Boek deze busreis

Deze busreis: € 1.390,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 9 daagse rondreis Noorwegen met uw Dagblad

9 daagse rondreis Noorwegen met uw Dagblad

De betoverende wereld van de Noorse Fjorden. Alles wat het zuiden van Noorwegen te bieden heeft. Een prachtige reis met uw Dagblad.

De Noorse fjordenwereld met al haar facetten, wacht op u tijden deze reis, welke van start gaat met een bezoek aan de hoofdstad Oslo. Hier kunt u beleven hoe traditioneel en modern het stadsbeeld bepalen. Onvergetelijk wordt zeker de route over de bergweg Trollstigen, die zich met avontuurlijke haarspeldbochten een weg omhoog baant. hier boven heeft u een fantastische uitzicht over het dal en de reusachtige waterval Stigfoss. Op de verdere route ziet u het ongeëvenaarde Geirangerfjord, die tot UNESCO behoort en “de koning der fjorden”, het Sognefjord. Ook het Hardangerfjord is erg bekend door het betoverende landschap. Aan de westkust van Noorwegen ligt één van de mooiste steden van Noorwegen – Bergen.

Programma en hoogtepunten:

1e dag. Vanuit diverse opstapplaatsen rijden wij via een stop naar Kiel, hier stappen wij aan boord voor de overtocht naar Göteborg. Ontspannender kan uw reis nauwelijks beginnen, leunt u lekker achterover bij een aperitief en volgt u het uitvaren van de veerboot van Stena Line naar de open zee. Laat u door het culinaire aanbod van de restaurants en het afwisselende entertainmentprogramma aan boord, op typisch Scandinavische wijze verwennen.

2e dag Göteborg – Oslo – Hamar Tegen 09.00u. aankomst en ontscheping in Göteborg de op twee na grootste stad van Zweden. De rit langs de kuststrook wordt gekenmerkt door rotsformaties met afgelegen eilanden. Bij Svinesund hebben we de grens met Noorwegen bereikt en spoedig ook Oslo, de hoofdstad van het land. Tijdens een rondleiding door Oslo beleeft u de cultuurgetuigenissen, zoals Vesting Akershus, het koninklijke kasteel en het raadhuis, waar ieder jaar de Vredes Nobelprijs uitgereikt wordt. Diner en overnachting in Hamar.

3e dag. Vanuit Hamar rijden we via Romsdalen naar Stranda. en opgepast, in deze regio van Noorwegen zijn ook zij thuis: de feeën en trollen, niet voor niks spreekt men van de “trollentrappen, de Trollstigen”, welke door haarspeldbochten bedwongen moet worden om bij de wereldberoemde Geirangerfjord te komen. Diner en overnachting in Stranda.

4e dag. Overal Fjorden in het zicht. Een boottocht op de Geirangerfjord, voorbij aan duizenden watervallen en steile rotswanden, is een unieke belevenis! Vanaf het dek geniet u van het uitzicht op de neerstortende watermassa’s van “De zeven zusters” en blikt u op de steile hellingen van enkele verlaten boerderijen waar vroeger melkveehouderij gedreven werd. De verdere route voert langs talrijke wateren, om het Sognefjord, het langste Fjord van Noorwegen, die zich in 200 jaar ingesneden heeft in het landschap, te bereiken. Diner en overnachting Sognefjord.

5e dag. Vandaag maken we vanuit ons hotel een prachtige excursie. ’s Avonds dineren in ons hotel

6e dag. Bergen ’s Morgens naar Flåm, van daaruit maken we een boottocht over de prachtige Naeröyfjord naar Gudvangen. Vervolgens rijden we door naar Bergen, geniet u van de prachtige coulissen van de havens en de houten opslaghuizen van Bergen Bryggen en probeert u eens een broodje met frisse krabben van de Berger vismarkt. Gesterkt door het eten zult u de verdere bezienswaardigheden, zoals de Maria kerk Grieghalle, die u tijdens rondleiding beleeft, ook later nog herinneren. Diner en overnachting in Bergen.

 

7e dag. Excursie naar Hardangerfjord met de imposante Hardangerbrücke, de waterval Vöringfoss en het Hardangervidda plateau, in deze regio groeien door het milde klimaat duizenden fruitbomen zoals appel, kers en pruimen. Iets ruiger wordt het dan in de hoge gebergten van de Hardangervidda, vanwaar hoog geheven imposante watervallen naar het dal afwaarts ruisen. De nevel toont bij zonneschijn mooie regenbogen. Diner en overnachting in omgeving Oslo.

8e dag. Bezoek aan Göteborg en van daaruit de overvaart naar Kiel. Diner en overnachting aan boord.

9e dag. Kiel – terugreis. Reisdromen! Een reis vol belevenissen komt ten einde. Laat u nog een keer met een lekker ontbijt aan boord verwennen, voordat u met vele mooie herinneringen naar huis rijdt. Bij de Duits-Nederlandse grens krijgt u nog een afscheidsdiner.

Inclusief:

 • heenreis Kiel – Göteborg met overnachting, diner en ontbijtbuffet aan boord
 • 6x overnachting met ontbijt en diner
 • gids in Oslo
 • gids in Bergen
 • boottocht Naeröyfjord
 • boottocht Hellesylt – Geiranger
 • terugreis Göteborg – Kiel met overnachting, diner en ontbijt aan boord
 • diner op terugreis

Toeslag 1 pers.kamer/hut € 310,00

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!