Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 5 dagen Berlijn

5 dagen Berlijn

Stedenreis met bezoek aan Magdeburg, Wittenberg, Oranienburg en Potsdam

1e dag Magdeburg: Vertrek vanuit diverse opstapplaatsen. We rijden via een koffiestop naar Maagdenburg. Wij bezoeken de meer dan 1200 jaar Oude Hanzestad aan de Elbe. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheid is de kathedraal Dom St. Mauritius en Katharina is de eerste gothic-ontworpen kathedraal op de Duitse bodem, één van de grootste kerkgebouwen in Duitsland. Luther bezocht Maagdburg meerdere keren. Vergeet niet de kerstmarkt te bezoeken. Hierna rijden naar ons hotel nabij Berlijn. ’s Avonds dineren in het hotel.

2e dag Berlijn: Een dag die wij in zijn geheel gaan besteden aan Berlijn. Deze dag gaat zowel te voet als met de touringcar door Berlijn. Uw stadsgids zal u zoveel mogelijk vertellen over deze bruisende stad. Hij neemt u graag mee door de populaire metropool. Aan cultuur geen gebrek. Historische bezienswaardigheden als de Rijksdag, de Brandenburger Tor, de voormalige Muur en de Berliner Dom. Maar Berlijn is meer dan alleen geschiedenis. Hippe wijken en boulevards als Unter den Linden maken Berlijn tot een stad die leeft als nooit tevoren. Aan het eind van de middag gaan wij dineren in een Berlijns restaurant.

3e dag Potsdam en Wittenberg: Na het ontbijtbuffet brengen wij een bezoek aan Potsdam en maken hier met een gids een wandeling door o.a. het Holländische viertel. De wijk is ontstaan doordat de toenmalige koning Frederik Wilhelm de eerste Hollandse arbeiders in Potsdam had uitgenodigd. Tussen 1733 en 1742 is er door de Nederlandse architect Jan Bouman een wijk voor ze gebouwd, bestaande uit 134 huizen in rood baksteen en met puntgevels. Na de vrije lunchpauze rijden wij door naar Lutherstad Wittenberg. Hier krijgen wij een uur durende rondleiding door de feestelijk verlichte binnenstad. Uiteraard staat Luther hier in de vertelling centraal. Aansluitend kunt u de prachtige kerstmarkt met zijn vele handwerkstalletjes aanschouwen. Aan het eind van de middag dineren wij in Wittenberg. Vervolgens terug naar ons hotel.

4e dag Oranienburg: ’s morgens rijden wij naar op een uurtje afstand gelegen Oranienburg waar wij een rondleiding krijgen door het indrukwekkend barokke slot uit 1651. Het werd opgericht door Louise Henriette geboren prinses van Oranje en gaf het slot de naam Oranienburg. Hierna terug naar Berlijn waar wij gaan dineren en u gelegenheid krijgt om op één van de kerstmarkten kerst inkopen te doen.

5e dag terugreis: Na het ontbijt vertrek uit het Hotel en terug naar Nederland. Wij besluiten de reis met een diner. Waarna een ieder weer terug gebracht wordt naar de opstapplaatsen.

Inclusief bij deze busreis:

 • 4x overnachtingen met ontbijtbuffet
 • Diner in het Hotel
 • Diner in Wittenberg
 • 2x diner in Berlijn
 • Diner op de terugreis
 • Gids in Berlijn
 • Gids in Wittenberg
 • Entree Oranienburg

Toeslag 1 pers. kamer € 98,00

****NH hotel Kleinmachnow Berlin. Een uitstekend viersterren hotel gelegen in het zuidelijk gedeelte van Berlijn en dicht bij Potsdam. Hotel met lift, bar en restaurant

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Grou – Heerenveen – Drachten – Leek – Hoogkerk – Groningen – Zuidbroek – Winschoten

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!