Boek deze busreis

Deze busreis: € 1.075,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 8-daagse rondreis Wales

8-daagse rondreis Wales

Reis met ons mee naar het prachtige Wales, het land van de ongerepte natuur en de vele legendes. Geniet tijdens deze reis van de authentieke kleine stadjes en dorpen, indrukwekkende kasteelruïnes en de vele groene heuvels! Laat u verrassen door de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Welsh, alsmede de afwisseling van cultuur en natuur, zoals u dat in Groot-Brittannië mag verwachten.

 

Programma:

Vrijdag 18.09.2020
U bereikt de haven van Rotterdam of Zeebrugge. P&O begroet u aan boord van één van de comfortabele schepen voor de overvaart naar Hull. Bewonder vanaf het dek de afvaart van de bekwame crew. Misschien oefent u aan de bar al “lechyd da”, de uitdrukking voor “proost” in Wales.
Geniet tijdens deze minicruise van de entertainment zoals Live muziek en de kleine casino.

Zaterdag 19.09.2020
Na de ontscheping in Hull gaan we via Manchester naar de Middeleeuwse stad Chester met de Normandische kathedraal en Chester Rows – indrukwekkende grote vakwerkhuizen met galerijen en talrijke winkels. Hier kunt u goed uw middagpauze inplannen. Kort achter Chester passeert u de Engelse grens naar Wales. In Conwy, een prachtig stadje met vissershaven, kunt u de machtige burchtruïne, sinds 1986 UNESCO cultuurmonument, op u in laten werken. Bij voldoende tijd loont een omweg naar het vakantieoord Llandudno aan de kust. Geniet op de promenade van de frisse bries.

Conwy Castle in Wales

Zondag 20.09.2020
’s Ochtends bevelen we de bezichtiging van de stad Caernarfon aan, bekend om haar massieve Kasteel (facultatief), waar Prins Charles in 1969 tot Prins van Wales gekroond werd. Het wonderschone landschap leert u tijdens een tour kennen. ’s Middags kunt u Bodnant Garden met vaste planten en Gouden Regen ontdekken (facultatief). Een perfecte afsluiting is de rondleiding door het Bodnant Welsh Food Centre. Met grote toewijding werd een boerderij uit het jaar 1800 tot restaurant  en boerderijwinkel omgebouwd om de verscheidenheid aan lokale producten te presenteren. Naast hapjes kunt u hier ook terecht voor koffie/thee met gebak. Een aanrader om mee te nemen is overigens Halen Môn zeezout van het nabij gelegen eiland Anglesey.

 

 

Maandag 21.09.2020
Na het ontbijtbuffet verlaten we Caernarfon en passeren het droomachtige landschap van Snowdonia National Park. In Welshpool aangekomen kunt u het wonderschone Powys Castle bezichtigen (facultatief). Het contrast tussen het rood-rose gekleurde kasteel, de nauwkeurig geknipte hagen en terrasvormige omgeving is een lust voor het oog. De ‘Clive of Indias’ verzameling van Robert Clive is opmerkelijk en toont zwaarden, juwelen en veel schilderijen uit Indië. ’s Middags bereikt u Llandrindod Wells, welke herinnert aan de tijd van Queen Victoria, toen de stad een exclusieve kuuroord was. Prachtige villa’s van baksteen vormen het stadsbeeld.

Dinsdag 22.09.2020
Door het schilderachtige Wye Valley bereiken we het kleine grensstadje Hay-on-Wye, het eerste en grootste ‘boekendorp’ van de wereld. Meer dan 40 boekhandels zijn hier te vinden die tot het plafond ‘volgestopt’ zijn. Overal waar u kijkt, hier draait alles om boeken wat de plaats  tot een bedevaart voor leesliefhebbers uit vele landen heeft gemaakt. Het Brecon Beacons National Park bestaat uit een adembenemende schoonheid, zachter als Snowdonia. Het reusachtige onberoerde gebied bezit groene heuvellandschappen, glinsterende watervallen en spannende grotten. Aan het eind van de middag keren we terug naar Llandrindod Wells.

 

Woensdag 23.09.2020
Vandaag staat als eerste de Elan Valley met spectaculaire meren op het programma, waarvan het water o.a. de stad Birmingham verzorgt. Na een rit door de groene bossen  bereiken we Devil’s Bridge. De rivier Mynach stroomt door een diepe kloof waarin zich een indrukwekkende keten van watervallen gevormd heeft. Hier start ook de historische stoomtrein van Vale of Rheidol Railway in de victoriaanse badplaats  en de huidige universiteitsstad Aberystwyth (facultatief). Na een wandeling langs de ruime promenade gaan we terug naar Llandrindod Wells.

railway aberystwyth devils bridge station wales

Donderdag 24.09.2020
’s Ochtends rijden we naar het Engelse Stratford-upon-Avon,. De geboortestad van William Shakespeare, vakwerkhuizen uit de 16e en 17e eeuw  en de rivier Avon vormen het beeld. Hoe zou het zijn om een bezichtiging te doen aan het geboortehuis van de wereldberoemde dichter (facultatief)? Vervolgens rijden we naar Oxford. De ongeveer 150.000 inwoners tellende universiteitsstad biedt met oud metselwerk de traditionele hogescholen en prachtige tuinen. We rijden voorbij Londen en bereiken Harwich. In de loop van de avond volgt de inscheping op de nachtboot van Stena Line voor de overvaart naar Hoek van Holland.

Vrijdag 25.09.2020
In de haven van Hoek van Holland gaat u ’s ochtends van boord. Met onvergetelijk herinneringen wordt u teruggebracht naar de opstapplaats.

De prijs is inclusief:
– P&O veerboot heenreis Rotterdam Hull
– aan boord diner-overnachting en ontbijtbuffet
– Stena line terugreis Harwich-Hoek van Holland
– aan boord diner-overnachting en ontbijtbuffet
– 2x overnachting met ontbijt en diner in Caernarfon
– 3x overnachting met ontbijt en diner in Llandrindo Wells
– entree Caernarfon Castle
– entree Bodnant Gardens
– Powis Castle and Gardens
– Bodnant Welsh Food History tour
– treinrit met de Vale of Rheidol Railway
– luxe touringcar

Toeslag 1pk/hut € 190,-

2x overnachting in Celtic Royal Hotel in Caernarfon
3x overnachting in Hotel Metropole in Llandrindod Wells

De prijs is exclusief:
– reis-  en/of annuleringsverzekering
– reserveringskosten € 14,- per boeking
– calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!