Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 5-daagse Tuinreis Cotswolds Engeland met Dagblad v/h Noorden en Leeuwarder Courant

5-daagse Tuinreis Cotswolds Engeland met Dagblad v/h Noorden en Leeuwarder Courant

Speciaal voor de liefhebbers van de Engelse tuinen heeft WONEN&CO een nieuwe tuinreis samengesteld. Dit jaar gaan we naar de Cotswolds in het heuvelachtige hart van Engeland!

 

We bezoeken onder andere het wereldberoemde Hidcote Manor met verschillende tuinkamers en de allermooiste Atlasceder van Engeland. We zien er prachtige borders op kleur, bijzondere vormsnoei en collecties van zeldzame planten. Bij Abbey House beleven we 1300 jaar geschiedenis in een prachtige tuin. Hier ligt de eerste koning van Engeland begraven. We rijden door een schitterend landschap waar bekende tv-series en films zoals Harry Potter, Downton Abbey en James Herriot werden opgenomen.

Deze lezersreis wordt deskundig begeleid door onze eigen Wonen&Co tuinprofessionals!

Globaal Programma:

1e dag: Vertrek ’s morgens vroeg vanuit het Noorden, via een koffiestop naar Calais voor de 75 min. durende overvaart naar Dover.  Vervolgens door het Engelse landschap naar ons hotel in Cheltenham Cotswolds. ’s Avonds dineren in het hotel restaurant.

2e dag: Na het ontbijt bezoeken wij Hidcote manor van de National Trust. Hier vindt u prachtige tuinkamers, de allermooiste Atlasceder van Engeland, borders op kleur, bijzondere snoeivormen en collecties van zeldzame planten. Na de lunchpauze naar Kiftgate, naar de romantische Kiftsgate Court Garden, een kasteel met oude tuinen op verschillende niveaus aan een adembenemende afgrond. De terugreis gaat via een schitterende route door de Cotswolds naar ons hotel.

3e dag: ’s Morgens bezoek aan het  stijlvolle Blenheim palace, het grootste paleis van Winston Churchill, met z’n eeuwenoude eiken en drie totaal verschillende parken, deze tuin is een klassiek voorbeeld van de Engelse landschapsstijl. ’s Middags naar Buscotpark, een echte Wonen&Co bestemming, want behalve de prachtige tuinen is ook het chique landhuis open voor bezichtigingen. De tuinen zijn uitgestrekt en deels ommuurd.

4e dag: Vandaag eerst naar Abbey House in Malmesbury, hier ervaart u 1300 jaar geschiedenis in een tuin met wel tienduizend planten. Bijzonder is dat de eerste koning van Engeland hier is begraven. Na de lunch een bezoek aan Westonbirt Arboretum, hier zijn eeuwenoude bomen te bewonderen.

5e dag: Na het ontbijt vertrek uit het hotel. We verlaten Engeland vanaf Dover, met de veerboot naar Calais. Vanaf hier rijden wij naar ons dineradres.
Na het diner wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaats.

Opstapplaatsen:  Hoogkerk, Transferium – Drachten, Transferium – Joure, Jumbo Geert Knolweg

De prijs van deze busreis is inclusief:

 • vervoer per luxe touringcar vanaf een opstapplaats in uw regio
 • overtocht veerboot Calais – Dover v.v.
 • 4x overnachting in Regency Hotel Cheltenham***  Een uitstekend elegant middenklashotel met lift, bar en restaurant
 • 4x Engels ontbijt in het hotel
 • 4x diner in het hotel
 • entree Hidcote Manor, Kiftsgate, Blenheim Palace, Abbey House, Westonbirt en Buscot Park
 • diner op de terugreis in Nederland
 • reisleiding door tuinprofessionals Martin Knol (1 mei) en Alie Stoffers (8 mei)

Toeslag 1 persoonskamer € 155,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!