Boek deze busreis

Deze busreis: € 390,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 5 dagen Uckermark Duitsland

5 dagen Uckermark Duitsland

Prachtige reis naar een uniek landschap gelegen tussen de rivieren Havel en Oder in de deelstaat Brandenburg, 80 km boven Berlijn dichtbij de Poolse grens. Vanuit ons hotel maken we prachtige excursies.

1e dag: ’s Morgens vertrek vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden. We rijden via een koffie-lunch en theestop naar ons hotel in Templin.  ’s Avonds is er een uitgebreid dinerbuffet in het hotel.

2e dag Uckermark rondrit: Na het ontbijtbuffet maken wij o.l.v. een gids een prachtige  excursie door  de bos- en waterrijke omgeving van de Uckermark. Wij rijden eerst naar Niederfinow waar de nog oudst werkende scheepslift van Duitsland staat en onderdeel is van het Oder-Havelkanaal. Hierna gaan wij verder naar het 750 jaar oude en mooiste Klooster in Noord Duitse basteengotiek – klooster Chorin.  Na het bezoek rijden wij door het unieke Biosphärenreservaat Schorfheide. Bekend om de grootste populatie kraanvogels maar zij ook zeldzame zwarte ooievaars, schreeuwarenden, en visarenden komen er voor.  Via Prenzlau aan de Uckersee en Boitzenburg rijden wij terug naar ons hotel.

3e dag  Usedom: Prachtige dag naar het op één na grootste eiland van Duitsland genaamd  Usedom . Het eiland  ligt aan de Duitse Oostzeekust en heeft een landschap met bossen, meren, weilanden, molens, huizen met rieten daken en nog verschillende middeleeuwse kerkjes. De historische badplaatsen op Usedom stralen nog steeds de sfeer en cultuur van weleer uit. Hier staan nog prachtige villa’s, herenhuizen uit de 19e eeuw en deftige pieren van 300 meter lang. In het noorden liggen de voormalige vissersplaatsjes Ahlbeck, Bansin en Heringsdorf. Deze behoren tot de oudste badplaatsen aan de Oostzee en worden ook wel de Dreikaiserbäder genoemd. Hier maken wij een prachtige rondrit en   bezoeken wij hier o.a. Heringsdorf en Ahlbeck.

4e dag Stettin: Na het ontbijtbuffet bezoeken wij het nabij gelegen Poolse Stettinn (Szczecin). De grootste stad van Noordwest Polen ligt aan de rivier de Oder en is een belangrijke handelsstad vol met scheepvaart tradities. In de stad maken wij een rondrit en wandeling met gids. Hierna terug naar Templin  voor de laatste inkopen. Van deze oude stad zijn de stadmuren bewaard gebleven. Hierna terug naar ons hotel

5e dag terugreis. Na het ontbijt verlaten wij het hotel en daarmee de fascineerde Uckermark. Op de terugreis  besluiten wij de reis met een diner. Hierna wordt een ieder weer terug naar de opstapplaatsen gebracht.

De prijs van deze busreis is inclusief:

  • 4x overnachting met ontbijtbuffet
  • 4x dinerbuffet
  • Diner op de terugreis
  • Uckermark rondrit met gids
  • Bezoek eiland Usedom
  • Stadsgids in Stettin

Overnachtingen zijn in: Hotel ***superior Ahorn See hotel te Templin.
Toeslag 1 persoonskamer: € 60,00

Een uitstekend groot hotel met zwembad, lift, panoramarestaurant en gelegen aan de Lübbesee.

Opstapplaatsen: Drachten-Leek-Hoogkerk-Groningen-Hoogezand-Zuidbroek-Winschoten

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!