Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 4 dagen Thüringen superaanbieding

4 dagen Thüringen superaanbieding

Prachtige 4-daagse reis naar één van Duitslands meest afwisselende landschappen met een schat aan  bezienswaardigheden, verweven in deze unieke aanbieding.

Met bezoek aan Weimar, Osnabrück, Erfurt en Eisenach.

Ausblick vom Ruppber / Thringer Wald

Ons hotel ligt in het luchtkuuroord Friedrichroda,  gelegen in het Thüringerwald.  Het dorp ligt op 430-700meter hoogte, te midden van kleine romantische dorpen, omringd door lieflijke dalen en glooiende bergen. Bovendien ligt het meteen aan de Rennsteig, Duitslands langste wandelpad.

1e dag,  Heenreis. ’s Morgens vroeg vertrek,  vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres. Van hieruit rijden we naar de vredesstad Osnabrück. De stad heeft een gezellig centrum met veel historische gebouwen,. U kunt hier op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aansluitend rijden we naar het hotel in Friedrichroda.  ’s Avonds is er een dinerbuffet in het hotel.

Erfurt

2e dag Weimar,  Vandaag staat Weimar op het programma. Het historisch centrum is zeer de moeite waard. Hier vinden we o.a. het Goëthehuis en voorbeelden van de Bauhaus architectuur.  Bach en Strauss werkten in Weimar . ’s Morgens gaan wij via een leuke route naar Weimar. Na de vrije lunchpauze maken wij o.l.v. een stadsgids een wandeling. De tour start aan de Marktplatz met het raadhuis, het Lucas-Cranachhuis, de hofapotheek en Hotel Elephant. Vervolgens gaat u naar de Platz der Demokratie met zicht op het residentiekasteel . Langs de beroemdste Ginkgoboom gaat het verder naar het Ilmpark met Goethes tuinhuis, naar het Liszthuis, het Van-de-Velde-gebouw van de Bauhaus-universiteit naar het historische kerkhof  met de vorstelijke grafkelder tot aan Goethes woonhuis aan de Frauenplan, verder door de Schillerstraße tot aan het Schillerhuis. De rondleiding eindigt voor het Deutsche Nationaltheater op de Theaterplatz met het Goethe-Schiller-monument en het Bauhaus-museum. Hierna kunt u de sfeervolle kerstmarkt van Weimar bezoeken. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

weimar-slot

3e dag Gotha en Erfurt,  ’s Morgens bezoeken we de residenzstad Gotha waar u het schitterende Slot Friedenstein kunt bezoeken. Na de vrije lunchpauze gaan we naar het nabij gelegen Erfurt, de stad waar Luther vele voetsporen heeft liggen.  We beginnen met een interessante wandeling door de oude binnenstad met het monumentale ensemble van de Kathedraal en Severikerk, de mooie patriciërs- en interessante vakwerkhuizen als ook de vele kerken, die de stad de bijnaam “het Thüringse Rome”  heeft bezorgd.  Aansluitend kunt u de prachtige kerstmarkt van Erfurt bezoeken.

4e dag (terugreis).  Na het ontbijtbuffet vertrekken we uit ons hotel. ’s Morgens bezoeken we het nabij gelegen Eisenach. Voor de liefhebbers kunnen we hier één van Duitslands bekendste burchten bezoeken , De Wartburg. Vervolgens  rijden we via de Duitse autobaan terug naar Nederland.

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Groningen – Haren – Assen – Beilen – Emmen

Toeslag 1-persoonskamer: € 60,00

berghotel-friedrichroda-winter

Overnachtingen in ***S Ahorn Berghotel

Inclusief:

 • 3x overnachting met ontbijtbuffet
 • 3x diner in het hotel
 • Gids in Erfurt
 • Gids in Weimar
 • Bezoek aan Osnabruck
 • Bezoek aan Gotha
 • Bezoek aan Eisenach

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!