks arriveren we op tijd in Tallinn.  We gaan weer verder met onze vertrouwde Hollandse touringcar. We rijden langs de kust richting Parnu, waar we natuurlijk een pauze maken. Daarna verder naar Riga, de grootste van de drie Baltische hoofdsteden.

12e dag.  Riga. Na het ontbijt een uitgebreide stadstour door Riga, de hoofdstad van Letland. Riga, gelegen aan de Baltische zee en gebouwd op de oevers van de Daugavarivier. We maken een korte stadstour o.l.v. een Nederlandstalige gids. Deze voormalige hoofdstad werd in 1201 gesticht door kruisridders en is vandaag met ca. 850.000 inwoners de grootste van de drie Baltische hoofdsteden. Tijdens de rondrit zien we de koepelkathedraal, het vrijheidsmonument en de 14e eeuwse kruittoren. In de middag voldoende vrije tijd in Riga.

13e dag. Naar Bialystok. Na het ontbijt naar de bekende kruisberg in Sauiliai, daarna verder naar de Poolse grens. In Bialystok naar ons hotel voor Diner en overnachting

14e dag. Naar De Pools/Duitse grens. Via de Poolse snelwegen naar de Pools/Duitse grens voor diner en overnachting.

15e dag. Terugreis naar Nederland.

Prijs per persoon is inclusief:

 • 2x overnachting op de St. Peterline in een binnenhut
 • 12x overnachting in goede middenklas hotels met halfpension.
 • 3x vervoer per luxe touringcar in St. Petersburg
 • 3x diner in St. Petersburg
 • 3x Nederlands talige gids
 • visumservice
 • entree Peter en Paulus kerk, incl. optreden koor
 • entree Trakai
 • gids in Bialystok
 • gids in Riga
 • gids in Warschau
 • gids in Vilnius en Trakaj
 • gids in Tallinn
 • ferry naar Helsinki
 • stadstour Helsinki met diner buffet in het centrum van Helsinki
 • entree Catharina paleis
 • entree Peterhof
 • entree St. Isaac kathedraal
 • hermitage
 • rondvaart

Toeslag 1 pers.kamer € 279,00

Let op: Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn!

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!