6 dagen Nordfriesland

Deze reis brengt u in het noorden van Duitsland met verblijf in Süderlügum nabij de Deense grens. Van hieruit maken wij prachtige excursies naar de eilanden Sylt en Föhr, tevens bezoeken wij de oude Deense stad Ribe.

1e dag. Vertrek vanuit diverse opstapplaatsen. We rijden via een koffie- en lunchstop naar ons hotel Landhaus Smaga. ’s Avonds dineren in het hotel restaurant.

2e dag. Sylt. Na een heerlijk ontbijt gaan wij met de bus naar de plaats Niebüll en gaat de bus op de trein naar het schitterende Sylt. Sylt is het meest noordelijke Waddeneiland van Duitsland. Een eiland dat alle eigenschappen heeft van de Waddeneilanden en nog een paar unieke die alleen Sylt heeft. Op het eiland maken wij een rondrit met gids. Tijdens de rondrit bezoeken wij het Friesische Haus Söllringen. Sylt mag dan hip en mondain zijn, het is nog steeds een van de mooiste plekjes in het noorden van Duitsland. De duinen op Sylt zijn hier en daar volstrekt uniek. Bij het plaatsje Kampen is er het Rote Kliff. Dit is een 25 meter hoge koperkleurige duinwand. Na een heerlijke dag keren wij terug naar ons hotel voor het diner.

3e dag. Föhr. Vandaag bezoeken wij het eiland Föhr. Wij vertrekken met de boot vanuit Dagebüll naar Föhr, duur ca. 50 minuten. Op het eiland maken wij een rondrit en bezoeken in het dorpje Alkersum het atelier Zee en Kunst met foto- en schilderijverzamelingen. In het hoofddorp Wyk krijgt u vrije tijd. Aan het eind van de middag terug met de boot. ’s Avonds dineren in het hotel.

4e dag. Denemarken. ’s Morgens rijden wij via de havenstad Esbjerg naar het Tirpitz museum te Blavand ten noorden van Esbjerg. Deze bunker was tijdens de twee wereld oorlog een onderdeel van de Atlantic Wall. In 2017 is het verbouwd tot
een indrukwekkend modern museum verborgen in het duinlandschap. Het museum geeft de lokale geschiedenis weer van West-Jutland. ’s Middags bezoek aan de oudste plaatsje van Denemarken: Ribe. Het oude centrum geeft u een gevoel om
in de middeleeuwen te wandelen. Eén van de bezienswaardigheden is de kathedraal uit de 12e eeuw. Na ruim oponthoud terug naar ons hotel.

5e dag. Middagtocht. Vanmiddag maken wij een rondrit door de Wiedingharde zoals de noordwestelijk streek van Nordfriesland wordt genoemd. We brengen een bezoek aan het kleine  maar pittoreske dorpje Møgeltønder. Wij besluiten
een vrij bezoek aan het Deense Tønder.

6e dag. Terugreis. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis en sluiten de reis af met een afscheidsdiner. Hierna wordt u weer naar de opstapplaats gebracht.

LANDHAUS SMAGA SÜDERLÜGUM, Gelegen aan de grens met Denemarken in Süderlügum. Kamers met comfort. Hotel heeft restaurant, geen lift aanwezig.

Prijs per persoon inclusief:
• 5x overnachting met ontbijtbuffet
• 5x diner in het hotel
• trein naar Sylt
• gids op sylt
• retour veerboot Föhr
• entree museum Tirpitz
• diner op de terugreis

Toeslag 1 pers.kamer € 65,00 (VOLGEBOEKT)

Ophaalroute: Leeuwarden-Grou-Heerenveen-Drachten-Leek-Hoogkerk-Hoogezand-Zuidbroek
(Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend, de uiteindelijke ophaalroute wordt ca. 2 weken voor vertrek gemaakt)

Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar