Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 4-daagse reis Mata Hari in Parijs

4-daagse reis Mata Hari in Parijs

100 jaar na haar executie krijgt de legendarische Mata Hari opnieuw een stem in deze muzikale theatervoorstelling, en wel in Musee Guimet in Parijs! De plek waar Mata Hari transformeerde van Margaretha Zelle naar de wereldberoemde Mata Hari.

De, net als Mata Hari, uit Leeuwarden afkomstige eigenzinnige artieste Tet Rozendal ging in 2013 in première met de door haar geschreven voorstelling “Mata
Hari”. Rozendal speelt Mata Hari die in de laatste anderhalf uur voor haar dood middels een brief haar dochter probeert te vertellen hoe haar leven verlopen is.
Waarom heeft ze haar dochter in haar vierde levensjaar achtergelaten en haar nooit meer gezien?

Op 15 oktober 2017 is het 100 jaar geleden dat Mata Hari door de Fransen op een grijze ochtend in Vincennes door een vuurpeloton gedood werd, op verdenking van dubbelspionage voor de Duitsers. 100 jaar na haar dood worden de dossiers geopend. Wellicht wordt dan eindelijk duidelijk of Margaretha Zelle wel of niet onschuldig ter dood veroordeeld is.

Een zoektocht met de intrige van een spionage schandaal, met een zucht Parijse ooh-la-la en een vleug mystiek uit Nederlands-Indië. Naar een antwoord op de vraag: wat bezielde Griet Zelle uit Leeuwarden toch? Beleef een zinderende avond met Mata Hari. Deze verleiding hoeft u niet te weerstaan!

zang, dans, spel: Tet Rozendal
muzikale leiding: Erik de Reus
regie: Brigitte Odett

Globaal programma van deze busreis

1e dag: Vertrek ’s morgens uit diverse opstapplaatsen. We rijden via een koffie-/lunch- en theestop naar Parijs. Na ons te hebben ingecheckt en opgefrist gaan we dineren in een restaurant nabij Montmatre. Hierna gaan we terug naar het hotel.

2e dag: Na het ontbijtbuffet maken wij o.l.v. een stadsgids een rondrit kriskras door Parijs. Wij laten u zoveel mogelijk highlights van de stad zien. ’s Middags is er tijd om zelf wat te ondernemen. ’s Avonds dineren in restaurant le Train Bleu. Aansluitend maken we een lichttour door de stad.

3e dag: Na het onbijtbuffet maken we wederom ’s morgens een excursie met een gids, nu naar een ander gedeelte van de stad. ’s Middags vrije tijd in de stad.
Hierna brengt de chauffeur u naar Museum Guimet voor de Mata Hari voortelling gespeeld door Tet Rozendal. Aansluitend de voorstelling Meet en Greet met Tet. Hierna gaan we weer terug naar ons hotel.

4e dag: Na het ontbijt vertrekken we voor de terugreis. We besluiten de reis met een diner in Nederland. Hierna wordt u weer naar de opstapplaatsen gebracht.

Genoemde prijs is inclusief

 • 3x overnachting met ontbijtbuffet Hotel Campanile Bagnolet
 • 1x diner op Montmartre
 • 1x diner in Le Train Bleu
 • diner op de terugreis in Nederland
 • stadsgids in Parijs
 • entree voorstelling Mata Hari in Guimet
 • luxe touringcar met chauffeur

Opstapplaatsen:

Drachten – Burgum – Quatrebras – Hurdegaryp – Tytsjerk (E10) -Leeuwarden – Grou – Heerenveen – Joure – Lemmer

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!