Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Superaanbieding » 5-daagse aanbiedingsreis Thüringen

5-daagse aanbiedingsreis Thüringen

Prachtige 5-daagse reis naar één van Duitslands meest afwisselende landschappen met een schat aan bezienswaardigheden, verweven in deze unieke aanbieding. Met bezoek aan Weimar, Osnabrück, Erfurt en Eisenach. Ons hotel, ***superior hotel Ahorn, dit berghotel ligt in het luchtkuuroord Friedrichroda, gelegen in het Thüringerwald.

Het dorp ligt op 430-700 meter hoogte, te midden van kleine romantische dorpen, omringd door lieflijke dalen en glooiende bergen. Bovendien ligt het meteen aan de Rennsteig, Duitslands langste wandelpad. Een groot***superior hotel met mooie uitgebreide ontbijtbuffetten en dinerbuffetten. Het hotel heeft een lift en een zwembad. Elke avond verzorgd het hotel vertier zoals een piano-avond, Dia-avond, Tanzabend o.l.v. DJ en een filmavond.

1e dag. Heenreis. ’s Morgens vroeg vertrek vanuit het noorden. Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres. Van hieruit rijden we naar de vredesstad Osnabrück. De stad heeft een gezellig centrum met veel historische gebouwen. U kunt hier op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aansluitend rijden we naar het hotel in Friedrichroda. ’s Avonds is er een dinerbuffet in het hotel.

2e dag. Weimar. Na het ontbijtbuffet staat Weimar op het programma. Het historisch centrum is zeer de moeite waard. Hier vinden we o.a. het Goethehuis en voorbeelden van de Bauhaus architectuur. Bach en Strauss werkten in Weimar. ’s Morgens gaan wij via een leuke route naar Weimar. Na de vrije lunchpauze maken wij o.l.v. een stadsgids een wandeling. De tour start aan de Marktplatz met het raadhuis, het Lucas-Cranachhuis, de hof apotheek en Hotel Elephant. Vervolgens gaat u naar de Platz der Demokratie met zicht op het residentiekasteel . Langs de beroemdste Ginkgoboom gaat het verder naar het Ilmpark met Goethes tuinhuis, naar het Liszthuis, het Van-de-Velde-gebouw van de Bauhaus-universiteit naar het historische kerkhof met de vorstelijke grafkelder tot aan Goethes woonhuis aan het Frauenplan, verder door de Schillerstraße tot aan het Schillerhuis. De rondleiding eindigt voor het Deutsche Nationaltheater op de Theaterplatz met het Goethe-Schiller-monument en het Bauhaus-museum. ‘s Avonds dineren we in ons hotel.

3e dag. Eisenach. Na het ontbijtbuffet bezoek aan Eisenach. In deze bekende Lutherstad ondernemen we een stadswandeling o.l.v. een gids. Ook is er tijd om Wartburg te bezoeken. Halverwege de middag zijn wij weer terug bij ons hotel. ’s Avonds dinerbuffet in het hotel.

4e dag Gotha en Erfurt. ’s Morgens bezoeken we de residentiestad Gotha waar wij een ritje maken met de nostalgische Thürngerwaldbahn(treintje). Na de vrije lunchpauze gaan we naar het nabij gelegen Erfurt, de stad waar Luther zijn voetstappen heeft achtergelaten. We beginnen met een interessante wandeling door de oude binnenstad met het monumentale ensemble van de Kathedraal en Severikerk, de mooie patriciërs- en interessante vakwerkhuizen als ook de vele kerken, die de stad de bijnaam “het Thüringse Rome” heeft bezorgd. ’s Avonds buffet in het hotel.

5e dag. Vertrek na het ontbijtbuffet uit ons hotel. Na een heerlijk diner wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Overnachtingen in ****Superior Hotel Ahorn in Friedrichroda.

Prijs per persoon inclusief:

 • 4x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
 • 4x dinerbuffet in het hotel
 • gids in Weimar
 • gids in Erfurt
 • entree Thüringerwaldbahn
 • gebruik hotelzwembad
 • diner op de terugreis

 

LET OP: 1 persoonskamer is op aanvraag! Toeslag 1 pers.kamer € 60,00

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Hoogkerk – Groningen – Zuidbroek – Winschoten

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!