Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 9 daagse fiets vakantie Slovenië

9 daagse fiets vakantie Slovenië

Ontelbare natuurschoonheden langs de afwisselende landschappen, maken Slovenië tot een ideaal paradijs voor fietsers. Hier zijn fietspaden geschikt voor iedereen, voor de ontspannen fietser tot aan de mountainbiker. Of naar de bron van de langste rivier of in het hart van de Alpen dalen, van de groene omgeving, de heldere lucht, de gastvrije bevolking, de cultuur en de keuken tot een verrassend ontspannen vakantie voert. Ontdekt u dit oorspronkelijke en veelzijdige land vanaf het fietszadel.

1e dag. Heenreis. Vanaf diverse opstapplaatsen rijden wij via de Duitse Autobahn naar Zuid-Duitsland voor overnachting.

2e dag. Aankomst naar Slovenië. Na het ontbijt gaat de reis via Oostenrijk naar ons hotel in Kranjska Gora, een vakantieoord in het noordwesten van Slovenië. Met een welkomstdrankje wordt u ontvangen in het hotel.

3e dag. Bezoek aan Bled. Vandaag maakt u kennis met de stad Bled tijdens een rondleiding. U vaart met de traditionele Pletnas over het meer van Bled naar het eiland en proeft van de originele crème schnitte van Bled, de enige echte crème schnitte (tegen meerprijs). In het restaurant Ribno in Bled krijgt u een traditioneel Sloveens diner inclusief muziek.

4e dag. Met de fiets naar de bron van de langste rivier van Slovenië. Na het ontbijt kunt u van Kransjka Gora via Podkoren naar het Natuurreservaat Zelenci fietsen, waar zich de bron van de rivier Sava Dolinka bevindt. U fietst langs Planica, hier bevindt zich ten noorden van het centrum van Planica de grootste skispringschans ter wereld. Verder gaan we naar Italië. U bereikt de Fusine Laghi. Het is de moeite waard om door te fietsen naar Tarvisio om de kerk daar te bezichtigen. Lengte: 26 km tot aan Laghi di Fusine, 45 km met Travisio erbij. Moeilijkheidsgraad: licht tot Laghi di Fusine, middelzwaar tot Travisio. Inclusief fietsreisleiding.

5e dag. Excursie Ljubljana. Vandaag maakt u met een gids een rondleiding door Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië is het centrum voor politiek, cultuur en opleiding, die op zijn eigen manier de karakters van de oostelijke en westelijke regio’s samen brengt. De stad aan de voet van de heuvels met het kasteel heeft een pulserend cultureel leven met talrijke theaters, musea en galerijen, één van de oudste Filharmonie ter wereld en meerdere bioscopen. Jaarlijks vinden er meer dan 10.000 culturele festiviteiten en 10 internationale festivals plaats, zoals het zomerfestival van Ljubljana, het internationale feest voor grafische kunst of
het internationale jazz festival.

6e dag. Met de fiets langs de Sava Dolinka naar het dal van Radvone. Vandaag staat een fietstocht naar Mojstrana en door het
Radovna dal tot Jesenice op het programma. Op de route fietst u langs het water, wat in de zomer aangename koele momenten geeft. De route slingert door het dal, tussen de beboste Karawanken en de Julische Alpen. Al kort nadat u Kranjska Gora verlaten heeft, kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het Spik
Massief. Na Gozd Martuljek steken we de rivier Sava over. Mojstrana is het volgende dorp, waar u door heen komt. Vanaf hier strekt zich het voorgebergte van Triglavs met haar drie dalen Vrata, Kot en Krma uit. In deze richting gaat het verder door het dal van Radovna naar Jesenice, waar uw rit eindigt bij restaurant Ejga. Lengte: 45 km. Moeilijkheidsgraad: licht tot middelzwaar. Inclusief fietsreisleiding.

7e dag. Vrije dag. Heeft u nog zin in een fietstochtje? We stellen het volgende voor: langs de rivier Pisnica via See Jasna op de hoofdstraat, die over de Vrsi pas naar de Primorska kant gaat. U fietst naar het midden van de berg. Tijdens de hele rit van Kransjka Gora heeft u een prachtig uitzicht op de steile wanden van de Julische bergen. Nadat u het meer bereikt heeft, buigen we linksaf op de Makadamstraat, die langs de rivier loopt. Witte kiezelstenen vonkelen in de zon en nodigen u uit voor een verfrissing in het heldere koude water. Het einddoel is een hut tussen de bergen. Lengte: 14 km. Moeilijkheidsgraad: middelzwaar.

8e dag. Kranjska Gora – Zuid-Duitsland. Na het ontbijt vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

9e dag. Zuid-Duitsland – Nederland. Terug in Nederland waar we deze reis afsluiten met een afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • fietsvervoer
 • 8x overnachting met halfpension
 • kamers met douche/wc
 • welkomstdrankje
 • 1x entree in het overdekte zwembad, Aqua Larix Centre in hotel Kompas
 • 3 uur durende rondleiding Bled
 • typisch Sloveens driegangendiner in restaurant Ribno in Bled
 • 3 uur durende harmonicaspeler tijdens diner in het hotel
 • 2 dagen reisleider tijdens fietstochten
 • 2 uur durende rondleiding Ljubljana
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 persoonskamer  € 155,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!