Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 6-daags muziekfeest Ertsgebergte

6-daags muziekfeest Ertsgebergte

Een reis vol Barokmuziek. Twee wereldberoemde koren en een rondreis in de wereld van de barokmuziek. Dat beleeft u in vijf concerten op verschillende locaties in het beeldschone landschap van het Erzgebirge. Het niveau van deze concerten is zo hoog dat ze rechtstreeks of later door de radiozender Deutschland Kultur worden uitgezonden. Het Dresdener Kreuzchor, het RIAS Kammerchor, Thomas Quasthoff: een festival met grote namen en volop afwisseling. Volgens eerdere bezoekers: een belevenis.

Globaal programma:

1e dag,  13 september: ’s Morgens vroeg vertrek uit diverse opstapplaatsen. We rijden via enkele stops naar Chemnitz waar ons hotel staat. Na het diner stappen we weer in de touringcar voor een concert van het Dresdener Kreuzchor in Annaberg Buchholz. In een van de mooiste en imposantste hallenkerken ter wereld, treedt het vermaarde en meer dan 800 jaar oude Dresdener Kreuzchor op. Dit jongenskoor heeft een enorme staat van dienst en is in Duitsland nog populairder geworden door deelname aan een reality-documentaire, die meerdere seizoenen op de Duitse tv te zien was.

2e dag, 14 september: ’s Morgens na het ontbijtbuffet bezoeken we Freiberg. Hier maken we een stadswandeling met een gids en maken we een bezoek aan het Bergbau Museum en Silbermann Orgel. Dineren in Freiberg en ’s avonds een concert van Leo van Doeselaar in Freiberg. De Stylus Phantasticus is een typisch verschijnsel in de barok en laat verschillende emoties en ook grilligheden horen. Organist Leo van Doeselaar belicht deze verrassende stijl van diverse kanten. Hij bespeelt daarbij het grootste Silbermann-orgel ter wereld dat zich bevindt in de in de eeuwenoude Dom van Freiberg.

3e dag, 15 september: Na het ontbijt bezoek aan Dresden met een bezoek aan het Albertinum. Dineren in omgeving Dresden en ’s avonds concert van Quasthoff in Helbigsdorf. Jan Katschzke begeleidt op klavecimbel, klavichord en orgel niemand minder dan de beroemde (niet meer zingende) bariton Thomas Quasthoff in zijn vertelling over de door Johann Sebastian Bach hoog aangeslagen muziekinstrumentenbouwer Silbermann. Dit belooft in alle opzichten een boeiende avond te worden.

4 dag, 16 september: ’s Morgens bezoek aan Kunstsammlung Chemnitz met rondleiding langs de collectie van Karl Schmitt Rotluff. ’s Middags vrije tijd. Na het diner naar Forchheim voor concert Bell’arte uit Salzburg. Barokcomponist Georg Phillipp Telemann is 250 jaar geleden overleden. Dat is de insteek van dit concert door het uit Salzburg afkomstige en internationaal geroemde barokgezelschap Ensemble Bell’arte. Aan het programma is toegevoegd muziek van de uit het Erzgebirge afkomstige componist en tijdgenoot Christoph Graupner. En ook Johann Sebastian Bach ontbreekt niet.

5 dag, 17 september: Na het ontbijt bezoek aan Wasserschloss Klaffenbach met rondleiding. Na de lunch rijden we naar Freiberg voor het RIAS concert. Het RIAS Kammerchor, een van de beste, zo niet het beste kamerkoor van Duitsland verzorgt het slotconcert van dit festival. Het thema is Vrede. Honderd jaar na de Reformatie verwoestte de Dertigjarige Oorlog veel in Duitsland en componeerden mensen als Heinrich Schütz muzikale smeekbedes om vrede. Nu, 500 jaar na de Reformatie, klinken ze opnieuw.

6e dag, 18 september: Na het ontbijtbuffet beginnen we aan de terugreis.

De prijs van deze busreis is inclusief:

 • 5x overnachting met ontbijtbuffet
 • 5x diner
 • 2x lunchpakket
 • entree concert Dresdener Kreuzchor
 • entree Leo van Doeselaar
 • entree Quasthoff
 • entree Bell’arte Salzburg
 • stadswandeling Freiberg
 • entree Bergau Museum
 • entree Albertinum Dresden
 • entree Kunstsammlung Chemnitz
 • entree en rondleiding Wasserschloss
 • reisleider Rudolf Nammensma
 • luxe touringcar met chauffeur

Toeslag één pers. kamer € 100,00

Prijs op basis van ****Hotel an der Oper te Chemnitz. Een uitstekend middenklasse hotel in het centrum en tegen over de Oper gelegen.
Hotel met lift en restaurant.

De reis is excl. reis- en annuleringsverzekering
– calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
– reserveringskosten € 12,00 per boeking

De reis wordt uitgevoerd onder ANVR voorwaarden.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!