Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
  • 90+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 4 daagse tuinreis Berlijn en Potsdam

4 daagse tuinreis Berlijn en Potsdam

Een fascinerende tuinreis, onder leiding van onze Wonen en Co tuinspecialist Martin Knol, naar Berlijn. Een bijzonder groene stad vol met mooie parken en tuinen, prachtige oude bomen en perken vol met bloemen. Met meer dan 2500 ‘groene plaatsen’ is Berlijn één van de groenste steden van Europa!

 

Globaal programma

1e dag
’s Morgens vroeg vertrek vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden. Via een stop naar de Botanische tuin Dahlem Berlijn. De Botanischer Garten Berlin werd tussen 1879 en 1910 ontwikkeld met als doel onderzoek te doen naar verschillende plantensoorten uit Duitse kolonies. De tuin werd aangelegd in Berlijn-Dahlem en Berlijn-Lichterfelde.  ’s Avonds, na het inchecken, dineren we in het restaurant van het hotel.

2e dag
Na het ontbijtbuffet bezoek aan Garten Welt in Marzahn-Hellersdorf. Op 43 hectare groot terrein waar in 2017 de IGA (Internationale Gartenausstellung) werd gehouden vindt u tuinkunst uit verschillende tijdperken en werelddelen.  Hier kunt u de gehele dag verblijven.
’s Avonds terug in het hotel.

3e dag
Na het ontbijtbuffet bezoek aan Slot Sanssouci te Potsdam. Potsdam was eeuwenlang de residentie van de Brandenburgs-Pruisische keurvorsten. Met name de kastelen en parken die in de 18e eeuw in opdracht van Frederik de Grote werden gebouwd, drukken hun stempel op de stad. Schloss Sanssouci en het bijbehorende 290 ha grote park zijn de oudste en bekendste onderdelen. ’s Middags bezoek aan de tuin van de beroemde kweker en tuinfilosoof Farl Foerster .
Hij combineerde vaste planten met bloembollen, grassen en struiken en groepeerde ze zodanig dat er in elk seizoen bezienswaardigheden te zien zijn.
’s Avonds terug in het hotel.

4e dag
Na het ontbijtbuffet vertrek uit het hotel.
Op de terugweg bezoek aan Herrenhausen te Hannover en Berggarten.  Herrenhausen behoort tot de mooiste parkcomplexen van Europa: al meer dan 300 jaar zijn de Herrenhäuser Gärten in het Duitse Hannover synoniem voor (tuin)kunst en cultuur op het allerhoogste niveau.  Voor tuin- en plantenliefhebbers is er in de Berggarten (bergtuin) veel te ontdekken. Zo’n 12.000 verschillende plantensoorten gedijen goed in deze botanische tuin, één van de oudste van Duitsland. In de showkassen staan onder ander zo’n 800 bloeiende orchideeën te pronken. Na het afscheidsdiner wordt u weer teruggebracht naar uw opstapplaats.

De prijs is inclusief:
– 3x overnachting met ontbijtbuffet**** NH Berlin Potsdam
– twee pers. kamers met alle comfort
– drie gangen diner op de 1e dag
– entree botanische tuin Dahlem
– entree Garten Welt Marzahn
– entree Sans Souci
– entree Karl Foerster
– entree Herrenhausen
– entree Berggarten
– drie gangen diner op de terugreis
– reisleiding Martin Knol

****NH Berlijn Potsdam is een uitstekend vier sterren hotel gelegen in het zuidelijke gedeelte van Berlijn op 20 min. rijden van de Kurfüstendamm Berlin en Potsdam

Hotel met lift, restaurant en bar.

Toeslag één pers. kamer € 90,-

Opstapplaatsen: Drachten-Leek-Hoogkerk-Groningen-Haren-Assen-Beilen-Hoogeveen-Emmen

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!