Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Superaanbieding, 9-daagse busreis Sloveense Rivièra

Superaanbieding, 9-daagse busreis Sloveense Rivièra

Heerlijke busreis Slovenië naar schilderachtige stadjes aan de Adriatische kust met haar mediterrane sfeer.

Wist u dat Slovenië bijna 50 km kust heeft? Deze kust heeft heel wat te bieden: schilderachtige stadjes met een mediterrane flair, idyllische zandstranden en de mooiste zonsondergang van de gehele Adriatische Kust. Dat zeggen in ieder geval de bewoners en wij stemmen daar honderd procent mee in! Warme zomers en milde winters laten een betoverende flora gedijen. olijfbomen, wijnranken, sinaasappel- en mandarijnbomen geven de mooie dorpen een mediterrane sfeer. Daarbij opgeteld de oude Romeinse invloeden en de vele oude gebouwen en klaar is de perfecte mix voor een mediterrane, ontspannen vakantie. Een groot voordeel is dat in Slovenië alles zeer dicht bij elkaar ligt. Al na een korte rit is men in het ruige Karstgebied, waar de beroemde Lipizzanerpaarden gefokt worden of waar je bizarre werelden in de wereldberoemde grotten ontdekken kunt.

Slovenië: Portoroz
Het prachtige stadje Piran in Slovenië

Programma van deze busreis Slovenië

Dag 1: Vanaf verschillende opstapplaatsen in Noord-Nederland vertrekken we naar Slovenië. Aan het eind van de dag zullen we aankomen bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijtvertrek uit het hotel en reizen we, via Oostenrijk, naar onze eindbestemming in Izola , Slovenië.

Haven Rovinj. Istria

Dag 3: Vrije dag

Dag 4: Ljubljana
Na het ontbijt maken we een excursie naar Ljubljana. Onder leiding van een stadsgids maken we ’s morgens een wandeling door de hoofdstad van Slovenië. Een middelgrote Europese stad, al waar men een mix van Duitse, mediterrane en Sloveense cultuur bespeurt. Na de vrije lunchpauze gaan we naar de grotten van Postojna . De grotten liggen in de nabijheid van de Sloveense stad Postojna. Hier bevinden zich de twee grootste druipsteengrotten ter wereld, die geopend zijn voor toeristen. Een open treintje brengt de bezoekers 3,5 km door de oostelijke grottenarm langs de grote kathedraal- en congreszaal. Snel wordt de lucht vochtig, de grottentemperatuur daalt naar 8 graden. Warme kleding is zeker aan te raden. Vanaf het onderaardse station, wandelt men met een gids 1,7 km door geheimzinnig verlichte grotten en gangen (de grotten tegen toeslag). ’s Avonds dineren in het hotel.

Ljubljanica, Slovenia

 

Dag 5: Piran
’s Morgens ontbijtbuffet en dan een busexcursie “Hoogtepunten van de Sloveense Rivièra“, een prachtige route langs de kust en bezoek aan de cultuurparel Piran, wiijd en zijd bekend als het bekoorlijkste stadje. Haar schoonheid zit hem in het autovrije dorpsbeeld en de bijzondere ligging van het stadje. Een ver in het meer uitspringende rotsformatie, alsmede de mediterrane atmosfeer maken dit stadje zo bijzonder. Maar ook de stad Koper is een must, om te bekijken en te ontdekken. In de smalle levendige straatjes vindt men mooie huizen en veel kunstige details. ’s Avonds dineren in het hotel.

Piran

Dag 6: Excursie naar het Kroatísche lstrië.
Na het ontbijt hebben we een excursie naar Kroatië gepland. U bezichtigt bijvoorbeeld het schilderachtige stadje Porec en Rovinj. Porec bevindt zich midden in de Riviéra, die zich van de monding van Mirna in de zee tot het Limski kanaal uitstrekt. De pittoreske stad ligt op een landtong in de zee. De hoofdattractie van de stad is de Euphrasius basiliek met haar prachtige mozaïeken. Aansluitend rijden we verder naar Rovinj. Rovinj is wel de sterkst ltaliaans gerichte stad in lstrië. In de binnenstad zijn de middeleeuwse invloeden volledig bewaard gebleven. Het schilderachtige stadsbeeld, de talrijke stranden en de gunstige ligging voor uitstapjes over het schiereiland maken de stad tot een uiterst aantrekkelijk toeristenoord. Talrijke restaurants rondom de havenpromenade, vele cafés alsmede de voor voertuigen gestremde binnenstad nodigen uit om urenlang te vertoeven. ’s Avonds dineren in het hotel.

 

Dag 7:
Na het ontbijt vrije dag of bij voldoende deelname maakt de chauffeur een excursie naar het nabij gelegen Italiaanse Triëst.

 

Dag 8:
Na het ontbijt rijden we via Oostenrijk naar Zuid-Duitsland voor een diner en overnachting.

Dag 9:
Via de Duitse autobaan rijden we, via een dinerstop, terug naar uw opstapplaats.

overnachtingen, ontbijt en diners vinden plaats in het middenklas San Simon resort in Izola.

Izola

Prijs voor deze busreis per persoon:

 • overnachting, ontbijtbuffet en diner op heen- en terugreis in Zuid-Duitsland
 • 6x overnachting en ontbijt in Hotel te Izola
 • 6x diner in hotel in Izola
 • gebruik  zwembad
 • excursie Ljubljana o.l.v. een gids
 • excursie Sloveense kust
 • excursie Istrië
 • excursie Triëst
 • busreis per luxe touringcar

Toeslag 1-persoonskamer € 130,00

Voor de aanbiedingsreizen houdt Paulusma Reizen zich het recht voor, de busreis tot 14 dagen voor vertrek te annuleren.

Piran Terras

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!