Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 7 dagen Bodensee regio

7 dagen Bodensee regio

Een reis naar de omgeving van het Bodenmeer belooft veel afwisseling. Vanuit ons hotel maken we prachtige busexcursie naar de Duitse Algäu en het Oostenrijkse Bregenzerwald. Wij maken een rondvaart over de Bodensee en bezoeken prachtige oorden als Lindau, Fredrichshaven  Zijn Duitse naam dankt de Bodensee aan de westzijde van het meer grenzende plaatsje Bodman, dat iets ten noorden van de stad Konstanz ligt, ook aan dit laatst genoemde stadje is een naamsverklaring verbonden wat betreft het meer: in het Engels heet het meer namelijk Lake Constance.  Rondom de Bodensee vindt u tal van pittoreske en historische dorpjes. Het binnenland biedt u een diversiteit aan natuur en cultuur, denk bijvoorbeeld aan het bloemeneiland Mainau of de vele burchten en kastelen die de pracht en praal van vroeger weerspiegelen.

1e dag
Vanaf uw opstapplaats rijden we via en koffie-, lunch- en theestop naar ons hotel Löwen in Meckenbeuren.  ’s Avonds dineren in het hotel restaurant.

2e dag Aan de oever van de Bodensee
Vandaag maken wij kennis met de Bodensee, met o.a. Fredrichshafen, waar wij het Zeppelin museum gaan bezoeken. In het Zeppelin Museum (€ 11,- ) vindt u de meest omvangrijke en belangrijke verzameling over de geschiedenis en techniek van de zeppelinluchtvaart. Een vrije lunchpauze doen wij op de schitterende oeverpromenade van Friedrichshafen. Hierna rijden wij langs de oevers naar Unteruldingen waar zich het Palenbouw museum ( € 11,-)bevindt.  Beleeft u op een geleide tijdreis het verleden van de steen- en bronstijd aan de Bodensee opnieuw. Duikt u in de geheimzinnige wereld van boeren, vissers en bronsgieters van de steentijd van 6000 jaar geleden en de bronstijd van 3000 jaar geleden.  Dan gaan wij nog Meersburg bezoeken dat direct aan het meer is gelegen en bekend is om de vakwerkhuizen.

3e dag Bloemeneiland Mainau
Vandaag bezoeken wij eerst het historische Konstanz.  Tijdens een wandeling in de oude binnenstad waant u zich in middeleeuwen. Na de vrije lunchpauze bezoekt u het Bloemeneiland Mainau ( € 18,-) De exotische bloemen, vlindertuin en het kasteel zijn enkele van de vele bezienswaardigheden. ’s Avonds dineren in het hotel.

4e dag Allgäu Alpen
Vandaag maken wij een prachtige natuurtocht door  het berglandschap van de Allgäu met ’s morgens een bezoek aan Oberstdorf, bekend om de skischans die u eventueel kunt gaan bezoeken. (€ 12,- p.p.) Na de vrije lunchpauze gaat de reis via een schitterende route door het Oostenrijke Bregenzerwald met een bezoek aan Schwarzenberg met haar UNESCO beschermde dorpsgezicht. In de kerk bevinden zich schilderijen van Angelika Kauffmann. In het Angelika Kauffmann museum ( €6,-)vindt u een goede uiteenzetting over haar leven. Hierna rijden wij naar ons hotel terug.

5e dag Zwitserland
Na het ontbijt rijden wij naar de Zwitsterse kant van de Bodensee en bezoeken in St. Gallen de wereldberoemde en UNESCO beschermde Barokke Kathedraal uit 1755. (€ 10,50) Via de oevers van de Bodensee rijden wij naar Stein Am Rhein, op de plaats waar de Rijn uit de Bodensee stroomt. Het is een vrolijk en charmant Zwitsers Stadje. Hierna terug naar ons hotel voor het avondeten.

6e dag Lindau en Bregenz
’s Morgens na het ontbijtbuffet bezoeken wij Bregenz en kunt u met de Pfänderbahn omhoog voor een schittterend panorama over de Bodensee.  In het restaurant op de berg kunt u heerlijk koffiedrinken. Daarna weer naar beneden met de lift, vervolgens maken we een rondvaart over de Bodensee vanuit Bregenz.  Halverwege de middag naar Lindau, gelegen op een eiland in de Bodensee en door een dam en brug bereikbaar vanaf het vaste land. Vanaf de vele terrasjes kunt u genieten van het reilen en zeilen in de haven.

7e dag Terugreis
Vandaag vertrekken wij na het ontbijtbuffet huiswaarts.  In Nederland aangekomen gaan wij eerst dineren voordat u weer naar de opstapplaatsen wordt gebracht.

***Hotel Löwen te Meckenbeuren is een prima middenklas hotel met restaurant en lift, gelegen op enkele kilometers van de Bodensee.

Reissom € 599,-

Toeslag één pers. kamer € 110,-

De reissom is inclusief:

6x overnachting met ontbijtbuffet

5x diner in het hotel

alle excursies (excl. niet genoemde entree)

1x diner aan de oevers van de Bodensee

retour Bergbaan Pfänder

rondvaart Bodensee

diner op de terugreis

 

 

 

Bekijk onze reisgids 2021 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!