Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 6 daagse Musikfest Erzgebirge

6 daagse Musikfest Erzgebirge

6 daagse Musikfest Erzgebirge, een feest voor liefhebbers van klassiek muziek

Beleef het mee. Topformaties in de klassieke muziek. Op beeldschone locaties. Het prachtige Knabenchor Hannover in de kerk van Schneeberg St. Wolfgang. Händels oratorium Jephta in de overweldigende St. Georgenkirche in Schwarzenberg. En nog veel en veel meer. Zes concerten in totaal met topensembles en orkesten. Daaronder het Dresdener Kammerchor, het Dresdener Barockorchester. En als dirigent Hans-Christoph Rademann, bekend van het RIAS Kammerchor en artistiek leider van dit unieke festival. Natuurlijk zijn er excursies toegevoegd aan het reisprogramma. Daaronder een bezoek aan Schloss Pillnitz bij Dresden.

 

Woensdag 12 september

Vanuit diverse opstapplaatsen rijden wij via een koffie, lunch en theestop naar ons ****Hotel An der Oper in het centrum van Chemnitz. Na het diner beleeft u een concert door het Dresdener Kammerchor und Barockorchester met solisten o.l.v. de vermaarde Hans-Christoph Rademann. Op het programma staan werken van Schütz, Tunder, Biber en Johann Bach

Opera in Chemnitz

Donderdag 13 september

 

Na een bezoek aan het Schlossbergmuseum in Chemnitz met schitterende kunstvoorwerpen uit de middeleeuwen en van later, vertrekt u naar de landschappelijk prachtig gelegen Augustusburg voor een barokconcert in de Slotkapel. U hoort 17de eeuwse werken op barokviool en orgel, daaronder tartini’s Duiveltrillersonata. Na het diner bent u aanwezig bij de Freiberger Abendmusik in de Dom aldaar, de plek van het grootste Silbermann-orgel ter wereld.

 

Vrijdag 14 september

 

’s Avonds verzorgt bariton Tobias Berndt, een regelmatig terugkerende gast tijdens dit muziekfestival in de Hospitalkirche in Schneeberg een liedrecital met werken van Schumann.  Hij wordt daarbij begeleid met een authentieke Schumann-vleugel.

Overdag brengt u een bezoek aan het prachtig mooi aan de Elbe gelegen Schloss Pillnitz met zijn beroemde baroktuin.

Zaterdag 15 september

 

’s Ochtends bent u vrij. U kunt dan bijvoorbeeld het centrum van Chemnitz verkennen.’s Middags beleeft u een concert door het Knabenchor Hannover. ’s  Avonds bent u aanwezig bij de Nachtklang, een muziekwedstrijd die rechtstreeks op de Duitse radio wordt uitgezonden.

 

Zondag 16 september

 

Vandaag brengt u een bezoek aan één van de meest toonaangevende musea uit de regio: het Museum Gunzenhauser. De collectie omvat onder meer schilderijen van Otto Dix. ’s Avonds bent u aanwezig in Schwarzenberg bij een uitvoering van Handels geliefde oratorium Jephta. Medewerking wordt verleend door solisten, het Dresdener Kammerchor en het Orchester der Gaechinger Cantorey. Dirigent is Hans-Christoph Rademann.

Maandag 17 september
U wordt weer naar uw opstapplaats gebracht.


De reissom is inclusief:

 • 5x overnachting met ontbijtbuffet
 • 5x diner
 • 1x lunchpakket
 • bijwonen van 6 concerten
 • bezoek aan Schlossbergmuseum
 • bezoek aan Schloss Pillnitz
 • reisleiding Rudolf Nammensma
 • transfers naar de concerten

 

Verblijf in Hotel An der Oper**** te Chemnitz
Gelegen in het centrum van Chemnitz.
Toeslag 1 pers. kamer € 95,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!